spot_img
spot_img
12.3 C
Vaslui
19-apr.-2025

Misterul CV-ului lui Irinel Stativă a fost elucidat. Ce studii are fostul deputat “gogoșică”?

- Advertisement -

OM CU CARTE… Timp de 16 ani cât a fost deputat, pesedistul Irinel Stativă nu și-a publicat niciodată CV-ul, deși era obligat. Misterul în jurul studiilor sale a fost adâncit de faptul că atunci când a fost șef de cancelarie la Prefectura Vaslui, și-a publicat un CV care atesta că a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, ori o asemenea facultate nu există la Cuza, ci la Universitatea Gheorghe Asachi. Recent, a fost numit vicepreședinte la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități și a fost obligat să-și publice CV-ul. Iar minunea s-a produs. 

Lipsa de transparență a lui Irinel Stativă vreme de mai bine de 20 de ani, cât a ocupat funcții publice, în privința parcursului său profesional, pe fondul neconcordanțelor dintr-un CV care și-a pierdut rapid urma, nu a făcut decât să adâncească ideea că fostul parlamentar avea ceva de ascuns. Eschivarea sa o perioadă atât de îndelungată, fără niciun motiv, era lipsită de orice urmă de logică. De fiecare dată când era întrebat de jurnaliști despre studiile sale, Stativă dădea asigurări că-și va face public CV-ul, dar acest lucru nu s-a întâmplat în cele patru mandate de parlamentar. Rămas fără loc de muncă după ce la ultimele alegeri a ratat intrarea în Parlament, Irinel Stativă s-a pricopsit cu o nouă funcție: vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Diazbilități. Cum conducerea instituției avea publicat traseul profesional pe site-ul ANPDPC, Stativă nu mai putea să se fofileze, așa cum a făcut-o în Parlament, și și-a publicat CV-ul.

Stativă a terminat Politehnica, nu Universitatea Al. I. Cuza

La o primă vedere, documentul pare unul curat, însă titularul a știut cum să jongleze cu informațiile, astfel încât să păstreze aparențele unui parcurs firesc. Informațiile din CV-ul publicat de Irinel Stativă nu sunt complete. Cert este că fostul parlamentar scrie negru pe alb că a urmat studiile la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași, și nu la Cuza cum se vehiculase până acum. Stativă nu menționează în ce perioadă a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare, precizând doar anul obținerii licenței: 1998, pe când avea 25 de ani. După ce a obținut licența de inginer, Stativă a fost timp de un an profesor de informatică la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui (1998 – 1999). Apoi a urmat stagiul militar la Școala de Aplicație pentru Artilerie și Rachete antiaeriene de la Cernica, având grad de ofițer. După armată, Irinel Stativă s-a întors în învățământ și a predat timp de doi ani la Liceul Emil Racoviță din Vaslui. În anul 2001, Stativă a ocupat prima funcție oferită politic: cea de director de cancelarie al prefectului județului Vaslui. Funcția era ocupată atunci de președintele organizației municipale Vaslui a PSD, Ioan Țibulcă.

A pierdut un an pe traseu sau chiar a fost șef de cancelarie și după ce Țibulcă nu a mai fost prefect

Deși Țibulcă a fost prefect până în 2004, Irinel Stativă menționează în CV că a fost șef al cancelariei până în 2005. Ulterior, timp de un an, a fost președinte la Observatorul Județean pentru Drepturile Copilului. În 2006, Irinel Stativă ajunge în Parlamentul României, înlocuindu-l pe deputatul Ion Giurescu. A fost un mandat scurt de doi ani. În 2008, Stativă a fost nevoit să rămână pe plan local, după ce nu a mai prins loc în Parlament, dar partidul a avut grijă de el. A fost o perioadă scurtă director de cancelarie la Prefectura Vaslui, apoi din 2009 până în 2012 i s-a oferit postul de director adjunct la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. În 2012, Irinel Stativă este ales din nou deputat, iar de atunci nu a mai ratat intrarea în Parlament până anul trecut. Revenind la studii, potrivit CV-ului, Irinel Stativă a avut grijă să-și consolideze studiile cât timp a ocupat funcțiile publice.

Cât a fost deputat, Stativă a făcut două mastere

PRODUCTIV… Cât timp a fost deputat, a reușit să obțină două mastere. Astfel, în 2007 a obținut un master în management politic la școala de studii academice postuniversitare “Ovidiu Șincai” București, iar în 2012 masterul în asistență socială-supervizare și planificare socială la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice. Stativă mai menționează în CV și că a urmat cursuri de perfecționare la Institutul Național de Statistică (în 2005), la un ONG (Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală)-în 2003, precum și la Regional University Units and Innovation Centre Helsinki, Finlanda în 2002. Dacă la capitolul studii, Stativă a scos de la naftalină toate cursurile posibile, la limbi străine, conștient că poate fi confruntat oricând, a dat dovadă de maximă sinceritatea, menționând că știe limba engleză la nivel B1, adică cât un elev de gimnaziu fără prea multe pretenții.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Dar pe tine CE TE-A CALIFICAT să fii în Consiliul de Administrație la Antibiotice Iași? Bănuim că acolo ți-a ‘purtat mâna’ doctorul Nelu când ți-ai scris CV-ul

  2. In ziua de astăzi orice diplomă poate fi obtinută pe bani.Dovada sigură că ipochimenul este un semidoct este faptul că ar cunoaște engleza la nivel de gimnaziu.Idem, că ar fi urmat atâtea studii, masterate in varii domenii, ceea ce este imposiibil pentru un politician. ”Ceea ce nu a invățat Ionel, nu va putea invăța niciodată moș Ion” Studiile adevărate se fac in tinerețe, exclusiv pe băncile școlii, nu la ”fără frevcvență”.

  3. Cum vine asta !? Absolvi o facultate tehnică și masterele sunt în asistență socială și management politic ! Oare, l-o fi dat deșteptăciunea pe afară !?
    Poate ne arată și notele cu care a absolvit facultatea ! Poate atunci ne lămurim și noi, despre ce este vorba .

      • Nu te pricepi, n ar trebui sa scrii… Se poate face ce scoală masterala in orice domeniu, nu neapărat în studiile terminate. Și încă una, chiar e bun cv ul omului, adică adevărat, îl cunosc cu mult înainte de a duce cățelul de lesa

  4. În țări normale, țări care performează, acced în funcții publice, de conducere, cei mai pricepuți și pregătiți.

    În România, toate loazele, beizadele incompetente și lingăi de clanțe.
    Tot PSD ul este o clikă de căpușe, cumetrii din regimul Ceaușescu, securistoizi parveniți,
    jagardelele astea siluesc statul de zeci de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.