spot_img
spot_img
8.9 C
Vaslui
18-ian.-2025

A FI SAU A NU FI… CONDAMNAT!

- Advertisement -

Bulibãsealã în cel mai mediatizat caz de coruptie

ASTEPTARE Desi ieri trebuia sã fie cea mai grea zi din cariera de om de afaceri a fostului deputat Vasile Butnaru, magistratii Judecãtoriei Vaslui au preferat sã lase totul în suspans. Pânã asearã, la ora 21.00, pe pagina de internet a Judecãtoriei nu apãruse sentinta în acest caz, situatie care a dat nastere la tot felul de interpretãri. Se spune cã judecãtorii din acest caz au muncit pânã spre ora 19.00 în acest dosar, dorind sã dea un verdict, însã decizia a fost publicatã pe pagina de Internet a institutiei abia în jurul orei 21.40, ceea ce înseamnã cã s-a primit destul de greu OK-ul din partea conducerii. “Probabil, decizia o vom afla în cursul zilei de luni, marti cel mai târziu”, sustinea primarul de la Gãgesti, Lorin Coatu, parte în dosarul respectiv, înainte ca sentinta sã fie pronuntatã. Pânã la urmã, s-a aflat si marele mister: Butnaru a mai primit o sãptãmânã de rãgaz, timp în care judecãtorii vor încerca din rãsputeri sã-i gãseascã o condamnare pe mãsura fostului parlamentar.

“Solutie: din lipsã de timp pentru deliberare, amânã pronuntarea la 25.11.2011”. Asa sunã decizia luatã de magistratii Judecãtoriei Vaslui, seara trecutã, decizie publicatã abia cãtre ora 21.40 pe site-ul instantei de judecatã. Este a treia sãptãmânã în care Butnaru scapã de deciziile Justitiei si beneficiazã de amânãri “fãrã numãr”. Nu se stie de ce, însã magistratii nu cad asupra unei sentinte în cazul de coruptie al fostului deputat PSD de Vaslui, care ar putea ajunge dupã gratii pentru faptele sale. Pentru astfel de activitãti ilegale, Butnaru ar putea sã primeascã doi-trei ani de puscãrie. Însã, îi va primi?

A motivat cã a plãtit paguba…

În fata judecãtorilor, Butnaru a motivat cã a plãtit suma care i se imputã, ceea ce-l face sã spere cã va scãpa destul de usor. În plus, a adus tot felul de documente în care explicã cã a fãcut nu stiu ce lucrãri suplimentare, tocmai de contravaloarea pagubei create. Vasile Butnaru a ajuns în atentia opiniei publice cu un scandal de proportii, înainte sã ajungã în Parlamentul României. În februarie 2007, DNA Iasi a decis trimiterea în judecatã a directorului Butnaru, de la S.C. Hidrotehnica S.A. Vaslui, “pentru sãvârsirea a douã infractiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Comunitãtii Europene, ambele prevãzute de art. 181 din Legea nr. 78/2000 si fals intelectual”. Alãturi de acesta, au mai fost trimisi în judecatã Silvia Hrituleac, fost director tehnic la S.C. Hidrotehnica S.A. Vaslui, si Teofil Ciucã, diriginte de santier si reprezentant al S.C. Complex Construct S.R.L. Vaslui, pentru “complicitate la sãvârsirea infractiunii îndreptate împotriva intereselor financiare ale Comunitãtii Europene, prevãzute de art. 181 din Legea nr.78/2000 si a unei infractiunii de fals în înscrisuri sub semnãturã privatã”. Din probele administrate a rezultat cã, în perioada martie 2004-septembrie 2005, inculpatii, prin prezentarea de situatii de lucrãri si documente false, au obtinut fonduri Sapard, producând un prejudiciu în valoare de 172.809 RON (aproximativ 51.760 euro). În altã parte a judetului, la Pogana, firma lui Butnaru a modernizat un drum comunal, pentru care a încasat peste 36 miliarde lei vechi. O verificare a Inspectoratului de Stat în Constructii si a reprezentantilor Sapard a relevat cã drumul este fãcut prost, nu s-au respectat normele din caietul de sarcini, iar amenajãrile sunt fãcute în bãtaie de joc. Pentru aceastã lucrare de mântuialã, Butnaru a bãgat în buzunar peste 1,1 milioane euro, iar DLAF a cerut verificarea modului în care au fost cheltuiti acesti bani.

Asa lucreazã Butnaru în judetul Vaslui!

În comuna Bogdãnita, agentia Sapard a blocat conturile primãriei de aproape un an de zile, dupã ce a emis un titlu executoriu prin care imputa primãriei modernizarea unui drum comunal de patru kilometri, realizat din fonduri europene, în anul 2005, de cãtre societatea lui Butnaru. Oficialii de la Bucuresti au solicitat restituirea sumelor folosite pentru modernizarea drumului comunal 86, Coroiesti-Cârtibasi-Tunsesti, în lungime de patru kilometri, lucrare efectuatã de firma Hidrotehnica. În urma verificãrilor, investitia a fost datã ca neconformã de cãtre agentie, Primãria Bogdãnita trebuind sã returneze 31 de miliarde lei vechi, contravaloarea drumului, la care s-au adãugat si penalitãtile, în total 49 miliarde lei vechi, adicã de patru ori bugetul local al primãriei! Cazul a ajuns în atentia DNA, care nu a luat nicio decizie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.