spot_img
11.2 C
Vaslui
14-oct.-2024
spot_img

VIDEO | Hușenii s-au strâns în numãr mare sã îl susținã pe doctorul Tãtaru. Un miting al bunului-simț, al mâhnirii și al disperãrii: „Doctorul Tãtaru are mâini de aur”

- Advertisement -

SOLIDARI… Luni dupã-amiazã, aproximativ 500 de huseni, dar si de persoane care locuiesc în comunele limitrofe, s-au strâns într-un protest în Piata Tricolorului din Husi, pentru a-si exprima sustinerea fatã de doctorul Tãtaru. Acestea au protestat tãcut, în primã fazã, cu ajutorul unor pancarte fãcute la repezealã, la xerox. Pe acestea era scris „Nu ne luati chirurgul din spitalul Husi”, „Jos labele de pe doctorul nostru”, „Noi credem în doctorul Tãtaru sau Domnule doctor Tãtaru, vã pretuim si vã iubim. Dupã ce au stat în piatã aproximativ 45 de minute, sustinãtorii doctorului Tãtaru au plecat în mars cãtre spitalul local. Coloana lungã, de câteva sute de metri, nu a blocat circulatia, deplasându-se organizat, într-un mars al tãcerii, al frustrãrii si al mâhnirii. Când au ajuns în curtea spitalului, acestia s-au dezlãntuit, strigând din tot sufletul: „Jos Popa, jos Popa” (n.r. Bogdan Popa, managerul spitalului), în antitezã cu „Doctorul Tãtaru are mâini de aur. Husenii cred cã loviturile date în aceastã perioadã doctorului Tãtaru afecteazã si unitatea medicalã. „Se vede de la o postã cã e lucrãturã cu iz politic. L-au sãpat pentru cã era favorit sã redevinã ministru al Sãnãtãtii si probabil deranja niste ape si pe la Bucuresti, dar si pe la Husi. Nelu Tãtaru e singurul din spitalul Husi care meritã sã i se spunã doctor. Sotul meu a fost operat de patru ori la el si acum trãieste doar datoritã acestui profesionist. Dacã pleacã doctorul Tãtaru, vom rãmâne ai nimãnui, nimeni nu ne va mai îngriji asa cum o face el”, ne-a declarat sotia unui fost pacient al medicului. În timp ce husenii îsi exprimau sustinerea fatã de dr. Tãtaru în curtea unitãtii sanitare, managerul Bogdan Popa ar fi sunat la 112, sã reclame politistilor cã linistea spitalului este perturbatã. Probabil acesta ar fi vrut ca toti cei 500 de protestatari sã fie amendati de oamenii legii. Si dacã Popa a apelat la aceastã metodã de intimidare a husenilor, dr. Nelu Tãtaru a adoptat o altã manierã de a interactiona cu acestia, prin intermediul paginii sale de Facebook. Acesta a transmis un mesaj emotionant, asigurându-i pe huseni cã le va rãmâne aproape, la fel cum a fãcut-o si pânã acum. „Nu am fost luat de anchetatori nici din vacantã, nici de la întâlniri obscure sau negocieri politice, ci din spitalul din Husi, acolo unde am rãmas dedicat pacientilor si profesiei mele. Acolo tratez, dorm, mãnânc, plâng, râd si îmi petrec majoritatea timpului de mai bine de 18 ani”, a scris doctorul Tãtaru pe retelele de socializare.

