spot_img
spot_img
4.8 C
Vaslui
19-ian.-2025

„Alter-Edu”

- Advertisement -

Tinerii huseni din „Alter-Edu” se tin de promisiune: în aceste zile deruleazã deja primul lor proiect cu finantare europeanã, cu participare internationalã! Tineri din Cehia si Marea Britanie au venit pentru a contribui, împreunã cu husenii, la dezvoltarea unei noi metode de educatie non-formalã, numitã Debate Educativ. Proiectul se desfãsoarã între 21 si 29 iulie si se va finaliza cu un simpozion organizat împreunã cu Colegiul „Cuza Vodã” Husi.

„Debate Educativ vizeazã dezvoltarea abilitãtilor de comunicare ale tinerilor. Toti cei 21 de participanti, între care prietenii nostri din Cehia si Marea Britanie, vor învãta sã îsi depãseascã teama de a vorbi în public, de a exprima o opinie care contravine pãrerii generale (puterea de a se individualiza într-un grup mare); ei vor învãta sã caute informatii, sã le filtreze, sã le prezinte într-un cadru organizat. Desi acestea sunt obiectivele principale ale proiectului nostru, în mod inevitabil tinerii vor dobândi si abilitãti de lucru în echipã, de ascultare activã, vor dobândi un simt al responsabilitãtii mãrit, vor învãta sã medieze si sã solutioneze conflicte”, a spus Alexandra Plop, coordonatoarea proiectului, care a tinut sã precizeze cã „Debate-ul educativ este focalizat, de fapt, pe procesul de învãtare mai mult decât pe competitie”.

Tineri husenii, pusi pe fapte mari!

Pentru acest prim proiect, tinerii au primit de la Comisia Europeanã, prin programul „Tineret în Actiune”, o finantare de 10500 euro. De reamintit cã Asociatia Alter-Edu a fost înfiintatã anul trecut, la initiativa unor liceeni inimosi, care au crezut în metodele de învãtare alternative. În prezent, „Alter-Edu are 27 de membri, care, în doar un an de activitate, au cu ce se mândri: „Am fost parteneri nationali doi ani la rând în proiectul <<Let’s do it, România!>>, reprezentând împreunã cu CSM Husi si Qadran, echipa de organizare a proiectului în toate localitãtile din judetul Vaslui; tinerii din Alter-Edu au mai particpat la proiecte internationale din Cehia, Lituania si Marea Britanie; avem scrise alte douã proiecte, care urmeazã a fi depuse pentru evaluare la ANPCDEFP. Dar, vorbind si de noi, ca echipã, suntem mândri cã am trecut cu bine de primul an de la înfiintarea Asociatiei si am gãsit alti tineri în Husi, care sã doreascã împãrtãsirea viziunii noi a celor care au fondat organizatia Alter-Edu”, a mai spus Alexandra Plop.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.