spot_img
21.6 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu. Experții militari critică planul Guvernului

- Advertisement -

Guvernul Serbiei a stabilit, vineri, 20 septembrie, să reintroducă serviciul militar obligatoriu, la care se renunţase în urmă cu 14 ani, a anunţat preşedintele Aleksandar Vucic. Decizia a fost considerată un pas important pentru îmbunătăţirea pregătirii de apărare a ţării.

Guvernul a afirmat într-un comunicat că va forma un grup de lucru pentru a lansa procesul. Conform planului, bărbații sârbi vor avea serviciul militar obligatoriu, fiind format din 60 de zile de antrenament și 15 zile de exerciții, a transmis guvernul sârb, potrivit Reuters. Serviciul va fi voluntar pentru femei.

Unii experți militari au criticat planul, spunând că va fi costisitor și că o perioadă atât de scurtă de serviciu va contribui puțin la capacitățile de apărare ale țării.

Forțele armate ale Serbiei, care au apărut ca stat independent după prăbușirea sângeroasă a fostei Iugoslavii în anii 1990, au fost pe deplin profesionalizate în 2011, dar rămân prost plătite și echipate…https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/serbia-reintroduce-serviciul-militar-obligatoriu-2389496.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.