spot_img
spot_img
4.1 C
Vaslui
18-ian.-2025

Asistenții maternal fără liceu trebuie să meargă la școală

- Advertisement -
OBLIGATORIU… Pentru a putea rămâne în continuare asistent maternal, cei care nu au studii trebuie să se înscrie la cursuri

LEGE… Ordonanța de Urgență a Guvernului adoptată în august pentru a introduce modificări în regulile pentru obținerea atestatului de asistent maternal a fost aprobată miercuri, 11 decembrie, de Parlament. Modificările introduc, printre altele, obligativitatea pentru asistenții maternali de a fi absolvenți de studii liceale sau învățământ profesional. Atenție, nu este obligatoriu Bacalaureatul. În județul Vaslui sunt peste 1300 de asistențI maternali.

Pentru asistenții maternali aflați acum în sistem și care, după intrarea în vigoare a noilor reglementări, nu mai îndeplinesc condițiile de studii, aceștia trebuie să facă dovada înscrierii în învățământul liceal în termen de un an de la data intrării în vigoare a actului legislativ, precum și obținerea, în termen de maximum 5 ani, a certificatului de absolvire a învățământului liceal, seral sau cu frecvență redusă, inclusiv prin Programul „A doua șansă”, a detaliat Natalia Intotero pe Facebook.

Iată ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele care-și doresc să ajungă asistenți maternali

Celelalte reglementări, privind asistenții maternali sunt următoarele: asistenții maternali se vor pensiona conform Codului Muncii – înainte puteau continua activitatea de asistent maternal și după pensionare; creșterea vârstei la care o persoană poate deveni asistent maternal de la 18 la 21 de ani; un asistent maternal va putea lua în îngrijire maxim 2 copii, cu excepția copiilor care fac parte dintr-un grup de frați; diferența de vârstă între asistent și copii nu va putea fi mai mare de 47 de ani, dar nici mai mică de 18 ani; locuința asistentului maternal va trebui să fie într-o localitate cu acces la servicii educaționale, medicale și după caz abilitare/reabilitare a copiilor pe care îi va primi în plasament și nu în ultimul rând asistenții maternali vor fi evaluați la fiecare doi ani de o echipă multidisciplinară și vor urma cursuri de perfecționare în fiecare an.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Prostia e genetica la romani
    De ce sa facă ei o treaba buna de la început ?
    După ce fac cate o prostie mare cat casa nu mai știu cum sa o dreagă in urma rezultatelor dezastroase ieșite de acolo
    Cum sa dai in plasament copii la analfabeți ? Ce fac acum copiii aia plasați acolo din prostia statului ?

  2. Facultatea de litere și ISE trebuie…o tâmpenie..de unde scoateți aberațiile astea?.. majoritatea asistenților maternali sunt de la țară cu 10 clase….o sa rămânem fără asistență…se vrea iar camine de copii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.