spot_img
16.3 C
Vaslui
08-oct.-2024
spot_img

Noi detalii despre „Operațiunea Pagerul“. Mossadul a plasat material explozibil în stațiile radio ale membrilor Hezbollah încă din 2015. Ce trucuri au folosit

- Advertisement -

Washington Post a relatat că Mossad, agenția secretă de informații și operațiuni externe a Israelului, a început complotul de a umple pagerele cu explozibili în 2022, cu mai mult de un an înainte de atacul Hamas din 7 octombrie.

Deși pagerele și walkie-talkie-urile au fost eficiente pentru o perioadă, WP a dezvăluit că Mossad a început să introducă dispozitive capcană în Liban în urmă cu nouă ani, fiecare dispozitiv fiind echipat cu o baterie supradimensionată, un explozibil ascuns și un sistem de transmisie care permitea Israelului să asculte comunicațiile.

Timp de mai mulți ani, israelienii s-au mulțumit să tragă cu urechea la Hezbollah și să păstreze opțiunea de a le detona atunci când doreau.

Dar, văzând un nou produs pregătit pentru exploatare, Mossad a decis să ridice miza, cumpărând o mulțime de pagere taiwaneze marca Apollo, bazându-se pe o marcă comercială și o linie de produse bine cunoscute, cu distribuție mondială și fără legături vizibile cu interese israeliene sau evreiești care ar fi putut trezi suspiciunile Hezbollah…https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/noi-detalii-despre-operatiunea-pagerul-mossadul-2393026.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.