spot_img
spot_img
3.2 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

Doi mari profesori hușeni, făuritori de cultură și de tinere generații, au fost distinși de Episcopia Hușilor, în ziua Sfinților Petru și Pavel

- Advertisement -

RECUNOȘTINȚĂ… Chiar dacă este o zi toridă, cu temperaturi de până la 31 grade Celsius, în Curtea Catedralei Episcopale s-au adunat astăzi o mulțime de credincioși, preoți și oficialități, dornici cu toții să ia parte la sărbătoarea Catedralei Episcopale a Hușilor. Fie soare arzător, fie umbra răcoroasă de sub arborii înalți din curtea Catedralei, oamenii au umplut locul și s-au bucurat de slujirea arhierească, săvârșită de un sobor de ierarhi, între care însuși Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Modovei și Bucovinei. În finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Hușilor, Ps Ignatie, a acordat o serie de distincții, unor oameni vrednici și remarcabili în activitățile lor, închinate oamenilor, credinței sau culturii locului.

„Crucea Patriahală” i-a fost conferită preotului Vladimir Beregoi, drept recunoaștere a unei activități aproape de necrezut, prin care reușește ocrotirea unui număr uriaș de copii fără sprijin, de familii sărmane sau bătrânilor singuri. În jur de o mie de persoane cu situații materiale dificile sunt zilnic hrănite de Asociația „Filantropia Ortodoxă”, organizație aflată sub egida Episcopiei și coordonată de preotul Vladimir Beregoi. A primit o distincție deosebită din partea Mitropolitului Teofan al Moldovei și Bucovinei, „Crucea Molvadă”, familia Gheorghe și Irina Grădinaru, florarii din Bârlad, cei care, sărbătoare de sărbătoare, dăruiesc Bisericii cele mai frumoase flori din serele sale, ca semn al credinței și al unui devotament special față de biserică. A venit apoi rândul de a fi distinși doi mari hușeni contemporani, care prin harul lor intelectual, prin râvna cu care slujesc cuvântul, cultura, dar și credința unui loc străvechi, transmițând cu generozitate mai departe, prin scrierile lor, tot ceea ce au reușit să creeze, cu mintea și cu sufletul lor. Este vorba despre profesorul dr. Theodor Codreanu, critic literar, eminescolog, membru al Uniunii Scriitorilor, și de profesorul de Istorie, Costin Clit, cel care, datorită verticalității sale, datorită muncii și cercetărilor sale neobosite prin biblioteci, prin arhive prăfuite și vechi lăcașuri de cult, mereu în căutarea adevărului istoric și a comorilor spirituale, a devenit cu timpul un adevărat reper pentru „orașul dintre vii”.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Clit de la atata cultura nu mai are timp nici sa se spele. Un nespalat frustrat si betiv, care se razbuna pe copii. Hai lasati-ne cu eminenta lui…

  2. Vasile Chelaru un bou fătat la ,,Comuna din Paris,, și crescut ca o vită in balconul de la Trestiana , JEG ORDINAR.la fel ca ,Rîpan, Popa, Balaban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.