spot_img
3.7 C
Vaslui
30-nov.-2024
spot_img

Aproximativ 200 dintre angajații Spitalului Suceava s-au vindecat de COVID-19 și pot reveni la muncă

- Advertisement -

Testarea intensivă a cadrelor medicale de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava care au fost în carantină, izolare și a celor internate arată că, în momentul de față, 505 teste au avut rezultat negativ, ceea ce înseamnă că aproximativ 200 de angajați ai spitalului pot fi declarați vindecați și se pot întoarce la muncă. Asta a declarat, sâmbătă, managerul interimar al spitalului, col. dr. Daniel Derioiu, care a mai spus că pentru alți 252 de angajați rezultatele au fost pozitive sau incerte, iar 55 dintre aceștia sunt încă internați în spital. Dintre cei internați în spital, starea unei asistente medicale este mai gravă și se află la Terapie Intensivă. „Așteptăm ca cei declarați vindecați să revină cât mai repede la muncă și să ajute la efortul de a depăși aceste momente dificile”, a declarat dr. Derioiu.

În afară de salariații spitalului cu rezultate pozitive sau incerte, mai sunt 82 de persoane cu probleme de sănătate serioase, cu comorbidități care le-ar pune viața în pericol dacă peste acestea s-ar suprapune o infecție cu noul coronavirus, a completat secretarul de stat general dr. Ionel Oprea. Aceste cadre au solicitat să nu revină în spital.

„Am găsit aici o echipă care a luptat cu dedicație și cu îndârjire pentru a asigura continuitatea asistenței medicale pentru pacienți”

Managerul Daniel Derioiu a accentuat că angajații spitalului din Suceava „au trecut printr-un stres extrem” deoarece „viața lor, a familiilor lor și a pacienților lor a fost pusă în pericol” și „strigătele lor de ajutor, teama de ceea ce se întâmplă în prezent și teama de viitor sunt clar de înțeles”.

„Noi am găsit aici o echipă medicală care era aproape în pragul epuizării, atât fizice, cât și psihice, care a luptat cu dedicație și cu îndârjire pentru a asigura continuitatea asistenței medicale pentru pacienții care erau internați și care erau din ce în ce mai mulți. În comunicare, aici cred că singura problemă a fost epuizarea personalului și acest stres provocat de lupta inegală cu virusul acesta foarte contagios. Preluarea spitalului s-a făcut dificil pentru că s-a găsit o echipă foarte afectată. Noi încercăm să ajutăm”, a precizat dr. Derioiu.

Acesta a subliniat că nu există o stare de conflict între medicii militari și personalul medical civil din spital, ba mai mult, spune el, „în condiții de criză, de război biologic”, au reușit să lege relații profesionale și să formeze o echipă în care medicii militari „acționează cot la cot cu medicii civili”. „A existat o perioadă scurtă în care medicii militari au fost primiți cu răceală sau cu teamă, dar în acest moment formăm o echipă, iar medicii militari am dat acest mesaj și cred că s-a înțeles, că suntem tot medici, ca și ei, dar avem mai multă dedicare pe partea de proceduri, de organizare și a respectării regulilor impuse de specialiștii în domeniu”, a afirmat managerul spitalului.

Cunoștințele lor, dobândite în exerciții NATO, în misiuni de medicină operațională, pe componenta de răspuns în situații de criză și de incidente biologice, sunt acum puse în slujba soluționării problemelor grave cu care se confruntă spitalul din Suceava….https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-04-13/Aproximativ-200-dintre-angajatii-Spitalului-Suceava-s-au-vindecat-de-COVID-19-si-pot-reveni-la-munca

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.