CERERE… După câteva luni petrecute în spatele gratiilor, ambulanțierul și infirmiera de la Bârlad au cerut, din nou, să fie lăsați liberi. Instanța a luat act de cerere dar au respins-o ca nefondată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. La începutul lunii noiembrie, anchetatorii DGA au efectuat descinderi pentru a căuta dovezi referitoare la acuzațiile grave ce planează asupra celor doi angajați. Ambulanțierul Cătălin Romanic (37 de ani) și Cristina Alina Nanu (43 de ani), infirmieră în spital, sunt acuzați de trafic de influență și înșelăciune. Cei doi ar fi pretins sume între 1000 și 7000 de euro, pentru angajări la SAJ Vaslui, Spitalul „Elena Beldiman” și în școli în calitate de asistente medicale școlare. Anchetatorii vor să scoată la iveală întreaga suveică prin care în aceste posturi ajungeau, cel mai probabil, persoanele care plăteau.
Arestați preventiv după ce au fost acuzați de fapte grave de corupție, ambulanțierul bârlădean și colega lui infirmieră nu renunță să fie liberi și au cerut, din nou, să fie lăsați liberi. Instanța a luat act de cerere, dar au respins-o, ca nefondată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Ambii au fost arestați la începutul lunii noiembrie, fiind acuzați de trafic de influență și înșelăciune. „La data de 29 octombrie, polițiștii anticorupție din cadrul Serviciului județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Vaslui, au pus în executare un număr de patru mandate de percheziție domiciliară la domiciliul a două persoane, precum și la locațiile folosite de acestea aflate în cadrul unor instituții publice din municipiul Bârlad. Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizări depuse la Serviciul județean Anticorupție Vaslui la data de 06.12.2019. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 inculpați, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgență (Cristina Alina Nanu – n.r.) pentru comiterea a 3 infracțiuni de trafic de influență și 5 infracțiuni de înșelăciune și un angajat al Serviciului județean de Ambulanță Vaslui (Cătălin Ioan Romanic – n.r.) pentru comiterea a 4 infracțiuni de trafic de influență și 4 infracțiuni de înșelăciune. În fapt, persoanele mai sus menționate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1000 și 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgență Bârlad, Serviciul județean de Ambulanță Vaslui sau la unități de învățământ în calitate de cadre medicale. În cauză, procurorul de caz a dispus reținerea inculpaților pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 31 octombrie, Tribunalul Vaslui a dispus cercetarea inculpaților în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul emis de către Direcția Generală Anticorupție.
Abureli…
Vorbim de un ambulantier si o infirmiera. Oare aveau acesti doi mici slujbasi ai statului roman putere de decizie la nivel de angajare?
Ridicol! Ori tepuiau, in sensul ca luau spaga si o pastrau, fara nicio actiune, ori, mai grav, erau „sageti”, iar spaga era transferata, mai departe, unui decizional.
Dupa ce ii toarna pe toti superiorii carora le dadea „partea” pot sa ceara anumite drepturi dar in nici un caz libertatea.