spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Maica Domnului de la Giurgeni binecuvânteazã Vasluiul!

- Advertisement -
ÎNDEMN…”Preasfânta Nãscãtoare de Dumnezeu sã împlineascã rugãciunile si dorintele celor care cu evlavie si cu credintã au ajuns sau vor ajunge în Biserica „Sfânta Cuvioasã Parascheva”, unde se aflã acum Icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutãtoare de la Giurgeni, consideratã de localnici si de pelerini a fi fãcãtoare de minuni si foarte ajutãtoare în necazuri, cereri si nevoi”, spune pãrintele vasluian Efrem, în prezent cãlugãr la Mãnãstirea Giurgeni.

DAR DE PRET PENTRU VASLUIENI… Icoana Fãcãtoare de Minuni a Maicii Domnului de la Giurgeni a fost adusã la Vaslui pentru a fi mângâiere si bucurie oamenilor. Icoana a sosit la Biserica Sfintei Cuvioase Parascheva în acest post al Maicii Domnului si va rãmâne pânã vineri, 9 august la ora 11.30. Biserica a fost si este deschisã tot timpul în aceste zile, pentru credinciosii care au vrut sau vor sã o cinsteascã si sã-i adreseze o rugãciune Maicii Domnului de la Giurgeni. S-au citit rugãciuni de dezlegare, Paraclisul Maicii Domnului si s-a sãvârsit Sfânta Liturghie si Taina Sfântului Maslu. Prezenta icoanei este o mare bucurie duhovniceascã pentru toti credinciosii vasluieni, pentru binecredinciosii care de multe ori au fost la Mãnãstirea Giurgeni cu lacrimi si suflete îndurerate si au primit ajutor si împlinirea rugãciunilor. Icoana Maicii Domnului de la Giurgeni a ajuns de mai multe ori la Vaslui, mai ales dupã ce în anul 2000 s-a împãmântenit traditia ca în fiecare post al Adormirii Maicii Domnului sã fie adusã o icoanã fãcãtoare de minuni a Preasfintei Nãscãtoare de Dumnezeu la aceastã bisericã din zona Pietei Traian. Iatã cã, Preasfânta Nãscãtoare de Dumnezeu, Maica Domnului, pentru rugãciunile Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva, a adus din nou la noi, dupã o absentã îndelungatã, aceastã icoanã Fãcãtoare de Minuni de la Giurgeni, spre mângãierea celor care o asteaptã cu drag si cu dorintã duhovniceascã de a se închina, de a se ruga si a vãrsa o lacrimã de bucurie înaintea ei. Multumim, Maica Domnului, pentru marea bucurie fãcutã!

Mãnãstirea Giurgeni se aflã în satul Giurgeni, comuna Valea Ursului, judetul Neamt, având hramul „Nasterea Maicii Domnului”. Este o traditie sãptãmânalã de pelerinaj la Mãnãstirea Giurgeni, vinerea noaptea, unde se participã la slujbele de la miezul noptii: Sfântul Maslu si citirea Moliftelor Sfântului Ion Gurã de Aur si Vasile cel Mare si a altor rugãciuni pentru sãnãtate si ajutor. Prima minune a fãcut-o Maica Domnului la Giurgeni cu un copil din Vaslui, în urmã cu multi ani. Era un copil de vreo sase ani, surdo-mut din nastere, care în fata icoanei a vorbit prima datã. Era aproape sãlbatic si, deodatã, a devenit sociabil, vorbea mult si cerea mereu sã vinã la pãrintele staret, desi la început nu suporta preotii. L-au adus pãrintii la mãnãstire si, la un moment dat, dupã sfânta slujbã de Maslu, copilul a rostit limpede primele cuvinte din viata lui, cerându-i mamei lui sã îl ia în brate si sã îl ridice pânã la icoanã, ca sã o poatã sãruta. Credinciosii aflati în mãnãstire au rãmas uimiti de puterea mare pe care o are Maica Domnului de la Giurgeni. Atunci pãrintele Antonie, ctitorul si staretul mãnãstirii, a studiat cu atentie icoana pentru prima datã. A vãzut cã avea doi ochi, asa cum i-a pictat pictorul. Dupã aceea, în timp, au apãrut ceilalti. Dupã zece ani apar ceilalti trei ochi, iar astãzi, Maica Domnului are sase ochi.

