spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Cod portocaliu de ger în Bulgaria

- Advertisement -

Institutul Naţional de Meteorologie de la Sofia a instituit luni cod portocaliu de fenomene periculoase din cauza gerului. Avertismentul este valabil pentru întregul teritoriul ţării cu excepţia judeţelor Blagoevgrad, Kiustendil şi Smolian, situate în sud-vest, la graniţa cu Grecia.

Potrivit meteorologilor în primele zile ale acestei săptămâni temperaturile se vor situa în intervalul de între minus 18 şi minus 13 grade, ajungând în unele zone la sub minus 23 de grade. În sudul ţării acestea se vor ridica în timpul zilei la între minus 9 şi minus 4 grade.

La ora 8 dimineaţă temperatura la Sofia a fost de minus 14 grade, dar potrivit meteorologilor oamenii de pe stradă au resimţit-o ca fiind de minus 20 de grade. La Ruse termometrul arăta tot minus 14, dar acolo vântul este mai puternic şi din această cauză senzaţia este de minus 22 de grade. Primăria de la Sofia a anunţat că în următoarele zile va oferi ceai trecătorilor din centrul oraşului. Autorităţile locale din toată ţara au întreprins măsuri pentru cazarea persoanelor fără adăpost.

Potrivit site-ului Agenţiei de Infrastructură Rutieră drumurile din Bulgaria sunt practicabile în condiţii de iarnă. Poliţia de frontieră informează despre o coadă lungă de camioane în zona Podului Prieteniei, între Giurgiu şi Ruse. Coada este de 10 kilometri pe teritoriul României şi de 15 kilometri pe cel al Bulgariei. Potrivit filialei Crucii Roşii de la Ruse, pentru moment şoferii de camioane nu necesită ajutor, aceştia având căldură, apă şi alimente suficiente pentru a aştepta să treacă graniţa.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.