EVENIMENT În cadrul „Scolii Altfel”, cadrele didactice ale Gimnaziului „Anastasie Panu” au venit cu o initiativã interesantã, aceea de a marca, într-un mod inedit, sãrbãtorirea celor 555 de ani de la înscãunarea Domnitorului care a ctitorit Biserica Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, devenitã acum Catedralã Episcopalã a Husilor.
Pe parcursul a trei zile, copiii vor participa activ la evenimente menite sã le contureze personalitatea unui conducãtor de tarã unic, nu doar prin faptele sale, cât si prin credinta demonstratã odatã cu zidirea atâtor lãcase de cult. Atât învãtãtorii, cât si profesorii, coordonati de directorul prof. Georgian Mihãilã, au stabilit un desfãsurãtor care cuprinde expozitii de carte, activitãti literare, vizionarea, în cadrul Bibliotecii „Mihail Ralea”, a filmului „Stefan cel Mare”, dar si, astãzi, un moment omagial, la statuia din curtea Episcopiei Husilor, la care vor participa sculptorul Gheorghe Alupoaie, membru UAP, profesorul de istorie Ilie Stefãnescu si reprezentantul cenaclului „Eminescu” din Husi, Viorel Munteanu.
Plus de emotie: „Poate unii nu stiu ce înseamnã 40 de ani la catedrã, în mijlocul copiilor, care, cu sigurantã, nu te vor uita niciodatã.”
„Copiilor le-a plãcut aceastã temã propusã pentru <<Scoala Altfel>>. Toti profesorii de V – VIII, dar si învãtãtorii Scolii nr. 3, <<Anastasie Panu>>, au muncit pentru ca evenimentele propuse sã fie cât mai frumoase si antrenante. Domnul director Georgian Mihãilã, doamna învãtãtoare Florina Dodi, domnul prof. Cãtãlin Rosu, dar si ceilalti colegi, ne-au ajutat la realizarea acestui program. As vrea sã subliniez aportul colegului nostru, profesorul de istorie Stefãnescu Ilie, cu atât mai mult cu cât, dupã aproape patru decenii de învãtãmânt, va iesi la pensie. Momentul reprezintã un plus de emotie dat întregului eveniment, pe care i-l dedicãm, din toatã inima. Poate unii nu stiu ce înseamnã 40 de ani la catedrã, în mijlocul copiilor, care, cu sigurantã, nu te vor uita niciodatã, însã e un lucru cu adevãrat minunat, înãltãtor. Astfel de cadre didactice ne sunt adevãratele modele”, a spus învãtãtoarea Maria Moraru, din cadrul Scolii nr. 3, „Anastasie Panu”.