spot_img
15 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

INDOLENTI, VREO ZECE POLITISTI

- Advertisement -

• mai multi lucrători de la Politia Municipiului fac obiectul unor verificări efectuate de ofiterii Biroului de Inspectiei Internă • ei se află în această situatie după ce, în urma unui control de fond, au fost depistate nereguli în activitate • se pare că este vorba de dosare neinstrumentate si uitate prin fisete, dar si de întîrzierea cercetărilor în anumite lucrări penale •

Un control efectuat nu cu mult timp în urmă la Politia Municipiului Piatra Neamt a scos la iveală nereguli grave în activitatea unor politisti. Este vorba, spun sursele noastre, de aspecte care îi pot duce în fata Consiliului de Disciplină. Majoritatea problemelor depistate sînt în legătură cu serviciu, cei care au făcut controlul descoperind dosare uitate prin fisete dar si lucări penale cu termene depăsite. „Stresul este maxim printre politisti, însă trebuia să se întîmple si acest lucru odată si odată. Grav este că au fost găsite dosare penale neinstrumentate sau în care s-au făcut foarte putine cercetări. Au fost găsiti politisti cu fisetele pline de dosare. Chiar dacă la anumite compartimente volumul de muncă este destul de mare, nu există nici o scuză să ai un dosar neinstrumentat. Probleme au fost si cu dosarele cu AN, în multe dintre acestea nefăcîndu-se verificările cerute de regulamentele si ordinele interne“, ne-a declarat un politist nemtean. Conform unui zvon care circulă prin Politia Neamt, comisia de control a avut parte de o surpriză de proportii. Ajunsi în biroul unui politist i-au cerut acestuia să deschidă fisetul. Lucrătorul s-a conformat, însă cînd a deschis dulapul continutul s-a revărsat pe jos. „Nu mai avea loc să arunce un ac, de pus vreun dosar…“, spun gurile rele. Se pare că acest control a avut efectul scontat, în sensul că de la numirea în functia a comisarului sef Cezar Filip lucrurile au început să se schimbe în bine la Politia Municipiului Piatra Neamt. „S-a văzut vidul de putere de la conducerea Politiei Municipiului Piatra Neamt, după plecarea fostului sef. Si, la fel, se vede că lucrurile se miscă altfel după venirea comisarului sef Filip. Este mai multă «miscare», mai mult interes din partea politistilor“, a conchis sursa noastră.
Biroul de presă al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt a confirmat faptul că în urma controlului au fost identificate mai multe nereguli si că există politisti care fac obiectul unor verificări. „A fost efectuat un control de fond la putin timp după ce domnul comisar sef Cezar Filip a preluat functia de sef. Sînt controale care se fac periodic, iar acum un astfel de control a fost necesar pentru a se vedea si de unde porneste activitatea noului sef. Au fost constatate si cîteva nereguli, iar politistii la care au fost depistate fac obiectul unor verificări a ofiterilor de la Biroul Inspectie Internă. La finalizarea acestor verificări se va stabili dacă împotriva lor vor fi sau nu dispuse cercetări prelabile“, a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînd al Politiei Neamt. Cît priveste numărul politistilor verificati, purtătorul de cuvînt a refuzat să ofere un răspuns, precizînd totusi că sînt „cîtiva“. Noi am aflat că se apropie de cifra 10.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.