Poliţele Casco au tarife ce pornesc de la circa 200 de euro, pentru un autoturism Logan cu vechime de trei ani. Pentru acelaşi exemplu, preţurile medii sunt de 300 – 350 de euro.
Dacă vreţi maşină la schimb când autoturismul este blocat în service trebuie să plătiţi o primă suplimentară
Dacă la RCA tarifele sunt încă mici, raportat la media de pe piaţa europeană, la Casco este mai degrabă loc de scădere, spun specialiştii.
Ofertele Casco standard acoperă, de regulă, aceleaşi riscuri. Punctul unde se diferenţiază este zona de acoperire. Astel, în timp ce majoritatea firmelor acordă despăgubiri doar pentru daunele produse pe teritoriul României, câţiva jucători din piaţă, cum ar fi Uniqa şi Astra oferă acoperire la nivel european.
Servicii suplimentare
Puţine sunt companiile care în poliţa standard acordă şi servicii conexe, cum ar fi autoturism la schimb pentru perioada când cel asigurat se află în service, asigurare pentru pierderea cheii sau a bagajelor transportate. Accesarea acestor servicii se face de regulă doar prin plata unei prime suplimentare, la care se pot aplica reduceri de 5 – 30%, în funcţie de istoricul clientului. Riscurile acoperite de poliţele standard sunt: ciocniri sau coliziuni, fenomene atmosferice (furtună, grindină etc), incendiu, explozie, vandalism, căderi de copaci sau de alte corpuri, furt total sau parţial.
Oferte similare
Deşi oferă de regulă aceleaşi servicii, preţurile la poliţe variază de la simplu la dublu. Înainte de a achiziţiona o poliţă, este bine să vă informaţi în legătură cu renumele pe care îl are în piaţă compania, pentru a nu avea suprize când solicitaţi despăgubirile.
La finele primelor nouă luni din 2012, 75% din reclamaţiile depuse de clienţi la Compania de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) se concentrau la cinci companii, respectiv Euroins, Carpatica, Astra, Omniasig şi BCR Asigurări. Trebuie menţionat însă că, din totalul de 4.888 de reclamaţii, doar 15,5% erau pe segmentul Casco, cea mai mare pondere, de 73,6%, fiind pe segmentul RCA.
www.evz.ro