spot_img
spot_img
4.1 C
Vaslui
18-ian.-2025

Un îngrãsãmânt foarte bun, aplicat iarna la pomii fructiferi!

- Advertisement -

ÎNGRÃSÃMÂNT DE IARNÃ… Cel mai bun îngrãsãmânt care se poate aplica iarna la pomii fructiferi pentru o crestere mai bunã este potasiul. Se face simplu si se aplicã foarte usor, iar primãvara pomii fructiferi vor avea productia asiguratã! Cu acest îngrãsãmânt organic, pomul va primi potasiul necesar pentru a stimula productia de fructe si pentru a-si îmbunãtãti sãnãtatea. Potasiul este necesar pentru dezvoltarea pomilor fructiferi, deoarece întãreste cresterea acestora, îmbunãtãteste calitatea fructelor si întãreste de asemenea rezistenta celularã a plantei.

Potasiul este unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru pomii fructiferi. Acest mineral participã la functii vitale precum transportul nutrientilor, formarea zaharurilor în fructe si reglarea deschiderii stomatelor, ceea ce ajutã la utilizarea eficientã a apei. În plus, potasiul creste rezistenta pomului la boli si factori climatici nefavorabili, îmbunãtãtind calitatea si cantitatea fructelor. Un mãr cu niveluri adecvate de potasiu va produce fructe mai mari, mai dulci, cu o texturã mai bunã. Când mãrul nu primeste suficient potasiu, fructele pot fi mici, cu culori plictisitoare si mai putinã aroma. Prin urmare, includerea unui îngrãsãmânt care furnizeazã acest nutrient poate face diferenta în productie. Acest îngrãsãmânt este ideal pentru orice etapã a dezvoltãrii copacului fructifer, este cel mai eficient în timpul înfloririi si formãrii fructelor, dar este ideal si atunci când se pregãteste pomul pentru sezonul rece. Ingredientele folosite sunt: un kilogram de cenusã de lemn (din lemn de foc natural, fãrã aditivi chimici); cinci litri de apã; un bol mare de amestecare si o cârpã sau sitã pentru a filtra. Procedura este punerea unui kilogram de cenusã într-un recipient mare. Cenusa de lemn este o sursã excelentã de potasiu si contine calciu si alte minerale benefice plantelor. Se toarnã cei cinci litri de apã peste cenusã si se amestecã bine pânã ce cenusa se dizolvã partial în apã. Acest proces va extrage potasiul din cenusã, creînd un îngrãsãmânt lichid. Amestecul trebuie sã stea timp de 24 de ore într-un loc umbrit pentru a permite nutrientilor sã se concentreze în apã. Se filtreazã amestecul folosind o cârpã sau o sitã, separând deseurile solide de solutia lichidã. Lichidul va trebui pãstrat, deoarece acesta va fi îngrãsãmântul ce va fi folosit. Pentru a aplica îngrãsãmântul, se va dilua un litru de solutie în trei litri de apã si se va uda în jurul trunchiului mãrului, evitând umezirea directã a frunzisului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Bună ziua!
    Revizuiți un pic! E contradictoriu momentul aplicării – iarna așa cum sugerează titlul – cu indicația de a uda în jurul măruluii evitând umezirea diectă a frunzișului. Care frunziș, iarna? 😉😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.