spot_img
8.3 C
Vaslui
20-oct.-2024
spot_img

S-a stins din viață unul dintre duhovnicii cunoscuți și îndrăgiți de bârlădeni, pr. Ștefan Bezman

- Advertisement -

TRIST… A încetat din viață unul dintre cei mai cunoscuți preoți din Bârlad, părintele Ștefan Bezman, cel care a fost, vreme de cincisprezece ani, parohul Bisericii „Vovidenia” din municipiul Bârlad, după cum este precizat într-un comunicat de presă, publicat de Episcopia Hușilor, pe episcopiahusilor.ro. Trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica „Vovidenia” din Bârlad, iar slujba de înmormântare va fi oficiată marți, 22 octombrie, după Sfânta Liturghie.

”Părintele Ștefan Bezman s-a născut în data de 08 iunie 1952, în comuna Jorăști, județul Galați. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul ” din Buzău, promoția 1972, apoi Institutul Teologic de Grad Universitar din București,  promoția 1976. A fost hirotonit preot de către Arhiepiscopul Antim Nica, al Dunării de Jos, în luna martie 1977. De-a lungul activității pastorale, a activat ca preot și în Parohia Priponești, județul Galați, între 1977-1989. Între anii 1989-1996 a slujit la Parohia „Sf. Spiridon” din Bârlad. Din 1997 și până în 2012, când a ieșit la pensie, a fost preot paroh al Parohiei „Vovidenia” din Bârlad. În toate aceste locuri s-a implicat în restaurarea bisericilor parohiale și în întărirea credinței în rândul enoriașilor, fiind un apreciat părinte duhovnicesc al credincioșilor din Bârlad”, se arată în comunicatul publicat pe episcopiahusilor.ro

Înmormântarea va avea loc marți, 22 octombrie

”Părintele este depus la Biserica „Vovidenia” din Bârlad, iar slujba de înmormântare va fi oficiată marți, 22 octombrie, după Sfânta Liturghie. În aceste momente de despărțire vremelnică, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a transmis mesajul său de condoleanțe familiei părintelui Ștefan, precum și aprecierea sa pentru tot efortul depus în slujirea Bisericii. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!”, este mesajul transmis de reprezentanții Episcopiei Hușilor.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.