Disputa a inceput acum cinci ani, cind Ioan Zapodeanu a cerut retrocedarea unei mosii de peste 1.100 ha, pentru care cumparase drepturile succesorale. Contractul a fost insa atacat de rudele mostenitoarei, iar retrocedarea s-a facut in final pe numele ei.
Omul de afaceri Ioan Zapodeanu a pierdut definitiv razboiul cu Anisia Sebastiana Fischer. La finalul lunii trecute, urmasa lui Carol si Leon Fischer a primit titlul de proprietate pentru un teren forestier de 1.158 de hectare aflat pe raza comunei Siretel.
Decizia vine la aproape un an de la admiterea cererii de retrocedare de catre membrii Comisiei Judetene de Fond Funciar (CJFF) si a fost luata in baza unei sentinte definitive si irevocabile, pronuntata de Judecatoria Sfintu Gheorghe. „Titlul de proprietate a fost eliberat pe 30 noiembrie. Acesta a fost predat CJFF pentru a-l inmina titularului”, a declarat Narciza Nedelcu, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Doua milioane de euro
Ioan Zapodeanu s-a luptat pentru terenul Anisiei Fischer din 2006, cind a cumparat drepturile succesorale de la aceasta, si pina in prezent. Acesta sustine ca a cumparat toate drepturile succesorale ale Anisiei Fischer, dar ulterior rude ale mostenitoarei au atacat in instanta contractul si au cerut constatarea nulitatii absolute a documentului.
Omul de afaceri a declarat ca nu este deloc multumit de decizia luata si ca o va ataca in instanta. „Sincer sa fiu, nu stiam ca s-a eliberat tittul de proprietate. Ce sa facem? Ii voi contesta in instanta. Nu sint multumit, din cauza ca tot ce s-a intimplat nu a fost corect. Ma voi consulta cu avocatul sa vad exact ce si cum atac. Oricum, cu siguranta voi ataca titlul de proprietate”, a declarat Ioan Zapodeanu.
Conform acestuia, terenul mentionat are o valoare de aproximativ doua milioane de euro. Din propriile declaratii, reiese ca pe respectiva suprafata ar fi aproximativ 500 de hectare de pin, iar restul sint foioase, cel mai des intilniti fiind stejarul si carpenul. Improprietarirea Anisiei Fischer reprezinta cea de-a doua mare punere in posesie de pe raza judetului Iasi. In 2006, urmasii familiei Sturdza au fost improprietariti cu 5.400 ha de padure in zona Popesti-Madirjac.