spot_img
spot_img
2 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Grădina Publică va fi modernizată pe bani europeni

- Advertisement -

* Doi ani de lucrări * Fonduri de 6,7 milioane de lei * Au făcut oferte 11 firme şi asocieri de firme * Câştigătorul licitaţiei este asocierea Pallegrini SRL Galaţi şi TLSIT Piatra Neamţ
De îndată ce timpul va permite, Grădina Publică îşi va închide porţile şi va intra, pentru 24 de luni, în lucrări de reabilitare şi modernizare, cu speranţa că îşi va recăpăta strălucirea de odinioară. Aproximativ 6,7 milioane de lei, echivalentul a 1,5 milioane de euro, vor fi cheltuiţi pentru ample lucrări de arhitectură peisagistică, căi de acces pentru pietoni, mobilier urban, locuri de joacă pentru copii şi echipamente de iluminare exterioară. Vegetaţia va fi refăcută şi îmbogăţită cu 165 de bucăţi arbori de diferite specii – tei, platan, castan, jugastru, frasin, arbuşti, 1.900 de metri liniari de gard viu şi 24.417 de mp de gazon. Chioşcul pentru fanfară, gardul de împrejmuire, care este cel original, scara ornamentală de pe versant vor fi reabilitate, iar taluzul va fi consolidat. Modernizarea Grădinii Publice este finanţată în proporţie de 80 la sută din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013. Primăria va contribui cu doi la sută.
Potrivit viceprimarului PSD Nicuşor Ciumacenco, pentru executarea acestor lucrări s-au primit nu mai puţin de 11 oferte, câştigătorul licitaţiei fiind Asocierea Pallegrini SRL Galaţi şi TLSIT Piatra Neamţ. Ceilalţi ofertanţi au fost Asocierea Vega 93 şi Proms Concept Group, Super A plus K, Europec, Carroponte, Asocierea Tancrad – Garden Center Group, Litoral Construct, Construct Mecanique, Asocierea Prestatorul – Floricultura – Construccioness Lujan, Asocierea Felsissteme Concas şi Mondo Holding Concept.
Grădina Publică din Galaţi a avut parte şi de atenţia unui peisagist francez, proiectul iniţial de modernizare fiind îmbunătăţit şi modificat. Parcul merită tot ce e mai bun dacă avem în vedere valoarea lui. Grădina a fost înfiinţată în anul 1846, când s-au plantat 3.500 de pomi pe o parte din actuala locaţie, prin grija pârcălabului Iorga Ghica, bun prieten al domnitorului Mihail Sturdza. Ulterior, grădina s-a mărit, iar în anul 1913 s-au construit două sere mari cu plante exotice. Zece ani mai târziu, în anul 1923, s-a construit un bazin cu diametrul de 20 de metri şi o adâncime de 1,20 metri. Viceprimarul a mai adăugat că modernizarea fântânii nu este prinsă în proiect, dar în bugetul pe 2012 vor fi alocaţi bani pentru modernizarea ei.

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.