spot_img
11.9 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Cât îi costã pe elevii din mediul rural cãminul

- Advertisement -

Elevii din mediul rural, care beneficiazã de cazare în internatul Grupului Scolar Industrial ‘’Stefan Procopiu’’ Vaslui, sunt multumiti de conditiile din cãmine. Acestia considerã cã si preturile sunt accesibile, în conditiile în care cazarea costã 90 de lei pe lunã, pretul mesei zilnice ridicându-se la 8,8 lei. Din pãcate, locurile disponibile nu sunt suficiente, numãrul cererilor depãsind cu mult oferta.

Grupul Scolar Industrial ‘’Stefan Procopiu‘’ Vaslui oferã elevilor din mediul rural 480 de locuri în cãmin. Din numãrul total de locuri, 258 sunt destinate fetelor, în timp ce 222 sunt destinate bãietilor. Cererile depãsesc însã cu mult oferta, de aceea elevii sunt departajati în functie de medie, de nota la purtare si de situatia socialã. Din cele 480 de locuri disponibile, 125 revin automat elevilor din proiectul ‘’Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare’’, a cãrui principal scop este prevenirea si diminuarea abandonului scolar. Acestia beneficiazã de o bursã care acoperã cazarea, masa dar si pregãtirea suplimentarã. De asemenea, de burse guvernamentale beneficiazã si elevii claselor gimnaziale. Nu numai elevii din mediul rural au dreptul la cãmin, zece elevi din Republica Moldova bucurându-se de cazare.

Pretul unui loc în cãmin este de 90 de lei pe lunã, în timp ce masa pe o zi costã 8,8 lei. Maria Moga, elevã în clasa a IX-a, originarã din Serbotesti, este de pãrere cã preturile sunt acceptabile. ‘’Mâncarea de la cantinã este foarte bunã ‘’, a mai adãugat ea. Silvia Daniela Ionascu, director adjunct al Grupului Scolar Industrial ‘’Stefan Procopiu’’ Vaslui, a declarat : ‘’Consider cã în cãminele scolii noastre elevii au conditii bune de cazare, de studiu si de dezvoltare a talentelor. Acestia sunt implicati în activitãti extrascolare, existând o echipã de dans si un grup vocal. De asemenea, au acces la internet si la sãli de studiu.’’ La începutul acestui an scolar s-au mai dat în folosintã 75 de locuri în internatul fetelor. Costul reparatiilor cãminului s-a ridicat la 40.000 de lei, lucrãrile realizându-se cu sprijinul primãriei, dar si din bani proveniti din fondurile proprii. Cu toate acestea, numãrul cererilor depãseste cu mult oferta. Elevii au totusi dreptul de a mânca la cantina liceului, chiar dacã nu au primit cazare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.