spot_img
6.2 C
Vaslui
18-oct.-2024
spot_img

Frati cu primarul, sefi la Primãrie

- Advertisement -

Ghici cine conduce primãria Tãcuta!?

MAREA FAMILIE Comuna Tãcuta este, probabil, unicã în tarã. Primãria si Consiliul Local sunt conduse, la propriu, de trei frati. Pe lângã primarul Cãlin Costicã, cel care în mod discretionar este seful tuturor sedintelor de Consiliu Local, comuna este diriguitã de alti doi consilieri, Vasile Cãlin si Marian Milica, cei doi frati ai primarului. Dintr-un foc, trei voturi vin automat în sprijinul primarului, în conditiile în care Consiliul de la Tãcuta este alcãtuit din membri PSD, PRM, PNL si PDL. Ceea ce este cu adevãrat revoltãtor este modul în care s-a fãcut ultimul control al Curtii de Conturi la Tãcuta, când fostul director al Casei de Pensii, Cãlin Popescu, pesedist înfocat, a scos basma curatã conducerea institutiei.

Oamenii din Tãcuta cer schimbarea actualei stãri de lucruri în primãrie. Nici nu e de mirare, câtã vreme comuna este condusã de fratii Cãlin, prin primarul Costicã si cei doi frati din Consiliul Local. Putini sunt cei care au curajul sã vorbeascã despre ce se petrece în localitate, pentru cã nucleul dur din primãrie, cu acolitii sãi, actioneazã imediat pentru intimidarea tuturor. „La ora actualã, primarul Cãlin, cu fratii sãi si cu prietenii fac ce vor în comunã”, spun localnicii. Oamenii au si motive sã fie nemultumiti. Spun cã primarul nu a plãtit impozit pe veniturile realizate cu cele douã tractoare, combina si utilajele agricole. Mai sustin, într-o scrisoare trimisã redactiei, despre faptul cã primarul Cãlin foloseste masina primãriei doar în scopuri personale, desi banii pentru reparatii si benzina consumatã se achitã din veniturile contribuabililor. „În anul 2004, Cãminul Cultural al comunei Tãcuta a suferit diferite reparatii, printre care i s-au confectionat burlane si uluce de ploaie. Nu peste mult timp, cãminul a fost reintrodus în reparatii si i s-a schimbat acoperisul. Burlanele si ulucele noi au dispãrut ca prin minune, acestea fiind vândute pe sub mânã unui sef de la Asociatia de Crescãtori de Animale, Alexa Gheorghitã”, acuzã sãtenii.

Controale de formã, cu masina de la primãrie…

Sirul acuzelor continuã. „Controalele Curtii de Conturi sau ale Directiei Finantelor Publice s-au rezumat doar la documentele în fals (licitatii, achizitii etc.), dar au fost fãcute si în mod total interesat, fiindcã primarul le-a asigurat transportul cu masina primãriei de la Vaslui la Tãcuta si înapoi spre Vaslui, pânã la locuinta inspectorilor”, scriu sãtenii, într-o scrisoare adresatã redactiei noastre. Oamenii sustin cã, din partea Curtii de Conturi, ultimul control a fost fãcut de Cãlin Popescu, fostul director al Casei de Pensii, unul dintre apropiatii actualei conduceri PSD de la Vaslui. Cum sã faci controale corecte si obiective, câtã vreme primarul îti asigurã toate conditiile – transport, hranã etc. – iar statul român nu-si dã seama cã este furat? „Astfel ne explicãm modul în care s-a acceptat lipsa licitatiei si încredintarea directã a montãrii termopanelor la scoalã si în acelasi timp aprobarea de cãtre primar a solicitãrii constructorului (firma Matrix, din Vaslui) de suplimentare a costului cu încã 150 milioane lei vechi, firma respectivã obtinând în jur de 1,5 miliarde lei vechi (cât i-a revenit primarului din aceastã afacere?)”, se întreabã localnicii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.