spot_img
spot_img
12.1 C
Vaslui
25-apr.-2025

O Mențiune MEC și patru medalii pentru județul Vaslui la Olimpiada Națională de Informatică

- Advertisement -

PREMII… Lotul județean care a reprezentat Vasluiul la Olimpiada Națională de Informatică s-a întors acasă cu rezultate bune: o Mențiune din partea Ministerului Educației și Cercetării (MEC) și patru medalii – două de argint și două de bronz. Cele mai bune rezultate au fost obținute la clasele a IX-a și a XII-a, acolo unde patru elevi au reușit să se califice la barajul de selecție a lotului de seniori. Este vorba despre Emilian Cârnu, Vlad Nicolae Toma, Andrei Puică și Robert Ionuț Dumitru. “Andrei Puică a fost extrem de aproape să intre în lotul național. A ieșit pe locul 33, la 18 puncte de locul 30, ultimul calificat. 18 puncte din 600”, a declarat profesorul de Informatică Dan Pracsiu.

Olimpiada Națională de Informatică s-a desfășurat în perioada 13-18 aprilie, la Ploiești. Elevii din județul Vaslui premiați la etapa națională a olimpiadei de informatică sunt: Emilian Cârnu (clasa a IX -a) de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad (prof. Dan Pracsiu, Vlad Laurențiu Nicu și Vlad Mircea Giurcanu) – Mențiune MEC și medalie de argint; Andrei Puică (clasa a XII-a), Robert Ionuț Dumitru (clasa a XII-a) și Vlad Nicolae Toma (clasa a IX-a), toți trei pregătiți de profesorul Dan Pracsiu de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui. Elevii studiază infomatica la școală, la Centrul Județean de Excelență Vaslui și în cadrul programului „Hai la olimpiadă!”. “Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători pentru rezultatele obținute!”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Județul Vaslui, niciun premiu la Olimpiada Națională de Informatică – gimnaziu

Contactat telefonic, profesorul Dan Pracsiu, coordonatorul elevilor din Vaslui, a declarat că “rezultatele județului sunt mai bune decât cele de anul trecut. Am constatat că olimpiada se polarizează din ce în ce mai mult, la informatică sunt rezultate în foarte puține centre. Sunt multe judete care nu au niciun elev calificat la națională și extrem de puține județe cu rezultate (premii și mențiuni) la națională. Polarizarea, concentrarea rezultatelor în doar câteva centre, e o consecință vizibilă”. Din păcate, la gimnaziu, niciunul din cei trei elevi din Vaslui nu a reușit să obțină o medalie. “La noi este foarte greu la gimnaziu. Noi ne străduim să muncim, dar avem nevoie de copii de gimnaziu, pe care să îi ajutăm să crească. Ei vin, dar sunt puțini participanți. Nefiind profesorii lor de la clasă, nu îi putem controla. Unii mai renunță, alții vin, dar nu își dau silința foarte mult. La noi lipsește, din punctul meu de vedere, comunicarea între elevi. Este o deficiență. Merg de atîția ani la lotul național, îi văd pe elevii foarte buni cum discută în permanență algoritmi între ei. Am încercat să fac un lucru de genul acesta la Vaslui: voiam ca cei mici să primească lecții de la cei mai mari. La lotul național, în zilele de pregătire, erau foarte mulți care doreau să prezinte și nu ne permitea timpul să-i lăsăm pe toți. Așa voiam să fac și la Vaslui, am încercat anul trecut, dar nu prea mi-a ieșit. Încerc să le explic că un elev care le prezintă colegilor mai mici, învață în același timp și el, își consolidează informațiile, știe să le aplice mai repede. Dar adevărul e că nu sunt toți pedagogi, nu toți pot să explice bine”, a declarat profesorul Dan Pracsiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.