spot_img
21.1 C
Vaslui
16-sept.-2024
spot_img

Familia Hordilă sfidează: închiriază în continuare penthouse-ul construit ilegal. Primăria Vaslui, acțiune în instanță

- Advertisement -

PROCESE… Primăria municipiului Vaslui a dat în judecată firma familiei Hordilă, cea care a construit blocul de lângă Piața Traian. Motivul: refuză să desființeze penthouse-ul construit ilegal. Acesta se află, în continuare, pe Booking, disponibil pentru a fi închiriat cu 700 lei/noapte. Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Judecătoriei Vaslui, primul termen în dosar este pe 4 octombrie. De cealaltă parte, firma familiei Hordilă – SC Loturi Service SRL a contestat sancțiunea dată de Primăria Vaslui, în urmă cu cinci luni de zile, în valoare de 100.000 lei. În acest dosar, instanța nu a stabilit încă primul termen de judecată. Un alt dosar în care firma familiei Hordilă este implicată a fost deschis de opt locatari din bloc. Aceștia cer ca locurile de parcare, ocupate în prezent de omul de afaceri, să le revină.

Reamintim că, în luna februarie, angajații Primăriei au efectuat un control la blocul de lângă Piața Traian, construit de familia Hordilă. Aceștia au constatat atunci mai multe nereguli și au cerut firmei controlate de omul de afaceri să readucă spațiile la starea prevăzută în autorizație. Spre exemplu, uscătorul nu arăta nicidecum a uscător, ci a apartament de lux. “În ceea ce privește uscătorul, atât la data controlului, cât și din sursele de informații anterioare (presa locală), s-a constatat amenajarea acestuia pentru a fi utilizat în scop rezidențial, astfel fiindu-i schimbată destinația fără a se obține o autorizație emisă în condițiile Legii 50/1991, art. 3, alin. 1, lit. (a). La interior au fost identificate: mobilier, dotări, echipamente electrocasnice unei locuințe/spațiu de tip apart-hotel/studio, fiind creată o zonă de gătit (dotată cu cuptor electric și microunde, expressor și fierbător) separată de cameră printr-un bar (parapet din zidărie), o zonă cu canapele plușate, televizor led cu ecran de dimensiuni mari, mese cu scaune tapisate. Camerele/dormitoarele sunt dotate cu paturi de dimensiuni mari și noptiere, pereții și tavanele au finisaje de grad superior, pardoselile sunt finisate cu parchet și acoperite de covoare. Încăperile sunt dotate cu corpuri de iluminat tip “lustră” de calitate superioară, perdele și draperii, capitonaje etc. Singurele zone placate cu gresie și faianță sunt cele din băi. Acestea sunt dotate cu obiecte sanitare specifice locuințelor/camerelor de hotel (cabine de duș cu pereți de sticlă, bideuri, mobilier de baie, cadă). La momentul controlului, am găsit un număr de aproximativ 10 standere mobile pentru uscare rufe, împrăștiate atât în living/uscător, cât și în dormitoare/celelalte uscătoare, având câteva lenjerii și prosoape puse la uscat”, se arată într-un răspuns trimis de Primăria Vaslui locatarilor blocului construit de familia Hordilă.

Primăria Vaslui, despre uscător: “prin definiție, este un spațiu comun pentru locatarii blocului” 

Prezent la momentul controlului din luna februarie, Paul Hordilă le-a spus angajaților Primăriei Vaslui că își asumă responsabilitatea pentru toate lucrările neautorizate, atât pentru modificarea uscătorului, cât și de schimbare a destinației acestuia: “Toate aceste dotări confirmă, la fața locului, informațiile și fotografiile prezentate în presa locală. Calea de acces dinspre casa scărilor către “uscător” este blocată cu ușă și sistem de închidere securizat cu cifru. La data controlului nu au fost identificați turiști cazați în spațiul respectiv. Efectuând verificări suplimentare, am constatat faptul că locația era publicată pentru închiriere în regim hotelier, conform datelor publicate pe site-ul www.booking.ro. Întrebat, administratorul Loturi Service SRL susține că activitatea de închiriere a fost desfășurată de firma fiului său, însă își asumă responsabilitatea pentru toate lucrările neautorizate, atât pentru modificarea uscătorului, cât și de schimbare a destinației acestuia. Imobilul cu destinație de uscător a fost autorizat spre construire prin autorizația de construire nr. 115/19.04.2022 având mențiunea de interzicere a schimbării destinației spațiului autorizat. Totodată, datorită funcțiunii autorizate care, prin definiție, este un spațiu comun pentru locatarii blocului, nu necesită suplimentarea locurilor de parcare deja existente”, se arată în același răspuns trimis de Primăria Vaslui locatarilor blocului construit de familia Hordilă.

Uscătorul este construit, de fapt, din profile metalice. Trebuia să aibă și o spălătorie, dar ingenioasa familie Hordilă a transformat-o în dormitor

DIFERIT DE CE TREBUIA SĂ FIE… Totodată, documentul precizează, la cererea locatarilor, cum trebuia să arate, de fapt, uscătorul. “Din compararea fotografiilor realizate la fața locului cu planul terasei propus, respectiv releveul de la data recepției, am constatat următoarele: grupurile sanitare trebuiau să fie dotate cu vas WC și chiuvetă; finisajul pardoselilor la uscătoare și spălătorie au fost proiectate a fi realizate cu placări de gresie, conform DTAC 632/2021, ceea ce în realitate nu se regăsește; au fost modificate fațadele și compartimentările la interior, spălătoria nu a mai fost realizată, grupurile sanitare și-au modificat forma și dimensiunile”. Familia Hordilă trebuie să aducă apartamentul la forma autorizată, adică la cea de uscător: “Pentru modificările efectuate la uscător, având în vedere modificările constatate, cât și faptul că structura de rezistență a uscătorului este din profile metalice, cu o anumită spațiere, apreciem că se impune: expertizarea construcției în vederea identificării măsurilor necesare aducerii la forma autorizată, pe baza unei autorizații de construire/desființare; sancționarea contravențională pentru lucrările efectuate neautorizat, cât și pentru schimbarea de destinație, în condițiile art. 26 alin. 1 și 2 din Legea 50/1991”. Astfel, din apartament trebuie scoase toate obiectele de mobilier, electrocasnicele, inclusiv cabina de duș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Îi pupa in cur și le sunt vasali multi astora. Mai ales spatiile de lângă poștă. Îi prostește si le ia banii grupa mare. Aviz Bocîncea Florin, curvarul ! E un terminat care cotizează la bunăstarea lui Hordila și care se crede un mare om de afaceri! In fond, ce mai contează?! Fiecare da înainte. Hordila ia banul, Bocîncea fute tot!

  2. Familia hordila = niște slugi ce sau îmbogățit după ce au dat limbi în cur și șpăgi la diferiți oamani din primărie și CJ.
    Au păcălit oamenii cu atâtea și la blocul acela ridicat pe Traian cat și cu locul unde a ridicat pte firma de mobila de pate drum.
    Bani făcuți după ce a păcălit lumea cu niște pământuri ce a zis ca sunt de construit și case dar a fost o păcăleală amarnica ptr toți ce au cumpărat,de au investit bani,zeci de mii de lei doar să stea să se uite la tern cum nu poți face nimic cu el. E arabil.
    Muie familia hordila și la tot neamul,chiar și a celui ce organizează el open camp,alt hot și labagiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.