Puterea Maicii Domnului de la Giurgeni

MINUNI…O familie din Brasov a venit la Giurgeni cu singura lor fiicã bolnavã. Medicii nu i-au dat nicio sperantã, fãcea tratamente costisitoare în strãinãtate. Dupã ce au participat la multe Sfinte Masluri la miezul noptii si au trecut de fiecare datã de câte nouã ori pe sub icoana Maicii Domnului, fetita s-a vindecat complet si merge la scoalã ca orice copil normal. Au urmat alte minuni. S-au vindecat oameni de cancer si de alte boli cumplite. Însusi baldachinul care încadreazã icoana fãcãtoare de minuni, este o confirmare. Este darul familiei din Brasov care a vrut sã îi multumeascã în acest mod Maicii Domnului. Ei au gãsit mesterii care au sculptat baldachinul. În semn de multumire pentru ajutorul primit, oamenii au prins de-a lungul timpului, o multime de bijuterii din aur. Un tânãr din Roman, Corneliu Artenie, a fost lovit grav de o masinã. Medicii nu îi dãdeau nicio sansã de supravietuire, dar pãrintii lui au auzit de Maica Domnului de la Giurgeni si s-au dus la mãnãstire. Au atins câteva haine ale fiului lor de icoana Maicii Domnului, plângând cu durere si rugând-o pe Preasfânta Nãscãtoare de Dumnezeu sã îi ajute. Bãiatul, care era considerat mort de cãtre medici, a început sã umble pe picioarele lui, iar astãzi trãieste normal, ca înainte de tragedie. Maria, o tânãrã din comuna Icusesti, judetul Neamt, îsi dorea foarte mult un copil. A pierdut sapte sarcini, iar medicii i-au interzis sã mai rãmânã însãrcinatã mãcar doi ani de zile. Dupã ce a mers la Giurgeni si a respectat canonul dat de pãrintele staret, ea a rãmas însãrcinatã dupã 40 de zile. Astãzi are un copil care se numeste Constantin Romeo. Si cei învãluiti de diavol, demonizatii si posedatii care rãcneau în bisericã, s-au vindecat la Giurgeni, dupã ce au participat la Sfântul Maslu si la dezlegãrile de la miezul noptii. La Giurgeni, oamenii merg în continuare în numãr mare. Multi copii din Vaslui s-au nãscut din darul si iubirea Maicii Domnului de la Giurgeni. Pe multi îi cunosc personal. Sunt însã dornicã sã aflu câti din pãrintii lor au curajul sã recunoascã si sã mãrturiseascã faptul cã cea mai mare bucurie a vietii lor, copiii pe care îi au, sunt darul Maicii Domnului de la Giurgeni? Maica Domnului a venit, este la Vaslui. Sã alergãm la Ea si, dacã putem, sã mergem sã o conducem la plecare. Sã ne luãm rãmas bun de la Dânsa, vineri, la ora 11.30! Este încã la Biserica „Sfânta Parascheva”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

  1. umbla popii prin case pntru a-si mai aduna avere cu sloganul ca iti binecuvanteaza casa ! ce bine cuvantare sa ai de la un avar ??!!

    • Obișnuința, iar daca tot ai citit ai dreptul si sa spui ce crezi, ca te mai si enervezi când tot voi bociți suparăți ca va ia lumea de prosti dupa atâtea bazaconii de astea
      Asta este educație de prostit lumea si oricine cu bun simt ar trebui sa ia atitudine

  2. Hai sictir ma , cu oase si alte prostii pentru idioti … numai prostii se duc la biserica . Mancati , beti ,ftuteti pe banii babelor care viseaza la viata vesnica … popii , o adunatura de homosexiali cersetori escroci .

  3. Terminati cu asemenea articole religioase ortodoxe. In judetul asta suntem si catolici, protestanti, iehovisti, budisti, musulmani, mozaici. Este adevarat, in proportii minore fata de confesiunea ortodoxa. Chiar si asa nu mi se pare normal sa publicati astfel de articole deranjante pentru alte religii si confesiuni.

    • Corect, si nu-s chiar minorități, protestanții cred ca sunt la egalitate cu ortodocșii, si ii vor depăși, când eram mic in sat la bunici erau vreo 2-3 familii, acum e tot satul

    • Este democrație! Veniți și voi cu ceva sau contactați publicația și…cu siguranță se va scrie…dacă vor considera că se merită. Dacă deranjează…este simplu, nu citiți.

  4. Atât de tare îl binecuvintează că este polul sărăciei, plin de needucați și de nenorociți…de se îngrozesc preoții la spovedanie, ce le aud urechile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.