spot_img
15.8 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

VIDEO | Un nebun din Dumești se crede Călărețul Fantomă și-și bate sătenii cu un lanț gros, pe care-l ține înfășurat în jurul gâtului

- Advertisement -

CA ÎN FILME… Dumeștiul a intrat, se pare, în zodia răului. Nu trece săptămâna să nu fie vreo bătaie sau un accident provocat de teribiliștii care confundă strada cu pista de concurs. Astăzi, în locul devenit de acum celebru, o crâșmă la intersecția Drumului Național cu cel care duce la Dumeștii Vechi, s-a întâmplat o nenorocire. Un nebun cu acte în regulă, scăpat de sub supraveghere, s-a crezut Călărețul Fantomă și, cu un lanț gros înfășurat în jurul gâtului, a început să-i ia la bătaie pe săteni exact ca în filmul turnat la Hollywood. Numai că individul din Dumești nu este nici pe departe acel cavaler al dreptății care și-a vândut sufletul diavolului, ci doar un nebun, lăsat în libertate, care până acum și-a dat de două ori foc la casă. “Cu nebunul acesta al nostru, pe care-l cheamă Sorin Frunză și are 57 de ani, ne-am trezit în fața magazinului sau al barului de aici din Dumeștii Vechi, cu un lanț gros înfășurat în jurul gâtului, cu o privire tulbure, căutându-și o victimă. Și spre nenorocul lui, nea Simiuc care se apropia de magazin i-a căzut pradă. Ne-am trezit cu toții cum nebunul a început să agite acel lanț lung și gros, lovindu-l pe bietul om în moalele capului. Nea Simiuc s-a prăbușit în șanț și individul, care probabil văzuse un film, că altfel nu-mi explic, l-a luat de haine, de după gât și l-a târât pe șosea, o sută de metri. L-a azvârlit în șanț, după ce i-a mai aplicat o lovitură cu lanțul acela. Apoi a început să-l bată cu picioarele. Nea Simiuc era trântit la pământ și plin de sânge. Nici nu mai putea reacționa. Noroc cu un băiat de pe la noi, mai curajos, care s-a băgat între ei și l-a imobilizat pe nebun, că altfel îl omora. S-a sunat la 112 și a venit Poliția”, a spus unul din martorii evenimentului. Inițial victima a refuzat ambulanța, însă polițiștii veniți la fața locului, văzând în ce stare este, au rechemat-o și Simiuc a ajuns la spital, cu multe leziuni. Polițiștii l-au reținut pe Sorin Frunză și cel mai probabil îl vor duce la Psihiatrie unde a mai fost.

Polițiștii s-au săturat de acest nebun, care se pare că vrea să atragă atenția, terorizând satul

Autoritățile, Poliția și Primăria, s-au săturat de acest individ. Acum aproape un an și jumătate și-a dat foc la casă, apoi și la o anexă. Permanent acesta reprezintă un pericol public, afișându-se mai mereu cu cuțit la brâu ca un veritabil haiduc. Deși are probleme psihice și trebuie supravegheat, acesta este lăsat liber. Părinții săi nu mai trăiesc, în sat nu mai are rude apropiate. Mai are un frate, dar acesta nu a mai fost văzut în sat de mulți ani. Este dus mai mereu la Psihiatrie, de fiecare dată doctorii îi prescriu un tratament și îl trimit acasă. Aceștia spun că nu este cazul să fie internat permanent și că în cazul său tratamentul funcționează. Numai că Sorin Frunză bea pastilele cu alcool și firește că tratamentul să nu funcționeze. “Avem mari probleme cu acest individ. De curând am primit reclamație de la un grup de părinți că urmărește copiii când ies de la școală. Am cerut o expertiză medicală în cazul său, tocmai pentru a-l interna într-un centru de specialitate, unde poate fi tratat. A mai fost la spital, însă doctorii îl trimit mereu acasă și spun că tratamentul își face efectul. Numai că acesta bea pastilele cu alcool și firește că o ia razna. Împreună cu Poliția l-am dus la acea expertiză, dar ni l-a trimis înapoi. Chiar ne-a sunat să vină cineva de la Serviciul Social de la noi, de la Primărie, să-l ia de la spital. Numai că nu am avut curaj să trimit pe nimeni. Ce te faci cu nebunul dacă îl apucă pandaliile în mașină și Doamne Ferește mai omoară pe cineva. Că e în stare. Acum a comis-o din nou. Sperăm să găsim o soluție și cu psihiatrii și cu cei de la Poliție, să-l ducem undeva unde este supravegheat, că mâine- poimâine mai auzim că a comis o crimă”, a spus primarul. Acesta a menționat că Sorin Frunză primește o pensie de handicap, că nu are o persoană însoțitoare care să-i poarte de grijă.

Sătenii uneori se distrează pe seamă Călărețului Fantomă, dar iată că acum acesta a devenit pericol public

Vremea Nouă vă pune la dispoziție două filmulețe de pe Tik-Tok pentru a vedea comportamentul acestui individ căruia îi place să iasă în evidență și care mereu stă prin cluburi și pe la magazinele din sat. Uneori este distractiv, ca în aceste imagini, însă când se crede Călărețul Fantomă, acesta devine un pericol public ca în cazul prezentat mai sus.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.