spot_img
21 C
Vaslui
16-sept.-2024
spot_img

ISJ Vaslui a mai numit încă șapte directori de școală

- Advertisement -
FUNCȚII… Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a numit în ultima perioadă peste 50 de directori pe funcțiile vacante.

NUMIRI… Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a numit, săptămâna trecută, încă șapte directori de școală. Este vorba despre profesorii Costin Eugen la Școala Gimnazială Nr. 1, sat Averești, Manolache Delia Luminița – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Vaslui, Croitoriu Daniela-Cipriana – Școala Gimnazială Nr. 1, sat Stănilești, Bordeianu Mioara Mina (director adjunct) – Școala Gimnazială Nr. 1, sat Gara Banca, Dulgheru Munteanu Mariana (director adjunct) – Școala Gimnazială “Vasile Pârvan” Bârlad, Stratulat Daniel (director adjunct) – Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” Bârlad și Baciu Marius Iulian (director adjunct) – Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui. Luna trecută au mai fost numiți în funcție 44 de directori de școli. Este vorba despre acele unități de învățământ pentru care nu s-a înscris niciun candidat la ultimul concurs organizat de Ministerul Educației sau nu l-au promovat.

Reamintim că o petiție Declic cere Ministerului Educatiei să înceteze numirile politice pentru inspectorii și directorii școlari: “Noi, semnatarele și semnatarii acestei petiții, vă solicităm să încetați practica toxică a numirilor politice în funcțiile de inspector și director scolar. Astfel de posturi trebuie ocupate de profesionisti care pun pe primul loc educatia și bunăstarea elevilor, nu de oameni pe care-i recomandă doar sprijinul politic. De la an la an, trăim cu senzatia că sistemul de învățământ se prăbușește. Scade calitatea actului educațional și tot mai mulți elevi au nevoie de meditații. Tot mai multe școli devin un mediu nesigur, prielnic pentru bullying ori trafic de stupefiante. Rezolvarea acestor probleme nu reprezintă o prioritate pentru inspectorii și directorii de școli numiți politic. Pentru ei, funcțiile cheie nu vin la pachet cu responsabilități. Sunt doar niște joburi sezoniere, le asigură traiul pe un an, după care vor ocupa alte posturi „călduțe” în aparatul de stat. Dar pentru noi, cetățenii, rezolvarea acestor probleme este vitală. Pe noi ne doare și ne preocupă siguranta și educatia scolarilor. Vrem ca Ministerul Educatiei să respecte legea și să asigure ocuparea posturilor de inspector și director scolar prin concurs. Promovarea în acest mod este o dovadă a competenței. Detașarea trebuie să fie o excepție, nu regulă, asa cum dictează acum partidele. Pe hârtie, primele concursuri ar putea fi organizate în 2025. În realitate, nu avem nicio garanție. Dar putem avea o masă mare și critică de cetăteni care nu mai permit ca actul educațional să aibă de suferit din cauza influențelor politice”, se arată în petiția lansată pe platforma Declic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

    • Apropo, la Gara Banca directoarele sunt amândouă pe același calapod, să nu se supere una pe cealaltă: slab pregătite, semianalfabete și cu nasul pe sus. Dar bine înfipte politic și pupătoare de…c…ruri.

  1. Mai babuinilor, cand draqu veti intelege ca numirile se fac conform unui algoritm/raționament având ca scop rezolvarea unor probleme ce tin de punerea in aplicare a programului politic al formatiunii politice care se afla la guvernare.Nu cumva ati vrea ca in functii de conducere a institutiilor sa fie numit cineva din opozitie,care este impotriva guvernului sau cineva care doar se pricepe in domeniu,insa nu intelege ratiunea unui program politic? Insusi Napoleon a ajuns la concluzia ca loialitatea primeaza in fata meritocratiei,cand este vorba de realizarea obiectivelor!

    • Minte puțină, baga-ti algoritmul undeva sau mesteca-l cu o shaorma să-ți cadă bine cu scopul și obiectivele de rahat pe care le aveți de 35 de ani de putere.
      Este vizibil din spatiu că ați distrus toată România, că nemulțumirea și lehamitea oamenilor au ajuns la final.

  2. În goana după voturi politicul este implicat până în gât și dincolo…Își plantează oamenii docili care sa le servească interesele electorale…de aceea nu sunt organizate concursuri pe nicăieri: nici în învățământ, nici în sănătate, nici in sistemul de ordine și siguranță națională etc.etc.
    Bate satrapul cu pumnul în masă și Botan și Huiban( ce asociere!!! Ambele nume se termina în aceeași consoana, dar stați liniștiți , sa nu care cumva să faceți vreo asociere cu. ” nulități ‘ ) se execută și pun în funcție pe oamenii cu carnet de partid…oameni care la rândul lor își pun alți oameni care să le urmeze interesele.,..
    Parca in scoli este interzisă prin lege atragerea și implicarea elevilor în activități politice, dar în bună tradiție românească ( a se vedea străjerii lui Carol al ll-lea, șoimii, pionerii și utemistii, uteciștii lui Dej și Ceaușescu ) politicul de astăzi și-a băgat coada și aici…Nu-i așa???, Este inca de actualitate sloganul că partidul este in toate, este în noi, in firul de iarbă etc.etc..
    Unde mai este Domnul Trandafir a lui Sadoveanu? Ori revizorul școlar Eminescu , Spiru Haret, și multi alții, care chiar se mplicau in ridicarea învățământului românesc????

  3. ”ISJ numeste”. ISJ sa ne spuna mai intai pe ei CINE i-a numit? Stim ca politicul cu avizul omniprezentelor servicii, dar concret vrem sa stim exact numele persoanelor. Ce stapani ne pun pe cap stapani jupani? Prin urmare: ce cauta ei in isj, cine si cum i-a numit, pentru ce , dupa care criterii, ce legitimitate au.? Mai apartine aceasta institutie statului român sau e privată si stapanul face ce vrea?

  4. Realista si la obiect aceasta petitie.Insa cine sa o puna in aplicare?! Botan si Huiban?? Imposibil! Amandoi sunt numiti politic si nu pe criterii de competenta, iar pe cale de consecinta, ei, cu girul saormarului sef , isi numesc oamenii din partid. Asadar continua caderea implacabila in
    abis a actului educational romanesc : calitatea precara a invatamantului superior, absolventi i tot mai slab pregatiti, fara vocatie ( de asemenea vedeti numarul necalificatilor in crestere de la an la an mai ales in mediul rural, rezultatele catastrofale obtinute de profesori la examenele de titularizare) elevi apatici care stiu ca vor promova clasa si fara un minimum de efort intelectual, parinti neimplicati in supavegherea odraslelor sau absenti( multi plecati la munca in strainatate) abandon scolar in crestere, consum de alcool si droguri in scoli si proximitatea acestora etc.etc.
    Trist dar adevarat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.