spot_img
21.1 C
Vaslui
16-sept.-2024
spot_img

Achizitii importante pentru scolile speciale din judetul Vaslui

- Advertisement -

DOTÃRI… Judetul Vaslui a obtinut o finantare de peste 200.000 lei, prin Planul National de Redresare si Rezilientã, pentru proiectul „Dotarea unitãtilor de învãtãmânt special din judetul Vaslui”. Obiectivul general al proiectului este cresterea capacitãtii scolilor speciale din judetul Vaslui de a rãspunde adaptat provocãrilor generate de progresul tehnico-digital pentru o bunã incluziune socialã si ulterior pe piata muncii a elevilor cu CES.

Acesti bani urmeazã sã fie folositi pentru echiparea sãlilor de sport si cabinetelor unitãtilor scolare speciale aflate în subordinea Consiliului Judetean Vaslui. Deocamdatã, institutia condusã de Ciprian Trifan a lansat invitatia de participare cãtre operatorii economici interesati. Produsele solicitate au fost împãrtite în 5 loturi, iar potentialii furnizori pot opta pentru unul sau toate loturile. Din totalul de 201.887 lei, fãrã TVA, Scolii Profesionale Speciale „Sfânta Ecaterina” Husi i-a revenit suma de 49.131 lei, pentru achizitionarea unei capre pentru sãrituri, unei lãzi de gimnasticã, patru mese de tenis, o bicicletã elipticã, o bicicletã fitness, o bicicletã interior, o bandã de alergat electricã, sase saltele de gimnasticã, patru fileuri tenis de masã, 10 palete tenis de masã, cinci gantere, o trambulinã pentru sãrituri, o bancã de gimnasticã, douã cronometre, un aparat hiperextensii, o masã inversie si o bancã reglabilã. Toate aceste echipamente vor intra în dotarea sãlii de sport a unitãtii scolare, la fel cum se întâmpla si la Centrul Scolar de Educatie Incluzivã Negresti, care va primi, în cadrul acestui proiect, un aparat multifunctional, o bicicletã elipticã, douã benzi electrice de alergat, douã biciclete de interior, o bicicletã fitness, douã aparate hiperextensii, douã bãnci reglabile si o masã de inversie.

Mingi de oinã achizitionate de alte douã centre

Centrul Scolar de Educatie Incluzivã „Constantin Pufan” Vaslui se aflã si el înscris în acest proiect, echipamentele solicitate fiind urmãtoarele: o caprã pentru sãrituri, o ladã de gimnasticã, o trambulinã pentru sãrituri, o masã de tenis, un panoul de baschet, o bancã de gimnasticã, un fileu de tenis de masã, douã porti de handbal, doi stâlpi pentru volei, douã fileuri pentru volei, douã saltele de gimnasticã, o minge de oinã, un aparat multifunctional, o bandã de alergat electricã, douã palete de tenis de masã, douã plase pentru cosul de baschet, un cronometru, un joc de sah, douã mingi de rugby si o minge medicinalã. Centralizatorul acelor echipamente care vor intra în dotarea sãlii de sport a Centrului Scolar de Educatie Incluzivã „Constantin Pufan” Vaslui se ridicã la valoarea de 44.035 lei, fãrã TVA. O altã unitate de învãtãmânt care si-a propus achizitionarea mingilor de oinã este Centrul Scolar „Elisabeta Polihroniade” Vaslui. Aici, lista este mult mai lungã si cuprinde o caprã pentru sãrituri, douã lãzi de gimnasticã, o trambulinã pentru sãrituri, trei mese de tenis, trei fileuri pentru acele mese, 10 palete tenis de masã, un fileu pentru volei, sase saltele de gimnasticã, douã cronometre, 10 mingi de oinã, nouã mingi de rugby si opt mingi medicinale. Unitatea scolarã de lângã Spitalul Judetean îsi va dota si cabinetul de kinetoterapie în cadrul acestui proiect cu: un aparat multifunctional, o bicicletã elipticã, douã benzi de alergat electrice, o bicicletã de interior, o bicicletã fitness, un aparat hiperextensii, o bancã reglabilã si o masã inversie. Din totalul de 201.887 lei, Centrul „Elisabeta Polihroniade” va primi suma de 64.521 lei pentru achizitionarea tuturor acelor echipamente. Fiind vorba de o achizitie publicã, criteriul care va fi utilizat pentru atribuirea contractului de furnizare va fi pretul cel mai scãzut.

„Standarde de calitate corespunzãtoare si actuale”

Conducerea Consiliului Judetean Vaslui a explicat si care au fost motivele care au condus la întocmirea si implementarea acestui proiect. „Cele 4 unitãti de învãtãmânt special si unitatea conexã de la nivelul Judetului Vaslui au nevoie de dotãri noi pentru ca activitãtile de învãtare si consiliere sã poatã fi derulate la standarde de calitate corespunzãtoare si actuale. Conform competentelor legale, Consiliului Judetean Vaslui are obligatia finantãrii, întretinerii si dotãrii cu echipamente/bunuri necesare desfãsurãrii în bune conditii a procesului didactic la nivelul învãtãmântului special judetean. Prin achizitionarea acestor echipamente se va asigura suportul material, pentru eficientizarea si preformarea procesului didactic în domeniul educatiei speciale la nivelul celor 4 unitãti de învãtãmânt special din judet aflate în subordinea Consiliului Judetean Vaslui”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.