Miting emoționant în Huși, pentru susținerea doctorului Nelu Tãtaru, care, iatã, trãiește un moment de cumpãnã, fiind acuzat cã ia mitã de la bolnavi. Hușenii, așa cum au promis pe rețelele de socializare, s-au strâns în numãr mare în Piața Tricolorului, tãcuți, mâhniți și revoltați. Nu sunt discursuri, nu e un lider care sã îi conducã, ci, pur și simplu, este un protest spontan, în care oamenii își strigã durerea, cã doctorul lor preferat a ajuns sã fie umilit de acei „trãdãtori și oameni de nimic”, așa cum îi numesc ei pe unii din spitalul Huși, care în viziunea lor, i-au fãcut plângeri doctorului Tãtaru. Sunt adunați la prostestul tãcut pacienți cu cancer, operați de Nelu Tãtaru, care au venit aici cu perucã, cu punga dupã ei și care spun cã nu au dat niciun ban medicului lor. Mai mult, aceștia spun cã este vorba despre invidie și nominalizeazã cel puțin doi doctori, care cred ei cã au fost în spatele acestei acțiuni a DNA-ului. Cu toții la unison, dacã stai de vorbã cu ei și îi întrebi, cu toții aratã cu degetul spre managerul spitalului Huși. Sunt convinși cã cei care au afirmat cã Nelu Tãtaru ia șpagã nu sunt pacienții lui, ci oamenii de casã ai managerului, puși în diferite posturi, de femeie de serviciu sau infirmiere. Vom prezenta mãrturiile acestora în imaginile care însoțesc acest articol, fãrã sã le comentãm și fãrã sã îi fi provocat noi sã spunã anumite lucruri. E pur și simplu opinia lor, pe care vor sã și-o exprime în aceste momente. Multora le este fricã cã doctorul Tãtaru va pleca din Huși. Alții se tem cã îi va fi retras dreptul de a practica Medicina și spun cã asta ar fi un dezastru. Sunt și mulți care cred cã Nelu Tãtaru va rãmâne aici și își va continua munca. Interesant este cã toți sunt de pãrere cã rãul cel mare vine de la faptul cã acesta a intrat în politicã și cã a fost unul dintre cei mai buni miniștri ai Sãnãtãții, ceea ce a deranjat pe mulți. Și dacã la Huși, în spital, vorbim de o execuție a colegilor mãrunți și invidioși, ei cred cã maziliera lui Nelu Tãtaru din funcțiile politice, a venit, la fel, de la același tip de oameni, dar de la București.

Mãrturii ale pacienților, care au venit la mitingul de susținere al doctorului Tãtaru

Timid, grupul susținãtorilor lui Nelu Tãtaru s-a strâns așa cum a promis pe Facebook. Au fost mulți, peste 500 de persoane, toți pacienți sau aparținãtori ai celor care au fost salvați de acest doctor. Jandarmii, de asemenea, au fost prezenți la eveniment și au estimat aceeași numãr de participanți. Chiar dacã printre protestatari sunt și colegi de partid ai ministrului Tãtaru, aceștia sunt în numãr foarte mic. Predominã mult bãtrânele, pacientele lui Tãtaru, care au venit sã îl susținã. Bãbuțele sunt impresionate. Când unele dintre ele încearcã sã îi acuze pe procurori sau pe doctorii invidioși din spital ori pe politicienii care i-au venit de hac, celelalte intervin și spun „Nu spune asta, noi suntem aici sã îl susținem pe doctorul Tãtaru. Noi suntem aici sã spunem cã nu am dat mitã. Noi suntem aici sã spunem cã acest doctor este în spital de la 6 dimineața, pânã seara târziu. Și la orice orã l-am sunat, acesta ne-a primit. Și dacã era plecat, venea special pentru noi, sã ne vadã”. Un fost ambulanțier, pensionat, ne-a spus cã este de-a dreptul o blasfemie sã se spunã cã acest doctor lua șpagã. „Am dus atât de mulți pacienți la domnul doctor și credeți-mã cã omul acesta nu ia șpagã, aș fi auzit. Se știe cine l-a reclamat, nu vreau sã dau nume, cã orașul e mic și vreau sã trãiesc în el, dar e revoltãtor”. Altã familie ne-a abordat: „Sunt operatã de domnul doctor din februarie. Uitați, sunt venit aici, am punga dupã mine. Soțul meu, la rându-i, a fost operat de domnul doctor Tãtaru. Am fost de zeci de ori la el și nu mi-a cerut niciodatã mitã. Și eu am fost de fațã, când douã bâtrânele nu aveau curajul sã intre la consultație și spuneau cã nu au bani. Și atunci a ieșit domnul doctor, ne-a vãzut și le-a întrebat ce este cu ele. Și atunci a aflat cã nu aveau curaj sã intre și s-a revoltat. Și le-a spus: unde ați auzit dumneavostrã cã eu vã cer bani?”. Femeia care ne-a mãrturisit acest lucru purta perucã, semn cã boala de care suferea fãcuse ravagii. Știm cã i-a fost greu sã vinã la protest, dar a fãcut-o pentru cã ține la doctorul Tãtaru, a spus ea. 

