CET a inceput sa furnizeze caldura in municipiu. Deocamdata insa, de acest serviciu beneficiaza doar institutii precum scoli, gradinite sau spitale. Sefii Primariei sustin ca nu au solicitari de la populatie pentru a extinde furnizarea serviciului si catre asociatiile de proprietari. „Pina acum nu avem inregistrate solicitari de la populatie. CET furnizeaza acum caldura in scoli, spitale, nu si catre populatie”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic si de investitii al Primariei. Iesenii mai au de indurat citeva zile cu temperaturi extrem de scazute pentru aceasta perioada.
Astfel, conform meteorologilor, luni vor fi maximum 9°C la Iasi, iar noaptea, minimele vor ajunge pina la 0°C. Marti se vor inregistra maximum 8°C, iar marti noaptea, 2°C. Miercuri, temperaturile maxime vor urca pina la 13°C, pentru ca vineri sa se ajunga pina la maximum 17°C. Noptile vor ramine insa in continuare foarte reci, cu minime cuprinse intre 2 si 7°C.
Oficialii CET spun ca iesenii care doresc sa beneficieze de caldura in apartamente trebuie sa se adreseze asociatiilor de proprietari. Apoi, reprezentantii asociatiei trebuie sa depuna o solicitare in scris la sediul CET. Iesenii care au conventii individuale se pot adresa direct societatii de termoficare. SC CET ar urma sa se mai ocupe de furnizarea agentului termic in municipiu pentru citeva zile. De pe data de 20 octombrie, serviciul ar urma sa fie prestat de catre firma Dalkia.
„Au preluat deja in jur de 500 de angajati. Vor lucra si luni, si marti pentru a definitiva aceste situatii”, a precizat Chirica. Dalkia s-a obligat prin contractul de prestari servicii semnat cu Primaria ca va prelua de la CET un numar de 675 de angajati. „Avem finalizat si dosarul care trebuie depus la ANRE (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei n.r.). Luni voi merge la Bucuresti pentru a depune actele necesare pentru obtinerea licentei”, a afirmat Chirica.
Municipalitatea a preluat serviciul de termoficare de la CET. Pentru a putea produse si livra in sistemul national si energie electrica este nevoie ca Primaria sa primeasca licenta de la ANRE. Fara acest document nu se va putea valorifica energie electrica produsa in cogenerare de Dalkia pentru Primarie. Fara banii din vinzarea energiei electrice, toate cheltuielile vor trebui recuperate din vinzarea energiei termice. Municipalitatea s-a obligat prin contractul de prestari servicii sa achite catre Dalkia toate costurile legate de producerea si distributia energiei termice.