CUMINTE… Arestat, alături de o infirmieră, de procurorii anticorupție, ambulanțierul de la Bârlad s-a făcut mielușel în fața magistraților și a reușit să rămână în arest la domiciliu. Atitudinea este una schimbată dacă ținem cont de faptul că, în luna ianuarie, adus în fața judecătorilor, Cătălin Romanic se considera nevinovat. În schimb, în spatele gratiilor rămâne colega sa de fapte, infirmiera Cristina Alina Nanu. Ambulanțierul Cătălin Romanic de 37 de ani și Cristina Alina Nanu de 43 de ani, infirmieră în spital, au fost aduși în fața judecătorilor de drepturi și libertăți, prima oară, în noiembrie anul trecut, după ce au fost acuzați de trafic de influență și înșelăciune. Cei doi ar fi pretins sume între 1000 și 7000 de euro, pentru angajări la SAJ Vaslui, Spitalul „Elena Beldiman” și în școli pe posturi de asistente medicale școlare. Cercetarea lor penală este încă în desfășurare, mai ales că anchetatorii vor să scoată la iveală întreaga suveică prin care posturile libere ajungeau, cel mai probabil, la persoanele care plăteau.
Arestat, alături de o infirmieră, de procurorii anticorupție, ambulanțierul de la Bârlad reușește, pentru a doua oară consecutiv, să rămână departe de arestul preventiv. Magistrații Tribunalului Vaslui au decis să prelungească arestul la domiciliu cu încă 30 de zile. De data aceasta, atitudinea ambulanțierului a fost una diferită față de cea de luna trecută când, considerându-se nevinovat, a contestat arestul la domiciliu în fața magistraților instanței superioare. Și de data aceasta are aceeași șansă, dar și procurorii pot cere, dacă vor considera de cuviință, revocarea măsurii și întoarcerea după gratii a inculpatului. Ambulanțierul Cătălin Romanic (37 de ani) și Cristina Alina Nanu (43 de ani), infirmieră în spital, au fost arestați la începutul lunii noiembrie, fiind acuzați de trafic de influență și înșelăciune. Iată ce au transmis, la acea dată, printr-un comunicat, procurorii anticorupție: „La data de 29 octombrie, polițiștii anticorupție din cadrul Serviciului județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Vaslui, au pus în executare un număr de patru mandate de percheziție domiciliară la domiciliul a două persoane, precum și la locațiile folosite de acestea aflate în cadrul unor instituții publice din municipiul Bârlad. Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizări depuse la Serviciul județean Anticorupție Vaslui la data de 06.12.2019. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 inculpați, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgență (Cristina Alina Nanu – n.r.) pentru comiterea a 3 infracțiuni de trafic de influență și 5 infracțiuni de înșelăciune și un angajat al Serviciului județean de Ambulanță Vaslui (Cătălin Ioan Romanic – n.r.) pentru comiterea a 4 infracțiuni de trafic de influență și 4 infracțiuni de înșelăciune. În fapt, persoanele mai sus menționate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1000 și 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgență Bârlad, Serviciul județean de Ambulanță Vaslui sau la unități de învățământ în calitate de cadre medicale».
„Carne de tun”. Adevărații „angajatori” și „beneficiarii” de drept al șpăgilor stau la mal . Așteaptă să treacă valul și pe urmă își reiau „obiceiurile”!