spot_img
17.7 C
Vaslui
06-oct.-2024
spot_img

VIDEO | George Simion a venit la Vaslui să anunțe cum vrea să relanseze satul românesc și agricultura, exact ca Ceaușescu… cu elicopterul

- Advertisement -

INSPIRAT… George Simion, liderul absolut de la AUR, a învățat lecția de istorie: “Dacă vrei să fii președinte, lansează-ți programele electorale importante din județul de unde Cuza, Gheorghe Gheorghiu Dej sau Traian Băseascu au plecat să conducă România”. Acesta a venit la Vaslui, la ferma omului de afaceri din noul val, Florin Pârgaru, de la Poienești, cu elicopterul, eclipsându-l pe Ciolacu, care în primăvară inaugura o centură nefinalizată la Bârlad, la fel, coborând din cer. Avându-l în stânga pe Emil Enache, unul dintre fermierii mari din județ care a reușit să închidă circuitul în agricultură, plecând de la cultura mare și punând pe masa consumatorilor, direct din fermele sale, produsele alimentare și la dreapta pe profesorul universitar Sorin Chelmu, un om cu experiență în administrație publică centrală, în special în Ministerul Agriculturii, George Simion și-a lansat programul său pentru relansarea satului românesc și a agriculturii, taman când, la București, Ciolacu își depunea oficial candidatura la BEC. La eveniment au fost peste 200 de fermieri, iar discursul său populist a fost bine argumentat științific de data aceasta, spunând că acum e momentul relansării economiei României, în contextul în care asigurarea alimentelor devine o chestiune de securitate națională pentru fiecare stat, iar agricultura va fi principalul motor pe care Uniunea Europeană vrea să-l repornească la turație maximă pe bătrânul continent. La eveniment au fost câțiva invitați speciali, fermieri din alte județe. Curios este că unul dintre ei, Dragoș Bogdan de la Sacut, Bacău, se lăuda la colegii săi din Vaslui, după eveniment, cum a dat-o la pace cu PSD-ul la el în localitate și cum aceștia îl vor sprijini în alegeri, întărind astfel retorica partidelor de dreapta care văd un nou pol care se formează în România PSD-AUR, gata să bată palma pentru o nouă guvernare.

Chiar în ziua în care Curtea Constituțională a României invalida candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României, George Simion a venit relaxat la Vaslui să propună planul său de relansare a agriculturii românești. Fără să o mai aibă în cârcă pe Șoșoacă care i-a furat la alegerile europarlamentare 5% din voturile suveraniștilor, unionistul Simion ne-a vorbit despre greșeala criminală a guvernanților care au permis ca pământul României să fie vândut străinilor. Acesta a abordat această problemă dintr-o perspectivă mult mai logică, decât istericalele fostei sale colege, afirmând că țăranii români și fermierii vor fi nevoiți să plătească ratele mari de la bănci direct cu pământul: “Vorbim de un fenomen care se întâmplă și ne dă bătai de cap. Vom propune un moratoriu în România de stopare a vânzării pământului și a pădurilor țării străinilor și propunem ca nimeni care n-are reședință timp de 10 ani în România să nu poată cumpăra teren în România. Din păcate, din lipsa finanțării și din cauza dobânzilor foarte mari practicate de bănci, care omoară agricultorul român, anul acesta s-a luat o măsură care nu știu cât de benefică este, aceea de a amâna plata ratelor în agricultură. Anul viitor aceste rate trebuie plătite, statul român dacă voia să facă ceva bun, trebuia să plătească dobânda fermierilor. Statul român trebuie să înființeze o bancă agricolă, să înființeze Banca Albina să dea credite la dobânzi mici agricultorilor români. Dacă agricultorii români nu-și vor plutea plăti ratele și dobânzile mult mai mari, vor plăti cu pământurile și vom ajunge să nu mai avem pământ românesc și nici țărani români și vom ajunge din păcate să nu mai avem țară”.

