spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

Razie anti-țînțari, cu elicopterul, în municipiul Vaslui

- Advertisement -
STROPIRE… Un elicopter va fi ridicat deasupra Vasluiului, joi dimineața, pentru a împrăștia substanțe biocide, în intervalul orar 05.00-08.00.

ATENȚIE… Traversăm o săptămână de foc. Meteorologii avertizează că temperaturile vor depăși 34 de grade la umbră, zilele următoare. Pe fondul ploilor care au căzut în ultimele două luni și a creșterii temperaturilor, municipiul Vaslui se confruntă cu o adevărată invazie de țînțari, iar autoritățile se pregătesc să ia măsuri pentru distrugerea lor.

Valul de caniculă care a atins întreaga țară atrage după sine și alte probleme. Cel puțin la nivelul municipiului Vaslui, numărul țînțarilor s-a înmulțit extrem de mult, motiv pentru care municipalitatea a luat hotărârea de a răspândi substanțe biocide. Un elicopter va fi ridicat deasupra Vasluiului, joi dimineața, pentru a împrăștia astfel de substanțe, în intervalul orar 05.00-08.00. “Atenționăm crescătorii de albine și pasionații de sericicultură de pe raza municipiului Vaslui (inclusiv Gura Bustei, Bahnari, Moara Grecilor), dar și a localităților învecinate (Pușcași, Muntenii de Sus și Muntenii de Jos) și recomandăm luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidul utilizat poate fi periculos pentru familiile de albine și viermii de mătase”, au atras atenția reprezentanții Primăriei Vaslui. Săptămâna trecută a mai avut loc o acțiune de combatere a țânțarilor, de data asta pedestru și cu autoutilitara. S-au efectuat tratamente de dezinsecție pe următorul traseu: malurile râului Delea ICIL – Podul de Fier, Ștrand, Stadion, Bazar, Centrul Civic, strada Decebal, strada Ștefan cel Mare, Curțile Domnești, Teatrul de Vară, Parcul Tineretului, Parcul Movas și Parcul Copou.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.