spot_img
23.9 C
Vaslui
25-sept.-2024
spot_img

Mariana “Mică” de la Primăria Vaslui lovește din nou. Vrea să angajeze un șef la “Buletine” care să controleze unitățile medicale

- Advertisement -

DE RÂS… La Primăria Vaslui șirul erorilor care se fac, atunci când sunt recrutați noii funcționari publici, întrece orice închipuire. Dacă săptămâna trecută vă prezentam informația că Primăria caută un inspector administrativ care să fie paznicul polițiștilor locali și încărcător de “instinctoare” (un cuvânt care nu există în Dicționarul Explicativ al Limbii Române), acum a venit rândul recrutării unui șef la Evidența Populației, care, atenție, trebuie să facă controale la … unitățile medicale din Vaslui. Adică șeful de la “Buletine” trebuie să verifice calitatea actului medical. Tot acest șef mai are o atribuție specială, conform anunțului de recrutare postat pe site-ul Primăriei: “să exercite alte atribuții în domeniul protecției informațiilor clasificate, potrivit legii pentru «nevoia de a ști»”. Așa se întâmplă când directoarea compartimentului de Resurse Umane din Primărie, Mariana Șelaru, cunoscută și drept Mariana “Mică”, este promovată pe acest post, pe criteriul că în tinerețe i-a fost secretară primarului Vasile Pavăl. Și de-ar fi singurele greșeli, de la ultimele concursuri.

Primarul Vasile Pavăl mai are câteva zile de mandat și, ca niciodată, până la plecarea sa se vor organiza numai bine de opt concursuri pentru ocuparea unor posturi de funcționari publici, din care cinci sunt directori executivi și șefi servicii. Cu alte cuvinte, Vasile Pavăl nu pleacă din Primărie, până nu-și vede oamenii săi pe funcții. Compartimentele pentru care se caută șefi sunt: Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Populației; Serviciul Tehnologia Informației și Monitorizării Video; Direcția de Cultură, Tineret și Sport; Serviciu Cadastru, Urbanism, Agricultură și Patrimoniu din cadrul Direcției de Amenajare a Teritoriului și Urbanism și la Direcția de Investiții – Serviciul Management Proiect. Aceste concursuri au ajuns la partea de interviu, cu o excepție. Pentru postul de director executiv, la Direcția de Investiții- Serviciul Management Proiect, unicul candidat a fost respins la proba scrisă. Nu a întrunit punctajul obligatoriu de 70 de puncte. Pentru acest post s-a solicitat și examen la Limba Engleză.

Șeful de la “Buletine” are niște atribuții ciudate, conform anunțului de concurs: efectuează controale la unitățile medicale

La Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Populației, anunțul sună un pic ciudat. Și anume la atribuțiile acestui șef de serviciu sunt trecute niște sarcini de serviciu un pic mai ciudate. De exemplu, pe lângă cele obișnuite acestui post, apare obligația de a “efectua controale la unități sanitare și de protecție socială” (sic!), fără să se specifice ce fel de controale face. La prima vedere acest șef de serviciu mai degrabă pare angajat la Direcția de Sănătate Publică. Ne întrebăm cum poate un șef de la Evidența Populației, care emite Cărți de Identitate, să aibă aptitudini de a verifica actul medical? Am verificat în Regulamentul de Organizare și Funcționare al Primăriei Vaslui, atribuțiile ce-i revin unui astfel de șef de serviciu și nici pomeneală de așa ceva. Cert este că cei de la Resurse Umane din cadrul Primăriei ori au făcut aceste anunțuri dând copy-paste la altele mai vechi, ori e vorba de incompetență crasă. Și nu sunt singurile greșeli.

La Primăria Vaslui s-a inventat Legea – “Nevoia de a ști”

Dacă cineva citește cu atenție atribuțiile pe care le cer celui care concurează pe acest post și sunt corelate cu cele prevăzute în ROF-ul Primăriei Vaslui, aprobat prin HCL nr.84/2024 sau cele prevăzute în cap. VI, art 35, privind managementul de nivel inferior realizat prin intermediul șefilor de servicii, atunci cu siguranță se mai văd și alte neconcordanțe. Având în vedere aceste greșeli majore, teoretic s-ar impune amânarea organizării concursului până la corelarea acestor atribuții. Dar nu credem că acest lucru se va întâmpla. Proba interviului este programată astăzi, la 13.30 și cine va trebui va câștiga. La proba scrisă au fost patru persoane, două au fost admise cu 84,4, respectiv 76,2 puncte, urmând ca la interviu să fie departajat un câștigător. Și dacă tot am pomenit de cerințe ciudate ale acestui post să mai spunem de încă una. Iată cum sună: “să exercite alte atribuții în domeniul protecției informațiilor clasificate, potrivit legii pentru «nevoia de a ști»”. Nu înțelegem care este legea “nevoia de a ști”, dar poate ne explică mințile luminate de la Direcția de Resurse Umane.

Curios! Noul șef de la Tehnologia Informației și Monitorizare Video nu are atribuții de coordonare pe parte de camere de supraveghere

Și la concursul pentru ocuparea postului de șef de serviciu la Tehnologia Informației și Monitorizării Video, anunțul prin care se organizează concursul e făcut cu picioarele. Printre cele 19 atribuții specifice cerute candidatului, se omite atribuția de coordonare a compartimentului monitorizare video. Acesta a fost până acum birou, cu un șef și a fost transformat în compartiment în cadrul acestui nou serviciu înființat. Va fi curios cum acest nou șef de la Serviciul Tehnologia Informației și Monitorizare Video va conduce compartimentul, fără să aibă atribuții la cei care lucrează la camerele de supraveghere. Este clar că departamentul condus de Mariana Șelaru, Resursele Umane, are probleme de copy-paste. Cum proba interviului este tot astăzi și aici s-ar impune repetarea concursului, dar nu credem că va fi cazul. Până acum s-a înscris un singur candidat, care a și trecut proba scrisă cu 86 de puncte.

 

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Buzatu cu Anuța iar Paval cu Mariana.
    Stăpânul județului și stăpânul orașului și -au pus 2 țațe în funcții care nu știu decât să țipe si să umileasca angajații. Doua muieri proaste rău de tot,care au dus incompetența funcțiilor pe care le ocupă la rang de artă.. culinară.

  2. Fac ce vrea pula lor in tara asta, care se înglodează in datorii, sa tina milioane de bugetari care nu produc nimic. O să vina și timpul în care vom intra in faliment. Oamenii simpli știu ce este greu,o să plece la munca, dar ce faci cu putorile astea, că habar nu au sa bată un cui. Chiar nu apare un partid care să desființeze jumătate din sistemul bugetar, nu are nimeni coaie in tara asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.