spot_img
spot_img
3.7 C
Vaslui
24-ian.-2025

APM Vaslui sărbătorește Ziua Internațională a Păsărilor Migratoare, în școli, printre elevi!

- Advertisement -

PROTEJAȚI MEDIUL… Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui sărbătorește Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare, în data de 08 mai, cu scopul creșterii gradului de conștientizare a protejării păsărilor migratoare și a necesității unei cooperări internaționale pentru conservarea acestora. Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare este sărbătorită în întreaga lume în două zile în fiecare an – în a doua sâmbătă din mai și a doua sâmbătă din octombrie. Pentru a marca Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui va desfășura o serie de acțiuni de informare și conștientizare în unitățile de învățământ din județul Vaslui.

Tema Zilei Mondiale a Păsărilor Migratorare din acest an este „Cântă, zboară, înălță-te – Ca o pasăre!”. Campania se va concentra pe fenomenele „cântecului păsărilor” și „zborului păsărilor” ca o modalitate de a inspira și conecta oamenii de toate vârstele din întreaga lume în dorința lor comună de a sărbători păsările migratoare și de a se uni într-un efort comun, global, privind necesitatea protejării acestora și habitatelor de care au nevoie pentru a supraviețui.

Oamenii de știință din întreaga lume au studiat impactul pe care pandemia îl are asupra păsărilor și a altor animale sălbatice, analizând modul în care „antropauza” – așa-numita oprire globală a activității umane rezultată din pandemia COVID-19 – a afectat păsările și alte specii ale faunei sălbatice. În mod clar, pandemia a fost o provocare fără precedent pentru omenire. În același timp, a adus un nivel nou de conștientizare și apreciere a păsărilor și naturii pentru propria noastră bunăstare. Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare 2021 este, prin urmare, nu doar o sărbătoare a păsărilor, ci un moment important pentru a reflecta asupra propriei noastre relații globale cu natura.

“La nivelul județului Vaslui sunt inventariate 120 de specii de păsări protejate, din care 82 sunt specii migratoare menționate în Convenția de la Bonn. Lunca Prutului și cea a Bârladului reprezintă importante culoare de migrație a păsărilor, iar zonele din județ declarate situri Natura 2000 pentru protecția păsărilor sunt: Pădurea Miclești, 9 Horga – Zorleni, Mîța – Cârja – Rădeanu, Lacurile din jurul Măscurei, Mânjești, Râul Bârlad între Zorleni și Gura Gârbăvoțului. Conform prevederilor legale, pentru protejatea speciilor de păsări sălbatice este interzisă capturarea, uciderea, rănirea puilor ori adulților, culesul ouălor, deterioarea cuiburilor, deranjarea în perioada de clocire și maturizare a puilor, deținerea de exemplare dintre cele interzise la vânat.”, a precizat dr. ing. Mihaela Budianu, director executive al APM Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.