spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
12-ian.-2025

Afacerile cu reduceri cresc in mare viteza

- Advertisement -

Site-urile de reduceri incep sa prinda din ce in ce mai mult teren. Unele afaceri au urcat si cu 2000% intr-un an si au ajuns sa aiba vinzari de pina la 100.000 de euro pe luna. Din aceste sume comisionul merge uneori pina la 45%, din aceasta suma fiind achitate cheltuielile cu reclama, personalul si costurile administrative. Sint si site-uri care aduna la un loc toate site-urile cu discounturi. Zeci de mii de ieseni primesc zilnic informatii pe e-mail despre reduceri.
Afacerile site-urilor de reduceri au explodat in ultimul an. Cresterile inregistrate de intreprinzatorii din domeniu au urcat de citeva ori succesiv. Odata cu dezvoltarea sectorului, pe piata au aparut si agregatorii, care preiau oferte de la sute de site-uri. Principalii agregatori de la nivel national Redutti.ro si Adulmeca.ro ofera la ora actuala 2.250 de oferte de pe sute de site-uri. Ieri Redutti.ro avea disponibile 1.133 de oferte de pe 132 de site-uri in timp ce Adulmeca.ro oferea posibililor clienti 1.003 oferte disponibile pe aproximativ 70 de site-uri. In general ofertele cuprind o gama foarte larga de reduceri care merg si pina la 90%, dar majoritatea sint din domeniul serviciilor cum ar fi: restaurante, fitness, cabinete medicale, saloane de infrumusetare, scoli auto sau excursii. Pe piata sint atit intreprinzatori din Iasi cit si grupuri internationale mari.

„Viitorul suna bine“

Pe plan local unul dintre cele mai dezvoltate site-uri este Fangroup.ro. In spatele sutelor de promotii oferite de firmele locale si nu numai, postate pe site-ul mentionat se afla doi tineri intreprinzatori. Bogdan Croitorul de 33 de ani si Andrei Trofin de 24 de ani au pus pe picioare o afacere ce le aduce lunar venituri de zeci de mii de euro. „Ideea a venit din mediul online. Am aflat de existenta acestui tip de site, l-am preluat, am investit foarte multi bani in reclama, iar pe 1 martie 2010 am dat drumul la treaba“, povesteste Andrei. La inceput a fost doar el si cu Bogdan, pentru ca astazi la mai putin de un an de la lansarea site-ului sa aiba o echipa de 15 oameni si reprezentante deschise in Bucuresti si Constanta. „Echipa se mareste de la luna la luna la fel ca si numarul de clienti. Daca inainte mergeam noi la firme sa cautam oferte, acum vin companiile cu oferte la noi. Ce sa va spun? Viitorul suna bine“, a adaugat tinarul.

Investitii in reclama

In martie 2010 au inregistrat vinzari de 5.000 de euro pentru ca anul acesta sa ajunga la vinzari totale de 100.000 de euro pe luna. „Banii sint incasati pe platforma de plata, care ulterior ne sint virati noua. Dupa citeva zile de la retragerea ofertei de pe site, noi viram banii aferenti firmelor. Comisionul nostru variaza de la companie la companie dar media este 45% la fiecare contract semnat. Adica raminem cu 45.000 de euro pe luna dupa care achitam toate cheltuielile de rigoare cu promovarea site-ului, salariatii, utilitatile si alte cheltuieli“, a precizat tinarul de 24 de ani. Chiar daca incasarile par mari si cheltuielile sint pe masura. „Am investit bani cash in online, mai ales pe Facebook. La inceput am platit 25.000 de euro pe luna pentru publicitate. Am ales toate canalele exceptind televiziunile. Acum dam lunar 15.000 de euro pentru promovare in Iasi. In Constanta ne ajunge cam 6.000 de euro promovarea online, iar in Bucuresti 15.000 de euro. Site-ul ne-a costat 5.000 de euro si acum achitam lunar cite 800-1.000 de euro pentru modificarile necesare“, a adaugat Andrei.

50.000 de abonati din Iasi

Banii par sa fie folositi inteligent tinind cont ca Fangroup.ro numara 50.000 de abonati ieseni la newslatter-urile zilnice, 20.000 din Bucuresti si alti 15.000 in Constanta. „Pagina noastra de Facebook a strins pina acum 89.000 de like-uri si asta s-a datorat numai publicitatii facute. Am incheiat pina acum contracte cu aproximativ 350 de firme din care 98% sint din Iasi. Cu unele companii am incheiat contracte si pentru 20 de oferte, avind zilnic 2-3 oferte cu reduceri de la firme locale si nationale. In martie 2010 am inceput cu 20 de contracte semnate, acum lunar incheiem in jur de 100 de contracte“, a detaliat Andrei. Unul dintre cele mai mari site-uri de reduceri de pe plan international care activeaza in tara noastra este groupon.ro. Compania a fost infiintata in noiembrie 2008 in SUA. La sfirsitului lui 2010 era prezenta deja in 36 de tari. In urma cu doi ani, compania a refuzat o oferta de preluare de sase miliarde de dolari din partea Google. In noiembrie 2010 cel mai mare site de reduceri din lume avea 35 milioane de utilizatori, iar in august 2011 ajunsese la 115 milioane de utuilizatori in intreaga lume, conform Reuters.

Marfa nu poate fi atinsa

Genul acesta de afacere are si dezavantajele sale. In primul rind, multi clienti sint reticenti deoarece nu pot vedea marfa inainte. In al doilea rind, si modalitatea de plata poate ridica suspiciune. Asta pentru ca ofertele se achita online prin intermediul cardurilor. Totusi multe site-uri lucreaza cu procesatorii de plati internationale recunoscuti ca sa ofere siguranta tranzactiilor. Pe de alta parte, intrarea intr-o afacere cu site-uri de reduceri este una relativ accesibila.

Crearea unui astfel de site pleaca de la 1.500 de euro pentru un singur oras, pretul fiind dublu daca se doreste cuprinderea in oferte a mai multor orase din tara. Durata de realizare variaza de la o saptamina pina la 3 saptamini, in functie de cerintele si particularitatile cerute de client.

In faliment din cauza site-urilor de reduceri

Din cauza site-urilor de reduceri o mica firma din Marea Britanie a fost la un pas de faliment. Din dorinta de a creste vizibilitatea si sa impulsioneze activitatea afacerii sale Rachel Brown (foto) a apelat la serviciile Groupon. Oferta sa a avut un succes neasteptat si a fost nevoita sa creasca productia lunara de prajituri de la 100 pe luna la 102.0000, arata Daily Mail. Brown a oferit pachetul de 12 prajituri la doar 6,50 lire fata de 26 lire cit era in mod obisnuit, ceea ce insemna o reducere de 75%. Odata cu succesul s-a trezit pe cap si cu o serie de probleme neasteptate. Femeia a fost nevoita sa angajeze 25 de persoane temporare, iar costurile mari au sters profitul pe mai mult de un an de zile. Practic, mica firma a fost sufocata de comenzi. La fiecare comanda a inregistrat o pierdere de 2,5 lire si a inregistrat costuri suplimentare cu angajatii si distributia de 12.500 de lire. „Fara indoiala a fost cea mai proasta decizie pe care am luat-o. A fost un adevarat cosmar“, a declarat Brown.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.