spot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
23-feb.-2025

Bârlădean obligat de judecător să meargă la psiholog. Bărbatul este consumator de droguri și violent cu mama sa

- Advertisement -

CA ÎN FILME… Un tânăr din Bârlad a fost obligat de Judecătorie să meargă la psiholog. Bărbatul este consumator de droguri și, din această cauză, devine violent cu mama sa și ceillați membri ai familiei. Pentru a-l aduce pe calea cea bună, mama lui a cerut un ordin de protecție și internarea lui într-un centru de asistență privind combaterea consumului ilicit de droguri. Prezent în fața judecătorului, cu o atitudine spășită, acesta a spus că regretă faptele comise și și-a rugat mama să fie de acord cu un ordin de protecție pentru două luni, interzicerea legăturii telefonice și renunțarea la internarea sa într-un centru de dezintoxicare deoarece consideră că poate depăși singur această situație. Judecătorul a ținut cont de atitudinea de regret a tânărului și a fost blândă cu el: “instanța consideră că luarea măsurii (n.r. ordin de protecție) pe o durată de două luni de zile este necesară și suficientă pentru a-l disciplina pe pârât și a-i atrage atenția asupra necesității adoptării unui comportament normal și rezonabil în familie, asupra iminenței renunțării la atitudinea adoptată și la conștientizarea faptelor comise”.

O mamă din Bârlad a reușit să covingă instanța de judecată că trebuie să-l oblige pe fiul său să meargă la psiholog. Aceasta și-a motivat cererea prin faptul că băiatul este dependent de substanțe interzise și pe acest fond devine foarte violent atât față de ea cât și față de ceilalți membri ai familiei. De asemenea, acesta a produs și distrugeri ale imobilului în care familia locuiește. În instanță, tânărul a arătat că “este de acord să ducă o viață liniștită alături de familia sa și fără să mai consume droguri. Mai precizează că nu este de acord să fie internat într-un centru de asistență privind combaterea consumului ilicit de droguri. Consideră că poate să depășească singur această situație. A discutat cu părinții săi care i-au dat un termen pentru a-și revizui comportamentul”, se arată într-o hotărâre a Judecătoriei Bârlad.

Integritatea psihică a mamei, pusă în pericol

În instanță, mama a arătat că a fost agresată fizic și verbal de mai multe ori de către fiul său și că se teme că aceste lucruri se vor repeta. “Din situația de fapt, astfel cum este reținută în baza probelor administrate în cauză, reiese concluzia că există posibilitatea reală ca reclamanta să fie supusă în continuare unor violențe verbale, fizice și psihice din partea pârâtului, cât timp, potrivit susținerilor părților, între acestea există discuții în mod frecvent, integritatea psihică a reclamantei fiind pusă în pericol. Reclamanta susține că pârâtul a amenințat-o verbal a agresat-o fizic în decursul timpului, pe fondul consumului de substanțe psihoactive. Din probatoriul administrat în cauză, inclusiv din declarația pârâtului, se confirmă faptul că acesta a amenințat-o și a agresat-o pe reclamantă . Față de cele expuse anterior, instanța consideră că în comportamentul pârâtului se includ o serie de manifestări (amenințări) generate și de consumul de substanțe psihotrope, apte în sine să afecteze integritatea fizică și emoțională a reclamantei, manifestări care se circumscriu fenomenului violenței în familie și care atrag incidența prevederilor Legii nr. 217/2003”, se arată într-o hotărâre a Judecătoriei Bârlad. 

Fiul nu are voie să-și sune mama. “Instanța are în vedere și atitudinea de regret a pârâtului”

MĂSURĂ… Judecătorul care s-a ocupat de acest dosar a considerat că tânărul poate gestiona singur dependența de droguri pe care o are și că e suficient ca acesta să meargă la psiholog: “Apreciind că pârâtul devine violent în urma consumului de substanțe psihotrope, instanța apreciază că acesta are nevoie să urmeze  pe perioada ordinului de protecție consiliere psihologică. De asemenea, instanța consideră că luarea măsurii pe o durată de două luni de zile este necesară și suficientă pentru a-l disciplina pe pârât și a-i atrage atenția asupra necesității adoptării unui comportament normal și rezonabil în familie, asupra iminenței renunțării la atitudinea adoptată și la conștientizarea faptelor comise, iar la luarea măsurii  instanța are în vedere și atitudinea de regret a pârâtului. În consecință, instanța va admite cererea de chemare în judecată având ca obiect emiterea unui ordin de protecție, astfel cum a fost formulată de către reclamanta, în contradictoriu cu pârâtul. Va emite următorul ordin de protecție, conform căruia pe o perioadă de două luni de la emiterea acestuia va dispune următoarele măsuri: interdicția doar a contactului telefonic cu aceasta și obligarea pârâtului să urmeze un program de consiliere psihologică”, se arată într-o hotărâre a Judecătoriei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.