spot_img
21.2 C
Vaslui
06-iul.-2024
spot_img

În drumul spre veșnicie, distinsa profesoară Brândușa Dobriță va poposi și la Vaslui! Claudiu: “iartă-mă, mamă, dacă nu te-am iubit suficient”

- Advertisement -

RĂMAS BUN… Cunoscuta profesoară Brândușa Dobriță va fi condusă pe ultimul drum joi, în comuna Bălțați din Iași, însă, înainte de a fi înmormântată, trupul neînsuflețit al acesteia va ajunge și în Vaslui. “Înmormântarea va avea loc joi, în satul natal, Mădârjești, județul Iași. Miercuri vom poposi la Vaslui pentru ca cei care au cunoscut-o să își poată lua rămas-bun. Vă multumim tuturor pentru dragoste. Iartă-mă, mamă, dacă nu te-am iubit suficient”, a transmis Claudiu Dobriță, fiul profesoarei de Limba și literatura română.

Acesta a povestit, în urmă cu șase luni de zile, problemele de sănătate cu care se confrunta mama lui: “Mama a trecut azi (n.r. 28 ianuarie 2024) a câta oară în viața ei-prin ceea ce, în lipsă de altceva, numim “cumpănă”. Bolnavă de stenoză mitrală încă din adolescență, a renunțat la dreptul de a întrerupe sarcina care îi amenința viața, drept pe care, în mod excepțional, îl primise din partea sistemului medical în virtutea bolii și a ales să mă nască. A dus apoi pe picioare boala de inimă care o handicapa și și-a vazut de treabă. A rămas văduvă la 38 de ani și văduvă e de atunci. S-a operat pe cord deschis la 50 de ani pentru că abia atunci se găsise o soluție viabilă pentru problema ei din copilărie, prin inserarea unor proteze valvulare metalice, ceea ce i-a anulat posibilitatea de a mai face vreodată un RMN. A “murit puțin” trei ani mai târziu, când a făcut un stop cardio-respirator în timp ce se afla, din fericire, în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar din București, unde a fost resuscitată și i s-a implantat un pacemaker cu defibrilator. Acum doua zile am internat-o la Bagdasar-Arseni unde a fost diagnosticată cu un anevrism cerebral care, pe fondul unor leziuni preexistente la nivelul ventriculului, a declanșat o sângerare masivă în arahnoid cu acumulări de lichid cerebro-spinal în paralel. (…) La capătul a mai bine de șase 6 ore de intervenție, am aflat, acum 10 minute, că acele cheaguri au fost îndepărtate și că mama e stabilă postoperator. Mulțumiri infinite doctorului Dan Martin și echipei. Mulțumiri celor care ne-au scris și încurajat. Următoarele ore sunt, cum știm din filme dar și din viață, critice. Rugați-vă, amintiți-vă, gândiți-vă. Iubiți-vă părinții și spuneți-le asta. Eu am învățat, astăzi, încă ceva de la Brândușa Dobriță”, scria, în urmă cu câteva luni, fiul profesoarei Dobriță.

Să fii liniștită, draga noastră prietenă, iar lumina să te călăuzească spre veșnicie!”

Vestea că profesoara Brândușa Dobriță s-a stins din viață i-a întristat pe toți cei care au cunoscut-o – rude, colegi, prieteni și foști elevi. Iată câteva dintre mesajele transmise în spațiul online: “Venim, plecăm… Un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere și un gol imens. Doamna profesor Brândușa Dobrită( n.1956 -d.2024), prea devreme ai plecat dintre noi, mai trebuia să petrecem multe momente frumoase. Acum 1 an, tocmai ne-am regasit la casa ta părintească din Madârjești-Iași, unde spuneai că te simți cel mai bine. Din dor de dor ne-ai povestit multe în acea zi, “Mariucă”, dragă prietenă. Ce zi minunată a fost! În vara aceasta m-ai părasit și ai plecat dincolo, de unde nimeni nu s-a intors lasând în urmă durere și tristețe. Vei fi printre noi mereu, prin toate câte ne-ai povestit, noua colegilor si multor generații de elevi! Condoleante familei, fiului Claudiu și Dumnezeu să o odihneasca în pace!” (profesoara Elena Bădărău); “Poate Dumnezeu avea nevoie de un om bun, sensibil, inteligent, de un profesor cu vocație, de o prietenă adevărată, de un suflet cald și generos, atâtea calități, într-o mână de om! Să fii liniștită, draga noastră prietenă, iar lumina să te călăuzească spre veșnicie! În ciuda dispariției fizice, care ne-a lăsat un gol imens în suflet, vei trăi veșnic în amintirea noastră!” (profesoara Monica Lovin); “Drum lin, doamna diriginta! Ați fost un pilon în formarea mea ca om și vă mulțumesc nespus pentru dăruirea, răbdarea și iubirea pe care le-ați arătat mereu în sala de clasă! Îngerii să fie cu dumneavoastră! Condoleanțe familiei și multă putere!” (fostă elevă).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Din pacate oamenii dedicati,talentati,pleaca de langa noi in acelasi timp noi talente se nasc si incearca sa patrunda intr-o societate incercata cu genul de oameni gasit incomentariul de mai sus.
    Ne mai miram de ce se pleaca.
    Odihna usoara doamna va multumim pentru tot.
    Ati fost un dascal desavarsit.
    Iarasi pentru tine asta care tot vorbesti urat si mai ales primul comentariu.
    Sa te ardem in fund noi astia stii tu….
    Rusine harlo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.