spot_img
spot_img
4.7 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

În Husi sunt 82 de vârstnici vulnerabili, însã Primãria a selectat doar 20 dintre ei, care sã fie monitorizati. Unde sunt ONG-urile?!

- Advertisement -

REORGANIZARE La nivelul Directiei de Asistentã Socialã Husi s-a înfiintat un compartiment de monitorizare si îngrijire a persoanelor vârstnice si, spun reprezentantii Primãriei Husi, pânã acum au fost identificate 82 de persoane vârstnice din municipiu, aflate în situatii vulnerabile, care ar avea nevoie de servicii sociale. Numai cã, la cea mai recentã sedintã de Consiliu Local, asistentii sociali prezenti la discutii, au explicat cã doar 20 dintre acesti vârstnici vor beneficia de îngrijire, întrucât, pentru a fi respectate noile prevederiu ale Legii privind protectia persoanelor vârsatnice, Primãria Husi va angaja doi oameni, care ar primi, fiecare, în grijã si monitorizare, câte 10 beneficiari. Situatia însã a impus niste lãmuriri suplimentare în sedintã, întrucât unul dintre consilieri a vrut sã stie ce fac ONG-urile care iau bani de la buget, dar, totusi, nu preiau acesti vârstnici vulnerabili.

Cea care a vrut sã afle mai multe lucruri despre proiectul de hotãrâre a fost consiliera Cãtãlina Popa. „Se initiazã un compartiment de monitorizare, da? Eu nu înteleg dacã este necesar sã fie angajate douã persoane. Si câte cazuri aveti?”. Reprezentantii Directiei de Asistentã Socialã Husi, prezenti în salã, au rãspuns: „Identificate avem 82 de persoane vârstnice, cu venituri reduse, fãrã locuintã, care se aflã în întretinerea altor persoane. Sunt acele persoane vârstnice care pot beneficia de aceste servicii”, au spus asistentii sociali. „Dar asociatiile filantropice, care primesc si de la bugetul local bani ce fac?”, a insistat cu întrebarea Cãtãlina Popa. „Nu avem fundatii la acest moment, nu avem contracte încheiate cu aceste fundatii, pentru cã ele au solicitat bani de la de stat si nu puteau solicita bani si de la bugetul local. Si ei au activitate separatã fatã de noi. Iar noua lege, 17, privind protectia persoanelor vârstnice s-âa modificat si ne-a obligat sã înfiintãm la nivelul Directiei de Asistentã Socialã acest compartiment. Repet, avem 82 de persoaner vârstnice intrate în evidentã, dar din aceste 82 de persoane, selectãm un numãr de 20, câte 10 pentru fiecare îngrijitor”, au sustinut asistentii sociali din Primãria Husi.

Cantina de Ajutor Social Husi functioneazã cu un bucãtar si un muncitor necalificat, „colectiv” cu care nu s-ar putrea obtine o re-licentiere

„Si ati mai propus si o suplimentare de personal la Cantina de Ajutor Social”, a remarcat consiliera Popa. „La cantinã, practic, este o trecere de la un alt compartiment la compartimentul Cantinã de Ajutor Social. Cantina functiona doar cu doi oameni, un muncitor necalificat si un bucãtar, iar acest serviciu are nevoie de licentiere si nu poate fi licentiat doar cu doi oameni. Si atunci a fost transferat un om din cadrul Directiei. Practic, e vorba despre o reorganizare, pentru cã în februarie noi trebuie sã ne re-licentiem”, au explicat asistentii sociali. De mentionat cã acest nou compartimentul înfiintat în cadrul Directiei de Asistentã de la Husi se numeste „Compartimentul de management de caz, monitorizare si servicii sociale pentru persoane vârstnice”.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.