spot_img
spot_img
-1 C
Vaslui
26-nov.-2024
spot_img
spot_img

Noul Consiliu Local de la Huși își alege astăzi viceprimarul!

- Advertisement -

VOT SECRET… La Huși se anunță o ședință interesantă astăzi, 6 noiembrie! Dacă, în urma scrutinului din vară, primarul Ioan Ciupilan a câștigat detașat prin votul direct al votanților șefia administrației locale, iată că acum este rândul consilierilor din mandatul 2024 – 2028 să decidă cui vor da cea de-a doua funcție din ierarhie, și anume, cea de viceprimar. Chiar dacă unii sunt convinși că postul va reveni, în mod tradițional, unui membru PSD, sunt voci care susțin că și partidul AUR, formațiune cu patru consilieri ajunși în noul CL, ar avea și el niște aspirații în acest sens. Cum votul va fi secret, cine știe ce surpriză va rezulta în urma rundei de alegeri care avea avea loc mâine, la sediul primăriei Huși, cu începere de la ora 15,00. De menționat că, în mandatul care tocmai s-a încheiat, funcția de viceprimar a fost deținută de juristul Ioan Valeriu Ciupilan, membru PSD. În noua formulă a Consiliului Local, configurația politică este una cu totul nouă, dar și foarte interesantă pentru Huși, mai exact 10 consilieri PSD, 4 consilieri AUR, 4 consilieri PNL și un consilier local USR.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Niște rahati majoritatea!
    Nu au ce cauta acolo o parte dintre consilieri .
    O sa aducă orașul în „moarte clinica „.
    Asta ati votat ,asta aveți!

  2. V am votat , sunteți la putere vrem și rezultate , orașul are nevoie de decizii bune . Vrem locuri de joacă pentru copii, locuri de muncă, locuri de parcare, etc etc . Demolate toate garajele de pe spațiul public (cine vrea garaj sa stea la casa) ridicate toate rablele de pe spațiul public care nu circula.

  3. Alina…dormi?! Tu nu știi că Emil Enache a renunțat la CL și a intrat în CJ, iar l-ai supărat pe Răducu. Te rog frumos să editezi.

  4. Mi-am înscris candidatura pentru #SENATUL_ROMÂNIEI în Circumscripția nr. 39 – județul VASLUI (județul în care m-am născut și am crescut🥰🥰) – POZIȚIA 8 pe buletinul de vot și am un #PLANpentruVASLUI:

    1. #voi_colabora strâns și voi forma front comun atât cu colegii din #PLAN_România, cât și cu ceilalți parlamentari care promovează proiecte de dezvoltare regională în Moldova, dar și locală în județul Vaslui.
    2. #voi_comunica constant cu autoritățile locale (indiferent de coloratura politică), companiile și cetățenii pentru a înțelege necesitățile comunității vasluiene.
    3. #voi_face presiuni în Parlamentul României și la nivelul Uniunii Europene pentru obținerea de fonduri europene, în contextul politicii de coeziune a UE;
    4. mă #voi_implica în soluționarea blocajelor administrative prin susținerea de legi care duc la îmbunătățirea domeniului achizițiilor publice și soluționarea rapidă a acestor blocaje;
    5. proiectele mari de infrastructură (ex. Autostrăzile A7 și A8) se confruntă cu întârzieri din cauza birocrației sau a licitațiilor contestate. În calitate de parlamentar #PLAN_România #voi_propune și #voi_vota legislație care să asigure finanțarea corespunzătoare, dar și simplificarea procedurilor administrative care pot întârzia proiectele de infrastructură (cum ar fi obținerea avizelor necesare).
    https://vs.prefectura.mai.gov.ro/…/vs_senat_2024.10.31…
    Îl susțin pe Silviu Predoiu în candidatura sa la Președinția României pentru că

    MERIȚI UN PREȘEDINTE ÎN #SERVICIUL TĂU! (poziția 14 pe buletinul de vot)
    #DoarROMÂNIA și #PentruROMÂNIA

  5. Partidele au un interes major în obținerea funcțiilor de conducere în consiliile locale, deoarece acestea le oferă un control semnificativ asupra deciziilor privind alocarea bugetelor, implementarea proiectelor și prioritizarea investițiilor, esențiale pentru dezvoltarea comunităților. Cel puțin teoretic așa ar trebui să stea lucrurile.

    În acest caz, la Vaslui, partidele din Consiliul Local nu au o majoritate simplă care să le permită controlul asupra comisiilor de specialitate, motiv pentru care sunt nevoite să formeze alianțe temporare. În aceste cazuri, partidele nu își concentrează eforturile pe politici ideologice clare, ci pe asigurarea unei reprezentări cât mai mari în structurile de decizie, ceea ce poate crește accesul la resurse și sprijinirea proiectelor importante pentru comunitate.

    Alianțele politice locale realizate ad-hoc pot părea oportuniste, dar adesea ele sunt justificate de circumstanțele practice ale guvernării locale, unde alegătorii nu sunt influențați de ideologii clare, cât de beneficiile concrete pe care administrația le poate aduce.

    Rămâne de văzut cum vor sta lucrurile ÎN REALITATE în anii de mandat care vor urma…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.