spot_img
15.5 C
Vaslui
26-oct.-2024
spot_img

VIDEO | Marea împărțeală a banilor de după inundații, la Lunca Banului: amantele, piloșii și asistații social au luat grosul, adevărații sinistrați, lăsați cu ochii în soare

- Advertisement -

CINE ÎMPARTE, PARTE-ȘI FACE… Inundațiile din luna septembrie au fost mană cerească pentru sute de locuitori din județul Vaslui, care deși nu au suferit pierderi de pe urma ploilor, au încasat sume uriașe drept despăgubiri. Guvernul României a lăsat fiecărui județ libertatea să-și evalueze propriile pagube, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Asistență Socială și Instituția Prefectului. Numai că cele două instituții nu au putut trimite comisii de evaluare a pagubelor în fiecare localitate din județ, așa că au pasat această responsabilitate pe umerii primăriilor.

Evaluările făcute de aceste comisii locale au fost contestate în mai multe localități din județ, însă niciunde ca la Lunca Banului. În această comună de pe Valea Prutului s-au acordat despăgubiri de sute de mii de lei unor familii care “n-au avut o lingură de apă în casă în noaptea inundațiilor”, după cum ne-au spus adevărații sinistrați. Astfel, s-a ajuns în situația ca în satul Oțetoaia, de exemplu, să se acorde 25.000 de lei unei locuințe care a avut doar WC-ul din fundul curții inundat. Frații Codreanu din același sat sunt un caz și mai fericit. Aceștia au încasat 50.000 de lei, deși recunosc că nici cerere de evaluare nu au făcut, nici apă în casă nu au avut. În comuna Lunca Banului a fost o familie care a primit de la poștaș chiar și 75.000 de lei, câte 25.000 lei pentru fiecare casă deținută.

De întocmirea listelor cu cei care trebuiau despăgubiți s-au ocupat viceprimarul comunei și șefa Serviciului de Asistență Socială. Cei doi au mers din sat în sat, însă i-au trecut pe listă doar pe cei pe care i-au găsit stând la poartă. Ion Tiron din satul Oțetoaia a avut apa de jumătate de metru în casă, dar pentru că în acele zile de luptă cu inundațiile era internat în spital, nu a primit un leu despăgubire. A primit în schimb 25.000 de lei soacra viceprimarului, despre care vecina care are grijă de ea spune că nu a fost inundată. Soția viceprimarului a încercat să ne convingă că apa a afectat casa bătrânei, însă ne-a arătat un perete al locuinței care nu era nici măcat atins de ape, nu înainte de a ne amenința cu datul în judecată pentru “instigare”.

Urmăriți luni, pe site-ul Vremea Nouă, o anchetă jurnalistică despre marea împărțeală a despăgubirilor de după inundații, în comuna Lunca Banului!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Pentru magazia de rahat: poți să o sugi fără să o uzi? Boule, te așteaptă pușcăria! Dobitocule! Spală-te la curul ăla puturos, gunoi ce ești!!!

  2. Foarte bine,la vot astia beau chisatul ala de bere si ragaie un mic ranced,in timp ce oamenii mai rasariti pupa ghioamba politicianului si ii multumeste ca exista,e oarecum foarte bine ca se intampla asta…30 ani cu Buzatu spune multe despre judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.