spot_img
25.5 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Bombă la Tribunal

- Advertisement -

• un bărbat pus pe glume proaste a sunat ieri la 112 si a anuntat că la Tribunalul Neamt a fost amplasată o bombă • cum individul a indicat ca adresă strada Mihai Eminescu, pirotehnistii au făcut verificări si în sediul Judecătoriei Piatra Neamt • aici, sedintele de judecată au fost suspendate •

Zeci de pompieri, jandarmi, politisti, dar si pirotehnisti din cadrul SRI Neamt, au fost pusi ieri pe drumuri de un individ, cu chef de glume tîmpite, care a sunat la 112 si a anuntat că în incinta Tribunalului a fost amplasată o bombă. Ca si în alte cazuri de acest gen, pirotehnistii au constatat, după ce au verificat fiecare încăpere, că la mijloc a fost vorba de o farsă. Deja a fost identificată cabina telefonică din care a fost făcut apelul, iar politistii încearcă să dea de urma tembelului. „Apelul a fost făcut la ora 14,41, de la un telefon public din oras de un bărbat care a anuntat că în Tribunalul Neamt a fost amplasată o bombă“, a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al IJP Neamt. Zona a fost încercuită rapid de politisti, iar portiunea de bulevard dintre cofetăria Diana si Teatrul Tineretului a fost închisă circulatiei rutiere si pietonale zeci de minute. Individul care a făcut anuntul nu a specificat dacă este vorba de Sectia civilă ori Sectia penală a Tribunalului, acestea functionînd în sedii diferite. Sectia penală este în sediul Romtelecom, în apropierea Teatrului Tineretului, iar Sectia civilă se află pe Bulevardul Republicii din Piatra Neamt. În aceste conditii personalul din ambele instante a fost evacuat timp de aproximativ o oră. „Apelul nu s-a făcut la nici una din cele două sectii ale Tribunalului, ci prin numărul unic de urgentă 112, undeva în jurul orei 14. A fost evacuat personalul atît de la sectia civilă cît si de la sectia penală, dar la nici una din acestea nu erau sedinte în desfăsurare, astfel încît activitatea nu a fost perturbată major. După circa o oră ni s-a permis accesul în institutie si cam asta a fost tot“, a declarat Laura Filioreanu, presedintele Tribunalului Neamt. Pentru că cel care a sunat la 112 a anuntat o bombă la sediul Tribunalului Neamt, precizînd adresa strada Mihai Eminescu, echipele de interventie au plecat de la Tribunal pe strada mentionată, unde functionează Judecătoria Piatra Neamt. Acolo mai erau încă sedinte de judecată în desfăsurare, iar fortele de ordine au evauat cele două săli de sedintă. „Personalul nu a fost evacuat, dar măsura s-a luat pentru sălile de judecată. Sedintele au fost întrerupte cam jumătate de oră, după care au fost reluate cu cei care au ales să astepte si nu au plecat acasă. Probabil că în cauzele unde părtile nu s-au mai întors în sală se va da un nou termen. Cred că de fapt este vorba de o glumă sau atitudinea cuiva care nu respectă munca noastră“, a declarat Cătălin Mormoe, presedintele Judecătoriei Piatra Neamt. Ultima alarmă cu bombă la Tribunal a fost în anul 2007, în jurul orei 11.30. Atunci Tribunalul functiona pe strada Mihai Eminescu, iar la acea oră erau procese în desfăsurare, astfel încît acestea au fost întrerupte si toată lumea a fost evacuată. Ulterior s-a stabilit că a fost vorba de o glumă, care a antrenat o adevărată desfăsurare de forte si costuri pe măsură.
Dacă va fi prins, glumetul va fi sanctionat contraventional. Din păcate, apelurile false la 112 se mentin la un nivel ridicat. Statisticile arată că peste 70% dintre apelurile la 112 sînt false. Cei care sînt prinsi riscă sanctiuni contraventionale, însă valorea mică a amenzilor pare să nu-i sperie.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.