spot_img
spot_img
1.7 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Cei trei muschetari de la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu”. Ei au obtinut media 9,91 la BAC

- Advertisement -

REZULTATE… Rezultatele absolventilor Colegiului National „Gh. Rosca Codreanu” la Bacalaureat au fost meritorii. Reporterii Vremea Nouã au stat de vorbã cu primii trei performeri, care în topul judetean al mediilor la BAC s-au clasat toti pe locul trei, precum cei trei muschetari. Bejenaru Mario-Sorin, Darie Nuria-Sînziana si Solcã Andrei-Rares sunt vârfurile de lance ale Colegiului, care au obtinut media 9,91 la BAC si au plasat institutia de învãtãmânt pe locul doi, dupã LMK în topul liceelor. Acesti trei absolventi sunt dovada cã prestigiosul liceu produce la maximum elite si doar diferentele de câteva sutimi i-au plasat pe locul trei. Aceastã frumoasã coincidentã, ca toti trei sã aibã aceiasi medie, ne-a inspirat sã realizãm acest articol.

Pentru examenul maturitãtii, asa cum este numit Bacalaureatul de cãtre elevi, nu te pregãtesti cu o lunã-douã înainte sau cu un an, ci odatã cu intrarea în sistemul de învãtãmânt. Toate elitele care obtin note mari la acest examen, verificã aceastã regulã. De data aceasta punem sub lupã rezultatele celui mai bun liceu din Bârlad, Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu”. Primii trei bârlãdeni din topul judetean al mediilor de la Bac, sunt de la acest colegiu. Au avut toti aceiasi medie, 9,91. Bejenaru Mario-Sorin, Darie Nuria-Sînziana si Solcã Andrei-Rares sunt acesti elevi merituosI care, surprinzãtor, au obtinut aceiasi medie. Egalitatea mediilor a venit dupã sesiunea de contestatii. Nuria si Andrei se numãrã printre cei cãrora li s-au modificat notele dupã recorectare. Nuria a luat initial 9,10 la Istorie, asa cã a fãcut contestatie, iar dupã recorectare a luat 9,90, o diferentã destul de mare. Andrei a luat 9,20 la Limba si Literatura Românã, a fãcut contestatie, iar dupã aceasta, a obtinut 9,75. Mario Bejenaru, absolvent de Stiinte Sociale, a luat din prima 9,90 la Limba si Literatura Românã, la Istorie 9,85, iar la Logicã, Argumentare si Comunicare a luat 10. Acesta nu a depus contestatii, iar media sa finalã este 9,91, alãturându-se celorlalti doi colegi. Despre Mario, colegii spun cã este un copil foarte cuminte si inteligent, care îsi doreste sã urmeze arhitectura.

Nuria are abilitãti de jurnalistã, dar este pasionatã de actorie

Frumoasã, inteligentã, constiincioasã si muncitoare, Nuria-Sînziana Darie nu s-a pregãtit doar pentru disciplinele la care a sustinut examenul maturitãtii. Nuria a finalizat liceul cu media 10, medie ce a fãcut-o sefã de promotie. Am stat de vorbã cu ea si ne-a povestit câteva lucruri interesante. „M-am pregãtit pentru fiecare orã de la clasã si am fost consecventã în procesul de învãtare în toti cei patru ani de liceu. Pot spune cã nu mi-a fost greu, întrucât am ales profilul Stiinte Sociale din pasiune, desi media de la Evaluarea Nationalã (9,80) mi-ar fi permis sã merg oriunde. Perioada liceului nu m-a pus în dificultate, fiind formatã în Colegiul Codreanu încã din clasa a V-a. Nu a fost nevoie sã fac pregãtiri în particular pentru examenul de Bacalaureat deoarece la clasã am avut profesori extraordinari, iar pentru obiectele de Bacalaureat, profesorii nostri au fãcut pregãtiri constante si simulãri de examen în clasa a XII-a. Limba si Literatura Românã am fãcut cu doamna prof. Stefãnitã Lucy, Istorie cu domnul prof. Grãjdeanu Cristinel, iar Logicã, Argumentare si Comunicare am fãcut cu domnul prof. Huiban Andrei. În ierarhia judeteanã, am a treia medie, la egalitate cu alti colegi, ceea ce mã face foarte mândrã”, a povestit Nuria. Întrebatã ce planuri de viitor are, Nuria ne-a împãrtãsit cã vrea sã dea la douã facultãti, una este Facultatea de Jurnalism pentru cã îi place sã vorbeascã în public, iar a doua si cea mai mare pasiune, este actoria: „Am ales Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicãrii, Bucuresti, deoarece întotdeauna mi-a plãcut sã vorbesc în public, sã particip la dezbateri sau la concursuri de public speaking, în cadrul cãrora sã-mi pot expune atât opiniile sustinute de argumente, cât si propriile experiente din care auditoriul ar putea desprinde diferite lectii. Îmi place mult sã scriu, sã citesc, sã mã documentez pe diferite teme, având si spirit justitiar. Cu toate acestea, marea mea pasiune este actoria. Prin urmare, în septembrie, voi da admitere si la UNATC – Universitatea Nationalã de Artã Teatralã si Cinematograficã „I.L. Caragiale” Bucuresti- Actorie”, a mai povestit eleva.

„Pregãtirea în particular a însemnat sã lucrez cu tatãl meu la matematicã, care este pasionat de aceastã materie”

Andrei Solcã este absolvent de Stiinte ale Naturii la Colegiul Codreanu. A luat Bac-ul tot cu aceiași medie, adicã 9,91. La Limba si Literatura Românã a obtinut 9.75, la Matematicã 10 si la Fizicã tot 10. Initial, la Limba si Literatura Românã luase doar 9.20. Convins fiind cã lucrarea sa meritã mai mult, Andrei a decis sã depunã contestatie, aceasta aducându-i noroc si dându-i nota pe care o merita, adicã 9,75. Un bãiat silitor care a învãtat întotdeauna, nu doar în clasa a XII-a, le este recunoscãtor profesorilor sãi de la clasã pentru cã nu a fost nevoit sã facã pregãtire în privat cu alti profesori. „Eu am învãtat constant în cei 12 ani de scoalã, rezultatele mele scolare fiind o dovadã în acest sens. La clasã, în cei patru ani de liceu, am avut profesori de exceptie: Matematicã am fãcut cu domnisoara prof. Gabi Ghidoveanu, Limba si Literatura Românã am fãcut cu domnisoara prof. Diana Stoica, iar Fizicã am fãcut cu domnul prof. Cãtãlin Anghelus. Pregãtirea în particular a însemnat sã lucrez cu tatãl meu la Matematicã, care, desi nu este profesor, este pasionat de aceastã materie”, a povestit elevul. Andrei crede cã Sectorul IT este unul dintre cele mai dinamice sectoare de activitate si vede acest domeniu ca oferindu-i foarte multe oportunitãti: „Doresc sã urmez Facultatea de Automaticã si Calculatoare din cadrul Universitãtii Politehnice Bucuresti, care, din punctul meu de vedere, este un domeniu ce oferã multe oportunitãti, iar viitorul se bazeazã pe acest sector. Eu l-as numi <cheia de pornire> pentru multe activitãti, întrucât în ultimii ani se regãseste în toate domeniile. Desi este o facultate solicitantã, consider cã va ajuta la pregatirea mea în domeniul calculatoarelor, îmi va oferi posibilitatea de a obtine rapid un job bun întrucât în industria IT, locurile de muncã sunt numeroase”, a mai povestit Andrei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.