spot_img
spot_img
-4 C
Vaslui
15-ian.-2025

Paraziții intestinali: cum să îi combateți

- Advertisement -

Paraziții intestinali pot provoca multe simptome, iar unele dintre acestea seamănă cu simptomele altor afecțiuni intestinale. În caz de parazitoza intestinala este esențial un diagnostic prompt și precis pentru a preveni complicațiile. Majoritatea cazurilor de paraziți intestinali răspund bine la tratament, care de obicei implica medicamente.

Paraziții intestinali: simptome

Exista mai multe tipuri de viermi intestinali sau paraziți – oxiuri, limbrici, tenie, Giardia etc. Semnele și simptomele de paraziți intestinali depind de tipul specific de parazit prezent și de severitatea infecției. Simptomele parazitozelor intestinale sunt date de toxinele pe care aceste organisme le eliberează în fluxul sangvin. Cele mai frecvente simptome ale infecțiilor parazitare includ:

  • disconfort digestiv – constipație inexplicabila, diaree, gaze, balonare, greata, durere abdominala;
  • pierderea poftei de mâncare;
  • scădere inexplicabila în greutate;
  • oboseala severa sau epuizare cronica – deoarece parazitul cauzează deficiente și malabsorbție a nutrienților esențiali precum fierul și vitamina B12 în organism;
  • disconfort și probleme la nivelul pielii – iritații ale pielii, erupții cutanate, urticarie etc.;
  • dureri musculare și articulare;
  • anemie;
  • prurit la nivelul anusului.

Uneori se pot observa limbrici sau alți viermi intestinali în scaun.

Tratament pentru paraziți intestinali

Unele infecții cu paraziți intestinali trec de la sine, pe măsură ce organismul lupta pentru a elimina parazitoza. Însă, în majoritatea cazurilor sunt necesare tratamente – un tratament viermi adulți. Se recomanda de obicei un medicament pentru viermi intestinali care acționează prin paralizarea paraziților, oprirea creșterii acestora sau distrugerea lor și a ouălor. Unele exemple de pastile pentru viermi adulți includ mebendazol sau albendazol. Tipul specific de medicament antiparazitar folosit și durata tratamentului depind de tipul infecției și de severitate.

În completare pot fi recomandate și alte tipuri de pastile pentru viermi adulți pe baza de extracte naturale, care ameliorează simptomele infestării cu paraziți și viermi intestinali, prezintă efect antiinflamator și antioxidant. Acestea pot include extracte naturale precum cuișoare, usturoi, grapefruit, pelin negru, semințe de dovleac etc. Un exemplu este Parasites de la Herbagenica, o formula pe baza de extracte de plante medicinale cu efect antiparazitar. Ajuta atât la ameliorarea simptomelor, cât și la eliminarea paraziților și a ouălor. Produsul este în general sigur dacă se respecta recomandările și dozele de administrare. În caz de efecte adverse Parasites 12 adresați-vă medicului. Este important să luați la indicațiile medicului sau farmacistului, să respectați dozele prescrise și recomandările privind administrarea pentru a evita sau reduce riscul de efecte adverse.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.