spot_img
spot_img
6 C
Vaslui
20-ian.-2025

Ajutor pentru curãtenia de Paste! (FOTO)

- Advertisement -

ÎTI USURÃM MUNCA…Curãtenia de Paste este o operatiune complexã si obositoare, care se întinde, de obicei, pe mai multe zile, indiferent cât de micã ar fi locuinta ta. Aceasta, pentru cã îti doresti sã dezinfectezi si sã împrospãtezi pânã si cele mai ascunse locuri din casã. Primul lucru de care ar trebui sã tii cont, ca sã te organizezi cât mai bine si sã duci la bun sfârsit tot ce ti-ai propus, este sã te gândesti cã vei dedica Sãptãmâna Mare pregãtirii bucatelor delicioase si destul de laborioase pentru masa festivã. Prin urmare, recomandarea este sã faci curãtenie cu douã sãptãmâni înainte de Paste. În cele ce urmeazã, descoperi câteva trucuri utile care îti pot usura munca, te ajutã sã împrospãtezi mediul din cãminul tãu, dar si sã-l igienizezi eficient, astfel încât sã nu dai la o parte doar praful de la suprafatã, ci sã elimini si bacteriile, virusurile sau alergenii.

Poti avea o locuinta cu adevãrat curatã, dacã faci atât curãtenie, cât si dezinfectare. Prima operatiune presupune îndepãrtarea prafului si a bacteriilor, dar nu si eliminarea microorganismelor periculoase pentru sãnãtate. Prin urmare, este nevoie si de igienizare, folosind produse speciale, pe baza de clor sau alcool, ca sã te asiguri cã si omori germenii. Pe lângã acest rol foarte important pe care îl au astfel de operatiuni, mai existã si alte beneficii pe care curãtenia de Paste ti le poate aduce. Pentru cei care fac fitness, curãtenia îi poate ajuta, fiindcã nu mai au nevoie de exercitii fizice. Curãtenia presupune un efort fizic sustinut, care îti angreneazã toate grupele de muschi, fãrã sã-ti dai seama. Pentru cei care vor sã înlocuiascã fitnessul, pot alege în loc de 30 de minute, o sesiune de curãtenie si pot merge si prin vecini, dacã vor sã aibã o conditie fizicã de invidiat.

Iatã etapele curãteniei de Paste

Când vrei sã faci o curãtenie de Paste ca la carte, dar fãrã sã acorzi foarte mult timp acestei operatiuni, este important sã-ti construiesti un plan eficient de bãtaie. Pare o provocare foarte dificilã, dar, dacã urmezi etapele de mai jos, ai sã constati cã nu e chiar asa de greu. Începem cu etapa de pregãtire. Înainte de a începe curãtenia în sine, fã ordine în cãmarã, debara, dulapuri si sertare. Cu aceastã ocazie, faci si un inventar al lucrurilor care nu îti mai trebuiesc si pe care fie le poti dona, fie le poti recicla, dacã este posibil. Apoi, înlãturã orice obiect care ar putea sã te încurce atunci când faci curat. Foloseste cufere, lãzi pentru strângerea tuturor jucãriilor, dacã ai copii mici, aranjeazã toate cãrtile din biblioteca si nu lãsa nimic la voia întâmplãrii. Spalã perdelele, mileurile, cuverturile, pentru a te asigura cã sunt igienizate în profunzime, si sterge geamurile.