Atac frontal al liderului AUR la primarii PSD

Fără să nominalizeze vreun partid, George Simion, de la Vaslui, a lansat un atac aproape furibund la adresa primarilor, țintind în special pe cei ai PSD, dacă e să urmărim logica acuzațiilor aduse. A spus că România nu folosește cu cap subvențiile de la UE, acestea acordând în special subvenții pe pământ, nu pe producție și astfel încurajând sifonarea banilor de băieții deștepți: “Modelul de succes este cel practicat de domnul Enache (n.r. fermier din Vaslui care deține compania Enache Morărit, membru marcant al partidului), de la brazdă, la furculiță, dar din păcate statul român nu vine să ajute cu subvenții la produs pe cei care vor să fabrice produse alimentare în România, ci de fapt acesta vine să sprijine niște speculanți și mulți primari sunt din păcate implicați în această schemă de deturnare a banilor europeni. Primarii și alți băieți deștepți se fac proprietari pe pajiști, se fac proprietari pe pământul comunităților, iau subvenție și nu produc nimic. Avem o mare problemă la APIA și a felului în care se acordă aceste subvenții”.

Simion exploatează îngrijorarea celor de vârsta a două, care suferă că satele României se pierd

Programul lui Simion pentru agricultură, lansat la Vaslui, este conceput în mare parte pe nemulțumirile fermierilor care au protestat la începutul anului, dar și pe ideea redresării satului românesc în contextul decimării populației din mediul rural: “Vom asigura 50 de unități regionale de preluare, depozitare și sortare și vom investi în mini fabrici de prelucrare. Este inadmisibil să nu producem magiun, pâine, biscuiți în țara noastră, pentru că oamenii noștri care nu sunt la culesul strugurilor, la culesul merelor, nu sunt în țară, culeg sparanghel în Germania, căpșuni în Spania. Aceștia ar putea lucra la ei acasă, la casa bătrânească și în agricultură și în construcții. Noi astăzi construim Spania, Marea Britanie și rămân gospodăriile noastre goale”. Acesta a mai spus că prioritatea AUR este refacerea infrastructurii critice și a sistemului de irigațiii din România: “Investițiile în infrastructura critică și de irigații în România a fost stopată. Ce are de făcut AUR la guvernare, ce avem cuprins în planul Simion, este infrastructura critică. Să dăm undițe, nu pește! Am fost în toate județele țării și cu toți țăranii cu care am vorbit și cu toți agricultorii care vor să facă o afacere din zootehnie mi-au spus că nu subvențiile îi interesează, ci accesul la irigații. Îi interesează să aibă unde depozita recolta. Micile gospodării au nevoie de colectare, au nevoie de preluare. Este nevoie de un preț minim garantat pentru produsele lor”.

Simion, despre potențialul României de a livra hrana “halal” musulmanilor și pericolul merelor chimizate din Polonia

George Simion spune că România este o țară ocupată și distrugerea agriculturii este una intenționată. A dat două exemple: distrugerea sectorului zootehnic ovin și hrănirea elevilor în școli cu mere chimizate din Polonia: “Importăm 70% din carnea de porc și așa o să ajungem să facem și cu carnea de oaie, pentru că în zilele acestea sectorul zootehnic ovin este pus la pământ de o pestă inventată. Și spun asta cu toată responsabilitatea, după ce am fost acolo încă din primele zile, la acele focare. Boala de fapt s-a datorat câtorva zile de caniculă. Eram al doilea exportator de oaie în viu și o lege promovată de câteva organizații ecologiste a intrat în Parlament, spunând că este o cruzime să exportăm animale în viu și ar trebui să le oprim. N-a trecut această lege încă în Parlament, dar este puternic susținută de Greenpeace și de alte organizații, finanțate din Australia și Noua Zeelandă (n.r. țări cu cel mai mare export de oi). Vor locul nostru pe piață din Orientul Mijlociu, acolo unde musulmanii au această preferință de a mânca halal (n.r. halal în limba arabă înseamnă permis). Adică să ia ei oaia și să o gătească în stil tradițional. Sau să facă un abator de tip halal în România, că tot aud acest lucrul acesta de 10 ani, dar nu s-a făcut nimic”. Iată și declarația îndrăzneață despre cum au fost distruse bazinele pomicole din România, asanându-le piața tradițională: “În școlile din toată România se dau copiilor noștri mere din Polonia, mere chimizate, mere care nu respectă ceea ce cere Uniunea Europeană și ceea ce trebuie să punem în practică: lanțul verde al produsului. Cât bioxid de carbon producem ca să aducem acele mere din Polonia, până în România? De ce nu luăm mere din România?”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.