spot_img
spot_img
6.2 C
Vaslui
19-ian.-2025

Amânare în procesul traficantilor de etnobotanice

- Advertisement -

Judecata pe fond a traficantilor de etnobotanice, care vindeau astfel de substante inclusiv în institutii de învãtãmânt din municipiul Vaslui, în care este inculpat un preot de la Episcopia din Constanta, în calitate de furnizor de droguri, ar fi trebuit sã înceapã ieri, joi, 14 martie. Procesul a fost amânat pentru luna aprilie, la cererea formulatã la unison de avocatii inculpatilor, care au cerut un nou termen de judecatã pentru studierea dosarului.

La Judecãtoria Vaslui a început, cu o amânare, procesul în care mai multi tineri, unul dintre ei preot la Constanta, sunt acuzati de initiere, constituire de grup infractional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, grup care se ocupa de procurarea si distribuirea de substante etnobotanice interzise. În acest proces, în boxa acuzatilor, sunt sase persoane, respectiv Buga Marius Ioastin, capul retelei, preotul Gabriel Bucicã, în timpul liber taximetrist, si cel care procura substantele interzise, dar si alte persoane, Moraru Cãtãlin, Costan Marius Sebastian, Pascal Inga, Tofãnel Simona Elena si minorul Stirbu Sergiu Gabriel, respectiv cei care se ocupau cu vânzarea, inclusiv în mai multe licee, a drogurilor. Începând cu data retinerii lor de cãtre politisti, la începutul lunii februarie a acestui an, atât Buga Marius Ioastin, capul retelei care vindea etnobotanice inclusiv în licee din municipiul Vaslui, cât si preotul Gabriel Bucicã, cel care procura si trimitea la Vaslui respectivele substante halucinogene, au încercat sã scape de arestul preventiv, pentru a fi judecati în libertate, cereri respinse de judecãtori. Judecata pe fond a început cu… o amânare, cinci dintre apãrãtorii desemnati de inculpati cerând acest lucru, pentru studierea dosarului. Avocatul preotului Gabriel Bucicã a întârziat la proces, desi termenul fusese amânat, de la ora 8.30, când fusese programat initial, la ora 11.00. La termenul de ieri, unul dintre avocati a cerut eliberarea sub control judiciar a minorului Stirbu Sergiu Gabriel, care s-ar fi ocupat cu vânzarea de droguri în liceul în care era elev, în sustinerea cererii, avocatul sãu declarând cã acesta si-ar fi „învãtat lectia” si nu prezintã pericol social, neputând influenta în vreun fel declaratiile martorilor. Cererea de eliberare nu a fost aprobatã de judecãtorul de sedintã, astfel încât acesta va rãmâne mai departe în stare de arest, pânã la definitivarea procesului. Urmãtorul termen de judecatã este pe data de 11 aprilie 2013, începând cu ora 11, datã la care ar trebui sã înceapã efectiv audierea martorilor si a inculpatilor.

Se dau nevinovati!

Reamintim cã preotul Gabriel Bucicã, fost slujitor la Catedrala Sf. Petru si Pavel din Constanta, este acuzat cã ar fi furnizat substante etnobotanice interzise de lege unei grupãri de cinci tineri din municipiul Vaslui, care, la rândul lor, ar fi fãcut trafic de substante interzise. Învinuirea adusã preotului, care între timp a fost suspendat de Arhiepiscopia Tomisului, este de aderare la un grup infractional organizat si trafic de substante etnobotanice interzise. Preotul Bucicã, care, în acelasi timp, lucra si ca taximetrist cu acte în regulã, ar fi achizitionat respectivele substante etnobotanice si le-ar fi trimis retelei din Vaslui, condusã de Buga Marius Ioastin, retea care, la rândul ei, ar fi vândut aceste substante inclusiv în mai multe institutii de învãtãmânt. Conform rechizitoriului, tot preotul Bucicã era cel care încasa banii, transmisi prin mandat postal. La rândul sãu, capul retelei, Marius Buga, desi si-a recunoscut vinovãtia, a declarat, la termenele anterioare, cã, de fapt, el achizitiona respectivele substante etnobotanice doar în folos propriu si pentru prietenii care-l vizitau, nu pentru vânzare. Mai mult decât atât, în cererea sa de eliberare sub control judiciar, Buga a încercat sã-i înduplece pe judecãtori arãtând faptul cã, din cauza consumului de droguri, i s-a alterat starea de sãnãtate si s-a îndepãrtat de prieteni si familie. Marius Buga a fost plecat, împreunã cu pãrintii, în SUA, mai multi ani, de unde a revenit la sfârsitul anului trecut, pentru a-si continua studiile liceale, în loc de acest lucru, apucându-se de consum si trafic de substante etnobotanice. În timpul anchetei procurorilor, toti ceilalti patru inculpati si-au recunoscut vina de a fi consumat si vândut substante interzise.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.