Rãzboi total în PDL, dupã alegerile parlamentare
ACUZATII Scandal si acuze, ieri, în prima sedintã de analizã a organizatiei judetene PDL de dupã alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Senatorul Dan Marian, presedintele organizatiei PDL, este acuzat cã ar fi distrus partidul cu ambitiile sale nemãsurate, desi se laudã peste tot cã are rezultate foarte bune la ultimele alegeri. Mai multi lideri ai PDL vor sã-i cearã lui Blaga organizarea unor alegeri care sã stabileascã cine este presedintele organizatiei de la Vaslui, în conditiile în care Marian este interimar de mai bine de doi ani. Mai mult, pentru a demonstra cã el este „tãtucul” în PDL, senatorul Marian a ordonat o vânãtoare de consilieri locali „trãdãtori” fãrã precedent în partid, cerând ca toti cei care nu au obtinut rezultate în alegeri sã fie exclusi. Surse din partid spun cã Blaga va fi informat despre situatia de la Vaslui înainte de luna februarie, când este programatã sosirea presedintelui partidului si în judetul Vaslui. Pentru ca scandalul sã fie complet, senatorul Marian l-a „încãltat” pe noul deputat de Murgeni, Sergiu Vizitiu, cu douã colegii pe care el personal s-a „luptat” sã le distrugã sistematic în ultimii patru ani, cel de la Zorleni si Colegiul Bârlad, unde au existat doi parlamentari PDL foarte buni, Vasile Pintilie si Viorel Cãrare, dar pe care Marian i-a marginalizat si nu i-a ajutat în niciun fel. „Ar fi cazul ca dl. senator Marian sã-si dea demisia de onoare, desi se tot laudã cu rezultatele domniei-sale. Nu mai avem organizatie PDL în judet, doar o gascã care ascultã de dânsul”, sustin democrat-liberalii, care cer de urgentã convocarea Consiliului Judetean al partidului. Existã si varianta întoarcerii lui Marian în PNL, mai spun unii pedelisti, desi este greu de crezut cã liberalii de la Vaslui ar mai accepta sã lucreze cu senatorul care le-a creat atâtea probleme în ultimii ani.
În PDL Vaslui nu e liniste. Tot mai multe voci cer organizarea unor alegeri care sã stabileascã persoana care va conduce partidul în urmãtorii patru-cinci ani, în conditiile în care fostul deputat, actual senator, Dan Marian, are statut de interimar de mai bine de doi ani de zile. Mai mult, scandalul este amplificat de faptul cã Marian ar fi practicat o politicã de epurare a membrilor PDL cu state vechi în partid, gen Gheorghe Cârjã, Costicã Stefãnescu sau altii. În acest timp, senatorul Marian este acuzat cã s-ar fi înconjurat numai de tineri fãrã experientã si fãrã charismã politicã, cum este cazul lui Marius Arcãleanu, cel pe care Marian l-a pus sã candideze, pe rând, la Parlamentul European, la primãrie sau Camera Deputatilor, de fiecare datã pierzând în mod rusinos. Alãturi de Arcãleanu, în PDL s-au mai „remarcat” tineri ca Ionut Rebegea, fratele lui Marius Arcãleanu sau unii tineri din Husi, în timp ce seniorii au fost total înlãturati de treburile partidului. La ultimele alegeri, se spune, dacã în locul lui Marius Arcãleanu ar fi fost un alt candidat din PDL, un nume cu greutate gen Corneliu Mihalache, deputatul Victor Cristea nu mai era acum parlamentar. Asa, Dan Marian a preferat sã sacrifice organizatia de la Vaslui propunând un tânãr despre care stia cã nu are nicio sansã în fata lui Cristea, totul din dorinta de a-si pãstra scaunul de parlamentar la Husi.
Începe vânãtoarea de vrãjitoare în PDL!?
Ieri, în timp ce unii membri PDL au cerut organizarea de alegeri care sã clarifice cine este presedintele cu acte în regulã al organizatiei judetene – Dan Marian este pe postul de presedinte interimar de mai bine de doi ani si aceste alegeri ar trebui organizate pânã la Conferinta nationalã a partidului, din luna mai a.c. – senatorul de Husi a bãtut câmpii si a vorbit de cotizatii si de excluderea din partid a acelor consilieri care nu au obtinut rezultate bune la alegerile parlamentare. Ori, lui Dan Marian i se reproseazã cã în multe comune a dat pe mâna primarilor de la PDL sau de la alte partide, care mai apoi au trãdat si au trecut la USL, conducerea organizatiilor locale. În multe cazuri, când primarii, care erau si sefii PDL locali, au trecut la USL, organizatiile democrat-liberale au fost ca si inexistente, de aceea s-au obtinut si rezultate foarte slabe la alegeri. Cea mai mare nemultumire a liderilor locali PDL este neimplicarea unora dintre cei care sunt acum în ierarhia partidului si care nici nu vin la sedintele de partid. „Avem un sef în acest partid care nu a mai venit pe la sedintele noastre interne de când a fost numit, din vara anului trecut. Nu-l intereseazã ce se petrece? Am înteles cã este mai tot timpul la vânãtoare”, au izbucnit unii membri PDL. Este clar: senatorul Marian fuge de rãspundere si nu vrea sã organizeze alegeri, asa cum scrie în statut, au spus mai multi participanti, iritati de modul în care gasca din jurul liderului judetean PDL s-a manifestat la sedintã. Totusi, lucrurile nu se opresc aici. „Dl. presedinte Vasile Blaga a anuntat cã vine în februarie la Vaslui si cã întâi merge la organizatiile cu probleme. Noi credem cã si la Vaslui sunt probleme si vrem sã le discutãm cu domnia-sa, cât mai repede posibil, ca un partid de opozitie responsabil”, a spus unul dintre liderii PDL înlãturat brutal de senatorul Marian de la conducerea partidului. „Trebuiau organizate aceste alegeri imediat dupã alegerile parlamentare, ca o analizã a ceea ce s-a fãcut bine si ce s-a gresit”, mai spun aceleasi voci.
Fuga de rãspundere, sportul preferat al senatorului PDL…
Dupã ce, timp de patru ani, a distrus sistematic imaginea unor parlamentari importanti ai partidului si implicit colegiile pe care acestia le aveau în grijã, senatorul PDL de Bârlad, Vasile Pintilie, si deputatul PDL de Zorleni, Viorel Cãrare, acum acelasi Dan Marian foloseste tehnica „scoaterii castanelor din foc cu mâna altuia”. Mai precis, acesta i-a încredintat fostele colegii ale lui Pintilie si Cãrare proaspãtului parlamentar de Murgeni, deputatul Sergiu Vizitiu. Intentia este clarã: Vizitiu trebuie sã încerce sã scoatã rezultate cât mai bune de pe niste colegii pe care Dan Marian le-a nenorocit în permanentã, prin atitudinea de sfidare fatã de primarii si alesii locali de acolo, cât timp s-a aflat la guvernare.