Curãtenia si igienizarea casei

 A doua etapã importantã a curãteniei de Paste este sã faci ordine în frigider. Retine cã tot înainte de Sãptãmâna Mare este indicat sã faci si aprovizionarea, pentru a evita aglomeratia din magazine, dar si pentru a avea toate ingredientele la îndemânã atunci când vrei sã pregãtesti mâncãrurile si deserturile dorite. Dacã îti faci probleme în ceea ce priveste prospetimea fructelor si legumelor, nu uita cã un frigider dotat cu o functie inovatoare, pãstreazã efectul de fotosintezã, prin intermediul luminii albastre. Dã cu aspiratorul în toatã casa, având grijã si la locurile mai putin accesibile. Foloseste-te de accesoriile acestuia pentru a aduna praful de sub mobilã, de pe tablouri si de pe mobilã. Igienizeazã toate electrocasnicele din casã, clantele, întrerupãtoarele de lumina, folosind atât produse speciale pentru dezinfectare, dar si solutii de curãtenie pe care le poti prepara chiar tu. Acordã importantã în special bucãtãriei si bãii, care, potrivit studiilor, sunt camerele din casã unde se adunã cei mai multi germeni. Nu uita de covoare, pe care nu este suficient sã le aspiri, fiind necesar sã le si dezinfectezi.

Igienizarea pardoselii, o etapã importantã în definitivarea curãteniei generale

Cu ajutorul mopurilor sau aspiratoarelor cu abur, poti igieniza eficient pardosealã casei, indiferent cã ai parchet din lemn triplustratificat, laminat, LVT, linoleum, gresie sau marmurã. Este important sã faci acest lucru dupã ce ai terminat cu aspiratul, stersul prafului si dezinfectarea întregii case, ca sã te asiguri cã pe jos nu au rãmas urme de murdãrie. Insistã mai ales în cazul bãii si bucãtãriei! Dupã ce ai terminat curãtenia si dezinfectarea casei, aeriseste locuinta. Mai ales dacã ai predispozitie la dezvoltarea alergiilor sau ai anumite sensibilitãti ori afectiuni medicale, cum sunt astmul sau bronsita, este esential ca aerul din locuintã sã fie cât mai curat. Deschide toate geamurile în timpul curãteniei si închide-le la cel putin o orã dupã ce ai finalizat operatiunea. Nu uita cã poti utiliza dezumidificatoare, umidificatoare sau purificatoare de aer, cu functii de ionizare, pentru a elimina cât mai multi alergeni si pentru a mentine o calitate bunã a aerului din casã.

Câteva trucuri utile pentru curãtenia de Paste

RECOMANDÃRI…Dincolo de a respecta regulile simple în ceea ce priveste buna organizare, existã o serie de trucuri utile care te ajutã sã faci o curãtenie de Paste eficientã si, mai ales, sã o mentii dupã ce ai terminat-o: fã curãtenie obisnuitã o datã pe sãptãmânã – cu cât faci curãtenie obisnuitã mai des, cu atât cea generalã devine mai usoarã. Iatã câteva recomandãri. Trebuie schimbate asternuturile o datã la 7 zile sau cel mult la douã sãptãmâni, ca sã elimini cât mai multi alergeni, dupã care se dezinfecteazã baia si bucãtãria sãptãmânal, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiurilor. Apoi se schimbã prosoapele din baie o datã la douã zile si pe cele din bucãtãrie sãptãmânal, pentru a evita formarea mucegaiurilor si rãspândirea bacteriilor periculoase. Trebuie dezinfectati buretii de bucãtãrie dupã fiecare utilizare. Se procedeazã la fel cu aragazul sau plita electricã, dupã care trebuie fãcut des ordine în dulapuri – alocã 15 minute o datã la douã zile, cã sã faci ordine în dulapuri si sertare. Acest lucru va usura semnificativ munca, atunci când se face curãtenie generaliztã. Nu trebuie uitat cã trebuie igienizat zilnic covorasul de la usã si pe cel din baie. De preferat utilizarea covoraselor antibacteriene. Trebuie retinut cã o casã cu adevãrat curatã nu înseamnã doar sã stergi si sã aspiri praful, ci si sã igienizezi temeinic fiecare colt sau obiect. La prima vedere, pare o operatiune complicatã, care cere foarte mult timp si efort, însã, cu ajutorul aparatelor electrocasnice dotate cu tehnologii de ultima generatie si aplicând câteva trucuri utile, cum sunt si cele de mai sus, se poate obtine un mediu sigur în cãminul tãu, fãrã un consum excesiv de resurse.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.