spot_img
spot_img
11.6 C
Vaslui
19-apr.-2025

Coregrafie „made in Vaslui” la cel mai recent meci al nationalei României

- Advertisement -

PREZENTI… Peluza Nord Vaslui (PNV) si-a internationalizat activitatea. La cel mai recent meci al nationalei României, cel din deplasare, cu San Marino, ultrasii vasluieni au contribuit din plin la spectacolul din tribune, fiind autorii coregrafiei din startul partidei, când un întreg sector al stadionului a fost „pictat” în culorile drapelului României: rosu, galben si albastru. Pe lângã tabloul cromatic, membrii PNV au afisat si un mesaj emotionant, aplaudat la scenã deschisã de toti românii prezenti la meci: „Trei culori si o singurã credintã…româneascã”, inspirat din piesa artistilor Ion si Doina Aldea Teodorovici – Trei culori.

Nationala României de fotbal nu a avut parte tocmai de debutul dorit în preliminariile Campionatului Mondial din 2026, fiind învinsi, în primul meci, pe teren propriu, de nationala Bosniei Hertegovina, cu scorul de 0-1. Chiar si asa, în al doilea meci din grupã, cel din deplasare, cu San Marino, fotbalistii antrenati de Mircea Lucescu au avut parte de o sustinere numeroasã din partea suporterilor, din cele aproximativ 4000 de bilete puse în vânzare, 3000 fiind achizitionate de români.

Vasluiul, prezent meci de meci, datoritã membrilor PNV

Din cei aproape 3000 de suporteri români prezenti pe stadion, aproximativ 40 au fost vasluieni, toti membrii ai Peluzei Nord Vaslui. Vorbim de tineri care au crescut cu FC Vaslui, echipa localã de fotbal finantatã de Adrian Porumboiu. Dupã desfiintarea acestei echipe, ultrasii vasluieni au încercat sã ducã spiritul „galben-verde” mai departe, participând cu propria lor echipã în campionatul judetean de fotbal timp de mai multi ani, pânã când toti factorii care puteau resuscita clubul emblemã al judetului au dat de înteles cã nu îsi doresc acest lucru. Prin urmare, membrii PNV au ales sã se dedice nationalei României, fiind prezenti la toate meciurile „tricolorilor”.

Povestea din spatele coregrafiei din San Marino

Pe 24 martie, România a jucat al doilea meci din preliminariile Campionatului Mondial, pe terenul celor din San Marino, iar cei 40 de suporteri vasluieni prezenti la meci au tinut sã îsi aducã aportul la spectacolul din tribune, asa cum o fãceau pe vremea când pe stadionul Municipal evoluau echipe precum Lille sau Slavia Praga. Acestia au desfãsurat pe stadionul din San Marino o coregrafie impresionantã ca dimensiune, la care s-a muncit câteva sãptãmâni. Redactorii Vremea Nouã au încercat sã afle povestea din spatele acestei coregrafii, prima fãcutã dincolo de granite de suporterii vasluieni. „Stiam cã echipa nationalã a României urmeazã sã joace pe un stadion relativ mic, de aproape 4.000 de locuri, împãrtit în trei sectoare. Prima datã am discutat cu cei de la Honor et Patria (n.r. grup de suporteri al echipei nationale), întrebându-i dacã nu vor sã facem o coregrafie împreunã. Ne-au zis cã ei nu vor sã îsi asume responsabilitatea, prin urmare am decis sã o facem doar noi. Prima etapã a însemnat vopsirea mesajului, activitate care a durat câteva zile si care s-a desfãsurat la Vaslui. Dupã ce am terminat de vopsit, am apelat la fostele noastre colaborãri de pe vremea când era FC Vaslui, pentru a face comandã de cartoane. Ca un amãnunt amuzant, când l-am sunat pe cel cu care am colaborat în trecut, când fãceam coregrafii pe Municipal, ne-a spus cã el a iesit la pensie, cã nu se mai ocupã de comenzi de cartoane. Trecuse timpul si peste el cum a trecut si peste noi, însã cu toate astea a avut amabilitatea si ne-a pus în legãturã cu cei care i-au luat locul. Asa am achizitionat cele aproape 2400 de cartoane în culorile tricolorului: rosu galben si albastru. Si pânã sã ajungem la aceastã cifrã, de 2400 de cartoane, a fost ceva de muncã pentru cã noi nu stiam ce capacitate avea sectorul unde urma sã facem coregrafia. Toate calculele au fost fãcute pe baza pozelor cu stadionul, gãsite pe internet”, ne-a declarat reprezentantul Peluzei Nord Vaslui. Dupã ce s-au asigurat cã au toate elementele coregrafiei, suporterii vasluieni au urcat materialele într-un microbuz care face transport în San Marino. „Coregrafia a ajuns cu bine la destinatie, însã acum trebuia sã vedem cum facem ca sã o introducem pe stadion, pentru cã în deplasare se obtine mai greu „ok”-ul. Am apelat la o cunostintã, care la rândul ei a contactat reprezentatii Federatiei Române de Fotbal, cãrora le-a explicat despre ce este vorba. Cei de la FRF au discutat cu omologii lor din San Marino si asa am primit acceptul sã introducem coregrafia pe stadion. Din acel moment ne-am mai linistit, mai ales cã românii din tribunã au fost foarte receptivi la planurile noastre. Le-am explicat ce dorim sã facem, ce presupune desfãsurarea acestei coregrafii si am fost foarte bine întelesi. În momentul în care începi sã împarti cartoanele, e foarte important ca spectatorii sã rãmânã pe locurile respective, sã nu se amestece culorile, iar din punctul ãsta de vedere nu am avut nicio problemã”.

Suporterii vasluieni si-au arãtat clasa

Suporterii de la Peluza Nord Vaslui si-au câstigat respectul celorlalte peluze din tarã încã de pe vremea când sustineau gruparea galben-verde, iar acest respect a crescut si mai mult în ultimii ani, datoritã prezentelor la meciurile echipei nationale. La fiecare partidã, fie cã vorbim de cele jucate acasã, fie cã vorbim la cele din deplasare, „tricolorii” sunt sustinuti constant de 40-50 de ultrasii vasluieni. La meciul din San Marino, jumãtate dintre ei au venit din diferite colturi ale Europei. „Am avut un grup unit, jumãtate din tarã, jumãtate din strãinãtate. Au fost prezenti la meci prietenii nostri din Anglia, Italia, Germania, cei care am crescut sustinând FC Vaslui. Peluza Nord nu a murit, nu s-a desfiintat, ci continuã sã existe, fiind prezentã la fiecare meci al echipei nationale”, a mai afirmat reprezentantul PNV. Cu sigurantã, dacã ar reînvia clubul FC Vaslui, am avea una dintre cele mai frumoase galerii din tarã si un stadion plin la fiecare meci. În ultimii ani, vasluienii au arãtat cã iubesc fotbalul, însã pe cel care ne-a dus faima în lume, nu cel „nãscut” în birourile institutiilor publice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.