Susținãtorii lui Tãtaru spuneau cã opozanții lui politicii i-au venit de hac, iar Ciolacu le zâmbea din fundal, de pe un afiș electoral

Cei care au venit sã îl susținã pe Nelu Tãtaru aratã cu degetul spre managerul spitalului Huși, un doctor bãtãuș și neserios, care se bate prin baruri și care a fost pus pe funcție pe criterii poliotice, spun ei. Ca un element de culoare, oamenii s-au strâns în Piața Tricolorului, de jur împrejurului cortului care îl aratî pe Ciolacu zâmbind. E o ironie, pentru cã se știe cã managerul spitalului Huși, un adversar fãțiș al doctorului Tãtaru, este pus de PSD pe funcție, a fost consilier județean PSD și este, în continuare, un membru marcant în organizația PSD Huși.

Dr. Nelu Tãtaru: „Justitia sã îsi facã datoria nu doar în perioada campaniilor electorale”

REACTIE… Ieri, în timp ce husenii ieseau în stradã pentru a-l sustine, dr. Nelu Tãtaru se afla la Bucuresti, unde colegii sãi au decis sã-i ridice imunitatea parlamentarã pentru ca procurorii sã poatã face perchezitii la domiciliul acestuia. Ajuns acasã si uitându-se la numãrul mare de persoane care i-au fost alãturi, dr. Tãtaru a scris pe Facebook urmãtoarea postare: „Sunt profund emotionat de imaginile pe care le-am vãzut, astãzi, în Husi. Pentru ei, pentru pacientii mei, pentru toti cei cu care m-am intersectat de-a lungul timpului, pentru tara mea din care am ales sã nu plec, pentru orasul Husi pe care l-am ales sã îmi fie acasã…sunt medicul care a cãutat sã vindece, sã salveze vieti si care nu a cerut sau a conditionat vreodatã actul medical. Recunostinta a fost vindecarea pacientilor mei, cã au putut pleca pe picioarele lor acasã si zâmbetul pe care îl primesc mereu pe stradã, mai ales în Husi. Nu am fost luat de anchetatori nici din vacantã, nici de la întâlniri obscure sau negocieri politice, ci din spitalul din Husi, acolo unde am rãmas dedicat pacientilor si profesiei mele. Acolo tratez, dorm, mãnânc, plâng, râd si îmi petrec majoritatea timpului de mai bine de 18 ani. Vinovãtia sau nevinovãtia unui om, oricare ar fi acesta, nu cred cã se transeazã online sau la televizor. Mi-as dori din tot sufletul ca în România în care îmi doresc sã rãmânã si sã trãiascã copiii nostri justitia sã îsi facã datoria si sã fie vizibilã întotdeauna, în toate cele 365 de zile ale anului, nu doar în perioada campaniilor electorale. Executati-mã public dacã asa simtiti sau merit, dar nu faceti acelasi lucru cu colegii mei, cu pacientii sau cu familia mea. Sãnãtatea nu ar trebui sã aibã culoare politicã! Va rãmâne crezul meu, indiferent de cât de naiv par.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Hușenii ăștia ar cam trebuie sa mai scoată capu” dintre dealurile alea , că nu li se mai coace mintea , mai ieșiți și voi la Oraș , păcat de Doctorul Tătaru …dar politicianul Tătaru a fost 0 pentru cetățeni totul pentru el și pentru ai lui, și ceva îmi spune că asta e doar începutul ….pentru el și pentru cei de langa el ..asa că Timo pregătește-te pixurile

  2. Bravo!
    Când acest cioclu al pandemiei voia sa ne oblige sa vaccinam copii,când era un fervent sustinator al închiderii bisericilor și cimitirelor din cauza virusului atunci nu era Doctor?
    Dar când trimitea la cimitir decedați în sac de plastic însoțiți de jandarmi nu era medic/ roman/ ortodox?
    Rușine trădătorilor!

  3. Parșivi mai sunteti 😛 , speriați lumea cu minciuni ca i se ia dreptul de a profesa când maxima pedeapsa e datul afara, ca doar nu e malpraxis sa își piardă dreptul de a profesa
    Sa fi fost angajat la un spital privat zbura din prima zi, ca acolo nu e cu sa vina DNA si peste 10 ani de procese iese la pensie sau primește o mustrare părintească, te da afara patronul, oricât de bun ai fi căcaturile astea astea mizere strica reputația afacerii

  4. Măi nesimțiților îl apărați pe unul care are salariul de zece ori mai mare ca pensionarii care i-au dat bani ca pacienți plus ca ia alt salariu de sute de milioane ca parlamentar. Cum este el medic când trebuie sa fie zilnic în plenul parlamentului ? El încasează două salarii dar merge doar la unul dintre locurile de munca și ar trebui să ia doar jumătate din salariu de la Parlament și spital că doar nu are o clonă sau se teleporteaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.