spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Trofeul „Constelatiei Necunoscute” de la Vaslui a ajuns la Suceava!

- Advertisement -
Câstigãtoarea Marelui Trofeu „Constelatia Necunoscutã” – 2024, Sara Natalia Târnoveanu, alãturi de compozitorul si dirijorul Viorel Gavrilã, presedintele juriului

CONCURS…Concurenti veniti din diferite colturi ale tãrii, precum: Suceava, Chisinãu, Iasi, Galati, Botosani, Voluntari – Ilfov, au venit la Vaslui, sã lupte prin cântec, pentru premiile mari puse în joc la Festivalul- concurs international „Constelatia Necunoscutã”. „Am avut concurenti de foarte bunã calitate, cu voci bune, cu personalitate, îndrumati de profesori buni, cum ar fi Anca Apetroaiei, reputatã profesoarã de canto pe plan national. În „Constelatia Necunoscutã” au strãlucit copii din Vaslui, dintre care unii au îmbrãtisat cariera artisticã, precum Doina Morosanu, Romeo Zaharia, Adina Postelnicu. Unii au devenit medici, precum simpatica Isabela Niticã, curajoasa Denisa Ciobanu, artisti plastici precum Paula Vrânceanu, profesori ca Elena Dãnilã si Victor Diaconu, voci de aur cu totii. Ne-am bucurat întotdeauna de o excelentã colaborare cu Radio Iasi si cu Primãria Vaslui. Ne-am bucura dacã profesorii vasluieni ar fi mai activi în acest concurs. Spun asta, pentru cã din Vaslui am avut un singur concurent”, a declarat compozitorul Dumitru Jijie, directorul artistic al festivalului.

Muzica usoarã a avut rolul sã alunge melancoliile toamnei din Vaslui, pânã în clipa aceasta în care teatrul a preluat stafeta de la ea. Festivalul-concurs de muzicã „Constelatia Necunoscutã” de anul acesta, a impresionat atât publicul cât si juriul, prin frumusetea glasurilor, dar si a înfãtisãrii concurentilor care au încãrcat cu o emotie specialã participantii la eveniment. Festivalul „Constelatia necunoscutã” s-a desfãsurat pe categorii de vârstã: de la 4-5 ani, pânã la vârsta de peste 20 de ani. La sectiunea creatie, compozitorii si-au prezentat compozitiile în primã auditie, fiind interpretate de tineri consacrati. Oaspete de onoare al Vasluiului a fost si în acest an, compozitorul si dirijorul Viorel Gavrilã, care a fost presedinte al juriului. Alãturi de el, au jurizat compozitorul vasluian Dumitru Jijie, directorul artistic al festivalului, compozitorul Claudiu Bulete si profesorul de canto Dragos Gheorghiu. Cântecele sunt cartea deschisã în care noi gãsim speranta de care avem nevoie ca sã ne înseninãm. De aceea nu au lipsit nici fanii ei din sala mare a Casei de Culturã „Constantin Tãnase”. Ei au putut urmãri în recital pe Maria Stan Muraru, Melissa Lazãr si Sofia Luca, solistii ce au cucerit marele trofeu al festivalului la editiile din anii trecuti.

Sara de la Suceava, câstigãtoarea marelui trofeu

Marele Trofeu al Festivalului a fost câstigat de Sara – Natalia Târnoveanu din Suceava. Ea are 10 ani si o are drept mentor pe profesoara Mihaela Gabriela Morar. Sara cântã de când avea trei ani, dar la o scoalã de canto merge de la vârsta de cinci ani. «Sunt la scoala de canto „Romantic Art Music School” din Suceava, la doamna Gabriela Morar. Tot de la vârsta de cinci ani fac si karate QWAN QI DO cu domnul Ovidiu Zegrea. Sunt campioanã nationalã de cinci ori consecutiv la categoria mea de vârstã. De obicei primesc întrebarea cum se împacã karatele cu muzica…pe scenã printesã si pe ring luptãtoare. Se împacã. Mama mã ajutã foarte mult în evolutia mea în muzicã, dar si în celelalte activitãti, iar tata mã ajutã financiar, cã doar nu credeti cã aceste concursuri, cazãrile sau îmbrãmintea pentru scenã sunt gratis. Nu, dragii mei. Totul costã si chiar dacã eu am cu ce încânta publicul si juriile de pe la concursuri, totul este sustinut financiar de pãrintii mei», a declarat Sara în exclusivitate, pentru ziarul Vremea Nouã.

Iatã si celelalte premii ale concursului „Constelatia Necunoscutã”

CÂSTIGÃTORI…Marele Trofeu pentru melodie în limba românã a fost primit de Ilie Denisa Maria din Cãlãrasi. Ea a interpretat într-un mod unic si captivant „Mãi, bade”, piesã pregãtitã de profesor Alexandrina Doicin. Trofeul „Marcel Iorga” a fost obtinut de Alexandru Ioan – Dumitriu din Moara, Suceava. El a intrat în concurs cu melodia „Învatã-ne, Doamne”, având muzica si textul semnate de compozitorul vasluian Marcel Iorga, profesor îndrumãtor fiindu-i Cosmina Mandiuc Palade. Trofeul categoriei debutanti a fost câstigat de Ifrim Sofia Alexandra din Suceava. Trofeul categoriei 4 – 6 ani a ajuns la Dumitru Teodora Ioana, din Valea Lupului, Iasi. Trofeul categoriei 7- 8 ani a fost câstigat de Parasca Maria Teodora din Valea Adâncã, Iasi. Trofeul categoriei 9 -10 ani a plecat la Suceava, cu Patricia – Elena Timofte. Trofeul categoriei 11-12 ani a fost adjudecat Mirunei Fecioru din Vaslui, iar cel al categoriei de 13 -14 ani, de Sara – Maria Zaharia din Umbrãresti, Galati. „Festivalul nostru este unul din cele mai valoroase din tarã. Zeci de copii care au obtinut premii la noi, la Vaslui, sunt astãzi nume importante în muzica usoarã româneascã, au reprezentat România la Eurovision – Junior sau sunt în topuri la radiourile românesti. Am avut surpriza plãcutã de a întâlni si în acest an, concurenti deschisi, sociabili si dornici de a-si îmbogãti relatiile de prietenie sau de a si le consolida pe cele înfiripate în alti ani. Ne propunem sã facem câteva modificãri ale regulamentului, întrucât ne dorim ca acest festival sã nu disparã. Felicitãri tuturor concurentilor!”, ne-a mãrturisit Ionel Bordeianu, directorul Casei de Culturã Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.