INEDIT… Judecătorii de la Huși vor îndreptarea “păcătoșilor” cu duhul blândeții, mai degrabă decât pedepsirea lor cu severitate, astfel că numai în ultima săptămână au fost mai multe condamnări “cu suspendare”, dar cu obligația ca aceștia să presteze ore de muncă în folosul comunității. Unii au fost trimiși să muncească în cadrul firmei de salubrizare a orașului, alții la spații verzi, iar unul a fost trimis la… biserică. De pildă, un hușean prins că circula pe drumurile publice, deși avea permisul suspendat, a fost condamnat la 7 luni de închisoare. Judecătorul însă, văzând că nu are antecedente penale și că dă semne că a înțeles gravitatea faptei comise, a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. L-a trimis însă să presteze 60 de ore de muncă în folosul comunității, la societatea de curățenie a orașului, SC Ecosalubrizare Huși, sau, la alegere, la “Spații Verzi”. Un alt inculpat din comuna Hoceni, care a circulat la volanul unei mașini pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, a fost și el condamnat la 9 luni de închisoare. Judecătorul însă văzând, probabil, că bărbatul se căiește pentru faptele sale, a dispus suspendarea executării pedepsei, trimițîndu-l să efectueze cele 60 de ore de muncă în folosul comunității, la… Biserica Adormirii Maicii Domnului din localitatea Barboși. Doi hoți de lemne din Crețești era cât pe ce să ajungă și ei după gratii, dar au avut noroc de îngăduința instanței. E drept că lemnele furate din pădure încăpeau în două căruțe, însă infracțiunea… e infracțiune. Judecătorul i-a dat unuia un an și opt luni de închisoare, iar celui care l-a ajutat să le sustragă, 6 luni de închisoare. A dispus apoi suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor și pe ambii condamnați i-a trimis să muncească câte 60 de zile la școala din Crețești. De altfel, primarii UAT-urilor unde sunt trimiși să muncească în folosul public cei condamnați spun că nu îi încurcă deloc asemenea persoane, întrucât este mereu de lucru pe raza localităților. Drept dovadă, aproape toate primăriile arondate municipiului Huși au înaintat în ultima perioadă la Judecătorie zeci de cereri de înlocuire a amenzilor cu zile de muncă în folosul comunității. Decât să aibă în evidență o sumedenie de rău-platnici, spun ei, mai bine să îi oblige să curețe șanțuri, să decolmateze sau să spargă lemne pentru școlile unde se face focul la sobe. Printre primăriile care au solicitat acest lucru sunt Crețești, Stănilești, Boțești sau Pădureni.
Primarilor le convine sa aibă la astfel de specimene în comună ca își fac treaba personala cu ei… le semnează orele, ăia nu fac orele, dar dau și ei o atenție primarilor, viceprimarilor, secretarilor. Interesant, nu?
Pe Gelu Pecheanu fost primar de la Drânceni cel mai corupt și hoț dar și prost unde la trimis să își facă pe pedeapsa ?
Nu-i rău ca i-au pus la muncă, dar biserica este o instituție privata, nu aparține comunității, valoarea muncii ălora trebuie livrata la primărie
Corect. Munca trebuie să fie în folosul comunității, nu în folosul unei religii anume
Uite asa se încurajeza violența ,nemunca și vagabondajul… rusinica judecătorilor de carton.