DELICIU… Cartorfii noi sunt un deliciu, iar gospodinele iscusite îi folosesc în mijlocul verii pentru meniuri alese. Important este de stiut când sã culegi prima data acesti cartofi. Pentru a avea un gust delicat și pentru a-i savura din plin, trebuie culeși dupã înflorire și la temperatura potrivitã. Este important sã se ia în considerare umiditatea solului și condițiile meteorologice pentru o coacere optimã a tuberculilor. Dacã vrei sã dezgropi primii cartofi, ar trebui sã fii conștient de mai multe semne care indicã faptul cã aceștia au ajuns deja la maturitate și sunt apți pentru consum. Semne de pregãtire pentru recoltarea cartofilor: au trecut douã sãptãmâni dupã înflorire, frunzele încep sã devinã galbene. Cartofii noi trebuie consumați rapid, deoarece au coaja subțire și nu sunt potriviți pentru depozitare pe termen lung. Pentru coacerea lor, temperatura trebuie sã fie dupã cum urmeazã: solul trebuie încãlzit pânã la 18 grade, iar aerul sã fie între 21 și 24 grade Celsius. Cartofii au, de asemenea, nevoie de umiditate, deoarece în timpul secetei coacerea lor poate fi întârziatã semnificativ.