spot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
25-nov.-2024
spot_img
spot_img

Accizele, aurul şi Mirică

- Advertisement -

Filmul flagrantului realizat pe 10 august de către procurorii Anticorupţie lui Dumitru Mirică, şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, a fost povestit chiar de Cătălina Ciauş, reprezentantul societăţii ale cărei bijuterii le-a vrut cel arestat acum. Din păcate, aceasta nu a dorit să publicăm numele firmei, în schimb a pus la dispoziţia presei toate actele menite să-i ateste declaraţiile.

Mesajul clar pe care au dorit să-l transmită denunţătorii a fost că totul a venit de la Mirică, angajat al unei instituţii publice, şi nu de la ei, cei care nu ştiau modalitatea de calcul a accizelor pentru aurul pe care-l comercializau.

Cătălina Ciauş a avut şi un mesaj pentru toţi cei care se lovesc de astfel de oameni care vor bani pentru a face un lucru pentru care primesc salariu de la stat:

„Nu vrem să creăm un război, doar să arătăm cum s-a întâmplat şi pentru a crea un precedent pentru cei care vin să reclame fapte de corupţie, şi sunt foarte mulţi din câte am înţeles, dar nu au curajul să meargă până la flagrant”, a spus Cătălina Ciauş.

Reprezentantul societăţii a fost de acord să ne pună la dispoziţie imaginile surprinse de camerele de luat vederi cu puţin înaintea flagrantului.

66.000 de lei achitaţi ca să nu li se blocheze conturile

Cătălina Ciauş a explicat foarte clar că totul s-a întâmplat din cauza modului de calcul al accizelor la aur. Facem precizarea că, din acest an, astfel de accize nu se mai plătesc.

Ciauş ne-a mai spus că a fost un control de la Vamă, în 2009, care a ieşit bine. La un an a venit o altă verificare, de la aceeaşi instituţie. Cei care făceau controlul nu au fost de acord cu ce au găsit, au cerut mai multe situaţii, evaluări, procedura întinzându-se pe aproape un an. A venit apoi şi decizia cum că firma are către bugetul statului o datorie de 66.000 de lei.

S-a făcut o contestaţie la Finanţe, dar, în mai, au primit un răspuns că soluţionarea se amână deoarece actul a fost trimis la Direcţia Legislativă din cadrul ANAF Bucureşti. În tot acest timp, societatea a achitat cei 66.000 de lei pentru a evita blocarea conturilor.

Bijuteriile urmau să fie alese de fiica lui

Din ce a povestit Cătălina Ciauş, hârtia favorabilă firmei, prin care se dispunea restituirea banilor, a ajuns în biroul lui Mirică pe 2 august. După ce a primit-o, Mirică l-a căutat telefonic, pe 3 august, pe administrator şi i-a propus să se întâlnească.

Prima întrevedere a avut loc în biroul acestuia de la Finanţe, unde patronului i s-a spus clar ce se doreşte de la el: bani şi bijuterii. Omul a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a spus ce urma să se întâmple, după care, pe 10 august, a urmat întâlnirea din biroul societăţii care comercializează bijuterii din aur.

Dumitru Mirică a luat cei 1.000 de euro, iar despre bijuterii a spus că mai pot aştepta până sâmbătă, când fiica lui va veni să-şi aleagă ceva. Toată această întâlnire s-a petrecut sub „ochii” aparaturii celor de la DNA.

În urma flagrantului, Dumitru Mirică a fost reţinut, iar Tribunalul a decis arestarea lui pentru 29 de zile.

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.