spot_img
spot_img
4.1 C
Vaslui
18-ian.-2025

VIDEO | Porumbarul, o plantã sãlbaticã de leac!

- Advertisement -

AJUTOR DIN NATURÃ…Porumbelele sãlbatice exercitã o actiune antioxidantã si antiâmbãtrânire remarcabilã; detin caracteristici antiinflamatorii dovedite, cu aplicatii în tratarea artritei reumatoide si a bolilor infectioase si inflamatorii gastrointestinale; manifestã o importantã activitate antibacterianã si antifungicã; previn instalarea bolilor cardiovasculare; protejeazã rinichii, vezica urinarã si aparatul genital; inhibã cresterea glicemiei si combat diabetul zaharat de tip 2; prezintã calitãti dovedite în prevenirea si tratarea cancerului; protejeazã dintii. Ziarul Lumina prezintã ce este porumbarul si cum poate ajuta organismul omului. Odatã cu ce recomandã credinciosii ortodocsi, este prezentat si ce este porumbarul si cum poate sã vindece bolile de care nici nu stiati cã suferiti!! „Doar oamenii cu bun simt vor aprecia videoclipul si vor lãsa un comentariu cu multumesc!”, precizeazã cei care coordoneazã pe FB „Leacuri din Strãbuni”.

Porumbarul (Prunus spinosa) este un arbust sãlbatic din familia rozaceelor, care creste la câmpie, dar si în zonele montane, si uneori ajunge la 3 m înãltime. Dintre toate fructele de pãdure, porumbele sunt cele mai bogate în tanin. Taninul este un antioxidant foarte puternic, care actioneazã asupra imunitãtii organismului si le conferã acestor fructe de pãdure calitatea de dezinfectant puternic. Taninul actio­neazã pentru om începând cu cavitatea bucalã, unde îndepãrteazã tartrul de pe dinti, apoi în esofag, unde se comportã ca un ulei asupra amigdalelor bolnave, si în stomac, unde devine pansament gastric. Pe lângã tanin, porumbele mai contin si minerale importante, precum calciu, potasiu, zinc, fier, cupru, sodiu, magneziu, dar si vitamine (provitamina A, vitamine din complexul B si vitamina C). Fructele au actiune astringentã si diureticã si sunt recomandate în dureri de stomac, diaree, dizenterie, afectiuni renale, dischinezii biliare, gutã, tuse convulsivã, stimularea digestiei. Mai sunt folosite ca dezinfectant al cãilor urinare si în tratamentul artritelor. Pentru proprietãtile lor terapeutice, se folosesc sub formã de decoct, suc, compot, sirop, gem, cidru, ceaiuri, vinuri, must sau combinate cu miere. De la porumbar se mai folosesc florile, mugurii, frunzele si scoarta. Florile porumbarului se folosesc în preparate pentru combaterea durerilor de cap si în afectiunile cardiace, în timp ce mugurii au actiune tonicã generalã, de stimulent al mecanismelor de crestere si dezvoltare si în dizarmoniile hormonale. Frunzele se culeg în luna iulie si se recomandã în eruptii tegumentare, boli de rinichi, vezicã, pentru eliminarea toxinelor din corp. Din scoarta arbustului se preparã ceai, care ajutã la curãtarea plãmânilor. Cea mai bunã perioadã pentru culesul porumbelor este atunci când a cãzut bruma, dar se pot culege si iarna, fiind rezistente la ger, însã gustul astringent este mult mai diminuat.

Cum pot vindeca bolile de care multi nu stiu cã suferã!

Trãiai 100 de ani degeaba si nu aflai cum pot porumbele sã vindece bolile de care nici nu stiai cã suferi!! Doar oamenii cu bun simt vor aprecia videoclipul si vor lãsa un comentariu cu multumesc! Porumbele, sau fructele de pãdure de porumb, sunt cunoscute pentru beneficiile lor asupra sãnãtãtii datoritã continutului bogat în antioxidanti, vitamine si fibre. Iatã câteva remedii naturiste care pot fi preparate cu cu porumbe:

  1. Sirop de tuse pentru tuse si rãceli –

Porumbele au proprietãti expectorante, fiind utile în tratamentul tusei si al rãcelilor. Ingrediente: 500 de grame porumbe, 250 de mililitri apã, miere sau zahãr dupã gust. Preparare: Spalã porumbele si pune-le într-o oalã cu apã. Fierbe-le la foc mic pânã când se înmoaie bine. Strecoarã amestecul pentru a elimina semintele si pielea. Adaugã miere sau zahãr dupã gust în sucul obtinut si amestecã pânã se dizolvã complet. Consumã 1-2 linguri de sirop de trei ori pe zi. 2. Ceai de porumbe pentru digestie – Porumbele pot ajuta la îmbunãtãtirea digestiei si la reducerea inflamatiei intestinale. Ingrediente: 2 linguri de porumbe uscate sau proaspete, 250 de mililitri apã fierbinte. Preparare: Adaugã porumbele în apa fierbinte si lasã-le sã infuzeze timp de 10-15 minute. Strecoarã ceaiul si consumã-l cald. Poti bea 1-2 cãni de ceai de porumbe pe zi, în special dupã mese.

  1. Compresã cu porumbe pentru inflamatii si dureri –

 Sucul de porumbe poate fi folosit extern pentru a reduce inflamatiile si durerile, datoritã proprietãtilor sale antiinflamatorii. Preparare – Zdrobeste câteva porumbe proaspete pentru a extrage sucul. Aplicã sucul direct pe zona afectatã sau îmbibã o compresã în suc si amplic-o pe piele. Lasã compresa sã actioneze timp de 20-30 de minute.

  1. Mãsti de fatã cu porumbe pentru ten –

 Porumbele sunt excelente pentru îngrijirea pielii, având efecte antioxidante si hidratante. Ingrediente: Câteva porumbe proaspete, miere sau iaurt pentru o consistentã cremoasã. Preparare: Piseazã porumbele pânã când devin o pastã. Amestecã pasta cu miere sau iaurt pentru a obtine o mascã. Aplicã masca pe fatã si las-o sã actioneze timp de 15-20 de minute. Clãteste cu apã cãldutã.”, este ceea ce este recomandatã în „Leacuri din strãbuni” din FB un creator de clipuri video pentru medicinã si sãnãtate, fiind un site web de media si de stiri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Da, ne-am saturat de politica. Pot spune un MULTMESC pentru articol și cum pot fi consumate porumbelele. Probabil putini le mai consuma fiindcă cu greu se mai găsesc. Familia mea consuma porumb ele de vreo 30 de ani. Sub toate formele, proaspete, gem suc etc . Am păstrate și în congelator. MULTUMESC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.